Különlegesebb nevet akarok adni a gyerekemnek. Miért kell leszólni?
Rengeteg szülő van, akik nem szeretnének csatlakozni egy újabb "Anna, Anita, Dávid, Máté" generáció kitermeléséhez. Szokatlan, különleges, nem hétköznapi neveket választanak a gyereküknek. Miért kell nekik beszólni? Nagy részük egyáltalán nem azért választ különleges nevet a gyerekének, mert attól majd különleges lesz, hanem mert az tetszik neki, nem akar beállni a sorba és ez van, ezt akarja adni. Miért nem tudják ezt egyesek elviselni?
Persze itt elsősorban nem a szappanoperás nevekre kell gondolni, de például egy görög hangzású nevet már leszólnak, egy régiesebbet szintén, egy oroszt szintén. Csak mert abból nem 72 szaladgál délelőtt 10-kor a boltban...
Ha megkérdezel másokat, hogy mi a véleményük, akkor el fogják mondani. Szörnyű igazságtalanság, nemde? Ha meg nem kérdezel meg senkit, hanem fogod magad és cselekszel, senki nem fog odamenni hozzád, és beszólni neked. És igenis el tudják viselni, mert az emberek 99,9%-a magasról kakilja le, hogy mi lesz a gyereked neve.
Gondolom, te vagy az Ekaterinás anyuka, aki feltett egy kérdést, és nem tetszenek a válaszok. De nem a válaszolók szorítottak pisztolyt a fejedhez, hogy márpedig ők akkor is elmondják a véleményüket.
1. Sok névből nem véletlenül nem szaladgál 72 darab délelőtt 10-kor a boltban...
2. Olyan nevet adj a gyerekednek amit te is szívesen viselnél. Ennyi.
Szerintem sem kell az ilyet leszólni, ne is törődj velük. Csak arra figyelj oda, hogy olyan nevet adj a gyereknek, hogy azzal kell élnie egész életében, és hogy semmilyen helyzetben ne legyen ciki neki. Se oviban, se állásinterjún. És arra is figyelj hogy a vezetéknévvel passzoljon, épp ma hallottam egy kisfiúról, akinek a Brendon nevet adták. Na ez az, amit le lehet szólni, mert ez tényleg valami szörnyű a vezetéknévvel együtt, legalábbis a számomra. :)
Szóval szerintem bátran adhatsz neki különleges nevet, csak figyelj oda melyiket választod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!