Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi nevekről? Szerintetek melyiket válasszuk?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy lányunk lesz. Párommal a klasszikusabb nevek hívei vagyunk, így a listán jelenleg ezek szerepelnek:

Mária, Veronika, Júlia, Klára, Hermina, Krisztina, Sarolta.

Ti melyiket választanátok? És melyik az, amelyik abszolút nem tetszik? Miért?

2012. jún. 26. 18:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Legjobb a Veronika:)Júlia,Klára elmegy...a többi gáz
2012. jún. 28. 07:29
 22/24 Mary_Poppins ***** válasza:

Számomra a legszebb női név a Júlia, elegáns, nőies, klasszikus, van egy gyönyörű régi-módi bája.

Becézései közül a Juli, Julcsi tetszik, a Lia nem annyira.

Tetszik még a Veronika is, szép, elegáns név, nekem mondjuk nagyon tetszik a Vera is, akár becézésként, akár önálló névként.

A Hermina is tetszik, ez különlegesebb mint az előző kettő, kicsit emlékeztet a Harry Potter Hermione-jéra, de ez nálam jó pont. Kicsit boszorkányos, szeszélyes hangzású.

Mária: gyönyörű, klasszikus női név, de számomra nem elég fiatalos (félreértés ne essék, szeretem a régimódi neveket, de vannak amik modernebbül csengenek, és vannak amik kevésbé).

Klára: nekem is mindig a Klárika becézés jut eszembe, arról meg a Balázs Klári :-).

Krisztina: abszolút a 70-es években születettek tucatneve, van egy barátnőm (Krisztina), az általános iskolai osztályában heten (7!) voltak Krisztinák.

Sarolta: nekem ez kilóg a sorból a többi közül, a többi nemzetközi név, ez meg magyar (ami persze nem baj).

Javaslatom:

mivel a Júlia és a Veronika tetszik a legjobban Neked és a férjednek (ha jól értem), miért nem kombináljátok a kettőt és adtok két nevet:

Júlia Veronika vagy Veronika Júlia

Mindkét variáció gyönyörű!

2012. jún. 29. 14:45
 23/24 Sókristály ***** válasza:

A Hermina nagyon tetszik. Nagyfiam barátnőjét így hívják, és szereti a nevét. Nem is tudtam, hogy klasszikusnak számít, felénk Ő viseli egyedül.

A Mária is nagyon jó, meg a Júlia is. De mindkettő csak becézés nélkül, vétek elrontani Marcsizással, Julcsizással.

A Sarolta, Krisztina, és a Veronika nekem semleges, de a Klára ellenszenves, csak azt nem tudom miért.

2012. jún. 30. 22:00
 24/24 anonim ***** válasza:
Júlia, Sarolta nekünk is listás volt, mindkettőt nagyon szeretem. Kriszta se rossz, a többi nekem nagyon nem tetszik.
2012. júl. 1. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!