Mi a véleményetek az alábbi nevekről? Szerintetek melyiket válasszuk?
Úgy néz ki, hogy lányunk lesz. Párommal a klasszikusabb nevek hívei vagyunk, így a listán jelenleg ezek szerepelnek:
Mária, Veronika, Júlia, Klára, Hermina, Krisztina, Sarolta.
Ti melyiket választanátok? És melyik az, amelyik abszolút nem tetszik? Miért?
Veronika, Júlia tetszik nekem ezek közül.
Mária- régies , Klára- olyan kemény, Hermina- brr, Krisztina- neeem, Sarolta- neeeem.
Nekem a Hermina tetszik legjobban, aztan a Veronika es a Julia is szep.
A Krisztina ,Sarolta se rossz nevek csak nekem nem a kedvenceim.
A Maria es a Klara igy kimondva szepek de a Marika,Klarika becezes nem tetszik.
Ezek közül a Júlia és a Veronika tetszik legjobban, s a Mária sem rossz. Mivel becenév-párti vagyok, őket úgy becézném, hogy Juli, Mari, Veró. :)
Amikor még talonban voltak nálunk a lánynevek, akkor a férjem is Máriát javasolt, de végül úgy döntöttünk, hogy még szebb a Mariann.
A Klára és a Sarolta nem rossz, de a Hermina nem tetszik, a Krisztina pedig egyenesen borzasztó... mindig is utáltam a hangzását, ráadásul kiskoromban sokszor eltévesztették a nevemet pl. távoli rokonok, és azt mondták, hogy "Krisztike", holott Szilvia vagyok. Szóval ezt a nevet utálom, a Hermina meg valamiért rossz érzést kelt bennem, nem tudom, miért.
Veronika- édesanyám neve:)
Klára-Mostohaanyám neve:)
És még Krisztina tetszik.
Ez 3,többi az sajnos nem.
Igazából apa nagyon Júliás, én pedig a Veronika felé húzok... :) Becenevek terén pedig így nézne ki a lista:
Mária - Marcsi, Marika
Veronika - Veni
Júlia - Julcsi
Klára - Klári, vagy becézés nélkül
Hermina - Mina
Krisztina - Kriszti, vagy becézés nélkül
Sarolta - Saci
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhet még. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!