Az anyukád, vagy az anyósod segítségét kérnéd szülés után?
Ha tudod, hogy mindketten szivesen jönnek, segítenek! Pár napról lenne szó, kórházból való hazajövetel után, kb. 3-4nap. Hogy pihenhessek picit, és mindent megtanuljak rendesen.
Az anyósom 5percre lakik, édesanyám 30percre.
Persze, szívem szerint édesanyámat választanám, mégiscsak az anyám. De az nem olyan mintha leráznám az anyóst? Hiszen ő jóformán egy köpésre lakik, mégis "másnak" szólok, akinek félórás autóút? Ti kit választanátok/választottatok, ha volt rá lehetőségetek?
Én anyukámat választanám,mert mégis csak az anyám...és Anyós kb... Na inkább nem regélek.
A Te helyzetedben az is mérv adó lehet,hogy mennyire jössz ki jól Anyósoddal!
Én pl. frászt tudtam kapni,amikor bár jó szándék vezérelte Apósomat- Nekünk Ő van itt,aki ha kell,akkor állandó segítség,4 házra lakik tőlünk- de valamit nem úgy csinált,ahogy én szoktam. Én annyira idióta vagyok,hogy szeretem magam vezetni a háztartásomat,nem tudom elviselni,ha más mossa a mi szennyesünket,mert az az én dolgom lenne... Apósom ritka jó ember,nagyon szeretem,nem bántanám meg semmi pénzért,ezért sokszor lenyelem a békát. De a Nővérem is ilyen! :-)
Én hülyét kaptam,amikor hazajőve a kórházból nem találtam meg semmilyen edényt.
Szerintem a saját szülőjével nem gondol az ember ilyenre,valószínű Anyukámtól nem pöccennék be egy picit sem... de Apósom papír szerint nem is az,mert nem vagyunk házasok a Párommal,lehet az apróságokat Nála sem venném fel,ha tényleg egy rokonságba kerültem volna Vele,és nem csak a gyerekek kötnének minket össze...Ki tudja.
Meg hát az én Anyukám elég messze lakik,és annyira nem akar ott aludni sehol,hogy az már lehetetlenség! Pedig nagyon örülnék,ha el tudna jönni vigyázni a nagyokra,legalább addig,míg én kórházban leszek...
Bocs,ha kitértem volna,de szerintem válaszoltam is a kérdésedre!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!:-)
Üdv:3 lányos,8+5hkm
Azért nem jó látni,hogy a válaszadók többsége csak magát nézni meg ,hogy másabb ,hogyha az anyukája van ott.
Van társatok ,férjetek is nem ? Arra nem gondoltok,hogy ugyan úgy érez mint ti? Hogy nem szeretné ha anyós mosná a dolgait vagy anyóssal kellene megosztani azt a pár napot amíg a kórházban vagytok? Vagy ,hogy ő is örülne ha az ő anyukája se lenne ebből az élményből kizárva? lehet,hogy nem mondják ki de így érzik! Ha egy család vagytok miért nem gondoltok a párotokra is? Plusz nektek,hogy esne majd (aki fiús anya) ,hogy ugyan így áll majd hozzátok a fiatok párja?
Az meg durva ha majd a férjem szül akkor az ő anyukája jöhet! A párod nélkül viszont te se szülnél! Vagy ő csak az anyagot adta ?
Meg rosszul esne anyutoknak ha nem ő töltené a babával az első pár napot? A másik mamája nem érez ilyeneket?
26hkm
Kedves Utolsó Válaszoló!
Én vagyok az egy hónapos baba mellett, a családi összejövetelről sírva hazamenő, majd másnap összepakolt és szülőkhöz hazaszállított anyuka.
Továbbra is csak azt tudom neked mondani, hogy azt hetet azért hívják gyermekágyi heteknek, mert az anyuka regenerálódásáról szól. Valószínűleg nagyon szégyelltem volna magam a kórházból való hazajövetel másnapján anyósom előtt, ha neki kellett volna a fürdőszoba padlójáról meztelenül összeszednie. Ugyanis elszédültem a kádban zuhanyzás közben, s végigterültem a padló. Szerencsére a párom még otthon volt, így volt aki felsegítsen. Hogy miért szégyelltem volna magam? Mert az anyósom még így 6 év ismeretség után sem az, aki előtt szívesen mutatkozom meztelenül. Ez a fizikai oldala, a súlypontváltozás, a gyengeség a vérveszteség miatt.
A lelki oldaláról annyit, hogy számomra az édesapám az, akivel a mai napig mindent meg tudok beszélni, aki végighallgatja a hisztijeimet (gyakran a párom hamarabb elveszti a türelmét, mint az apám), aki ha kell megvigasztal, ha kell, felmos a padlóról. Anyósommal nem volt sosem nyílt a kommunikációnk, rengeteg tabutéma volt, melyet ha megpróbáltam érinteni, rögtön rendre lettem utasítva. Én nem feszélyezve akartam magam érezni azokban a napokban, nem parancsokat vártam, hanem ahogy már korábban írtam, egy kis szeretett, babusgatást (valószínűleg kisebb depresszióm is volt). Erre anyósom nem lett volna képes.
S továbbra is tartom, hogy egy fiús anya, ilyenkor vonuljon a háttérbe, ne akarjon odaköltözni a fiatal családhoz. S hogy mit érez a férj? Először is vagy nincs is otthon egész nap, így anyóspajtit - ha épp nem szívleli - nem is kell egész nap elviselnie, másodszor én nem hinném, hogy annak túlzottan örülne, ha az anyukája és a felesége halálra ölnék egymást vagy ha csak a felesége egész este a mamára panaszkodna.
Persze minden eset egyedi. Van ahol olyan jóban van az anyós és a menny, vagy az anyuka anyukája nem él, beteg, messzi lakik, hogy máshogy alakulnak ezek a napok, de az esetek döntő többségében szerintem az a természetes, hogy az újdonsült anyuka anyukája segít az első napokban többet. Ez pedig nem jelenti, hogy a másik mama nem jöhet babázni.
Részemről csak azt szeretem,ha én mosom a saját szennyesünket,elvégre az én dolgom!! Éppen ezért a szülések előtti pár hétben már olykor napi szinten,de legfeljebb 3 naponta mostam,hogy mire elérkezik az idő,ne legyen szennyes,és ha hazajövök,legkésőbb másnap,harmadnap elég legyen kimosnom.
Aztán. Mivel az én Párom messze dolgozik,annak az esélye,hogy azt a 2-3 napot itthon töltse amíg én kórházban vagyok,kb 50%, így kizárásos alapon most is maradt Após,aki jön majd,és a lányokkal lesz.-de ez a kórházi időszakra vonatkozik. Utána is kell majd a segítsége,de csak a favágásban,és a behordásban,illetve ha boltba,vagy a gyerekekért megy az oviba,a többit magam csinálom! Az én háztartásom,az én feladatom!!
De ez többedik szülésnél van! Ha az elsőt szülném,nem kérném,hogy jöjjön,a fát is egyedül vágnám-bár lehet így is,mert olyan kicsire vágja,hogy amit én 1 hét alatt tüzelek el,Ő azt akkorára vágja,hogy 2-3 nap alatt elmegy.
További szép napot!!
Üdv: 3 lányos,km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!