Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyukád, vagy az anyósod...

Az anyukád, vagy az anyósod segítségét kérnéd szülés után?

Figyelt kérdés

Ha tudod, hogy mindketten szivesen jönnek, segítenek! Pár napról lenne szó, kórházból való hazajövetel után, kb. 3-4nap. Hogy pihenhessek picit, és mindent megtanuljak rendesen.

Az anyósom 5percre lakik, édesanyám 30percre.

Persze, szívem szerint édesanyámat választanám, mégiscsak az anyám. De az nem olyan mintha leráznám az anyóst? Hiszen ő jóformán egy köpésre lakik, mégis "másnak" szólok, akinek félórás autóút? Ti kit választanátok/választottatok, ha volt rá lehetőségetek?

2012. jún. 26. 17:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
83%

az anyukámét, anyósomét nem kértem, nehogy később rámkiabálja..

két éves a lányom

most novemberben érkezik az öcsikéje,

most is anyukám fog jönni.

2012. jún. 26. 17:45
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Első héten anyukám volt itt, utána anyósom :-)
2012. jún. 26. 17:50
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk Anyukám volt itt, Anyósom is megértette, azt mondta ez a "lányos anyák kiváltsága". De segített Ő is sokat, hirtelen kerültem kórházba szülés előtt, hátra volt még a nagytakarítás (együtt akartuk csinálni), azt megcsinálta. Amikor már Anyukám hazaköltözött, egy ideig minden nap hozott abból amit főzött.

Amúgy nálunk is úgy van, hogy Anyós lakik közelebb, kocsival 5 perc, Anyukámnak busszal háromnegyed óra, mivel neki nincs jogosítványa.

2012. jún. 26. 17:54
 4/26 A kérdező kommentje:
Mondjuk én nem szeretnék csak max. 3-4napot, amíg belejövök a dolgokba. Már így is alig fogom várni, hogy hármasban legyünk, a férjem, a baba, és én :)
2012. jún. 26. 17:55
 5/26 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nagyon fontos az egészséges arány, lehet, hogy anyukád hozzád közelebb áll, de a gyereknek meg mindketten egyformán nagymamái. Én mindkettőt hívnám (hívtam), egyenlő arányban.
2012. jún. 26. 17:56
 6/26 anonim ***** válasza:
86%
Természetesen anyukámét, ha majd a férjem szül, akkor majd ő is a saját anyját fogja hívni, gondolom! :-) Hát én nem szeretném, ha gátsebbel, szivárgó vérrel, vagy császáros fájdalommal bárki is ott lenne, csak anyukám, ha már nagyon muszáj!
2012. jún. 26. 18:11
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Mivel anyukám még aktív, dolgozik, hiába ajánlotta, én anyósomat hívtam, amikor sürgősségi császárom lett és kiderült, nem tudok olyan friss, fitt lenni, mint akartam.

Mind a ketten kb. egy távolságra vannak (100 km), anyósomat könnyebb volt mozgósítani, mert ő rokkantnyugdíjas és csak vonatra pattant. Anyunál szabi stb...

De ha ilyen közel van mind a két leendő mama, én felosztanám igazságosan. Jöjjön előbb anyukám, aztán jöhet a másik mama is babázni egy kicsit.

2012. jún. 26. 18:12
 8/26 anonim ***** válasza:
76%
Senki sem fog jönni, mi így vagyunk egy család, az első pillanattól fogva! De ha vészhelyzet van (betegség, nem birok felkelni stb.) akkor anyum, egyértelmű.
2012. jún. 26. 18:13
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Én csak édesanyámat hívnám. Ha még élne.

Milyen rosszul is esne neki, ha nem mehetne neked akkor segíteni, és az unokájával nem ő tölthetné el az első napokat, hanem a párom anyukája!

2012. jún. 26. 18:14
 10/26 A kérdező kommentje:

Én mindenképp anyumat fogom hívni, de kíváncsi vagyok, mások hogy gondolják/ták.

Szerintem hiába mindkettő a nagymama, de a szülés után, amikor gyenge az ember, fáradt, nyűgös, akkor nem a nagymama szerepeket kell nézni, hanem azt, hogy ha esetleg az embernél kiborul a bili, ki ha nem a saját édesanyja tudja kezelni a helyzetet, erőt adni? Előtte kitudom mutatni, ha ideges vagyok, ki tudom beszélni a dolgokat...anyósnak meg inkább megfelelni kéne, "teljesíteni" én úgy érzem.

Az anyósom pedig épp azért, mert 5percre lakik, már előre látom, itt lesz szinte minden nap, akár akarom, akár nem, miután anyum elmegy.

Ráadásul van egy lánya is, ha majd szülni fog, azt hiszem ő is az anyját fogja hívni. Ahogy valamelyikőtök írta: ez a lányos anyukák kiváltsága :)

2012. jún. 26. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!