Miért mániájuk a nőknek hogy család kell, gyerek kell?
Kérdező, te általánosítasz. Te azokra a nőkre gondolsz, akik csak azért vállaltak gyereket, mert nem volt más dolguk és unatkoztak... vagy nem akarnak dolgozni.
Szerinted mnden nő ilyen?
8 éve vagyok egy multinál, 5 évig jártam be napi 4 órás ingázással a munkahelyemre, este fél hétre estem haza, se a páromra se másra nem nagyon volt időm.
A multik még a bőrt is lehúzzák rólad... és ne hidd hogy a karrieristának tűnő egyedülálló nők annyira jó munkaerők, mert legtöbbjük a társkeresőkön lóg munkaidőban... (akinem nem inge...)
Most pedig otthon vagyok 2 gyerekkel, akik elég gyorsan jöttek egymás után. És igenis, örülök, hogy a "mocskoskapitalista világból" egy kicsit kiszakadhatok. Újra megpróbálhatom megkeresni a választ arra, miért szép a világ. (Még ha felnőtt fejjel neem is tűnik már annak.)
Mert lehet örülni egy madárnak, ami rászáll a kerítésre, egy katicabogárnak, egy vízen úszó kacsának. Lenne mit tanulnunk a gyerekektől...
Egy gyereket 3 éves koráig tudsz fejleszteni, alakítani, mert addig alakulnak ki az agyában azok a "pályák" amivel aztán egész életében majd gondolkodik. Ha ekkor eleget foglalkozol vele, egyrészt okosabb lesz másrészt.. boldog.
Persze le lehet passzolni, a gyerkőcöt. De milyen hülyén néz az ki, hogy tessék, itt a kölök én megszültem, te meg foglalkozz vele helyettem...
Senki nem fog soha úgy rád nézni, mint a gyereked. Ilyen önzetlen szeretetet senki mástól nem kapsz majd.
Aki pedig ennyire a gyerek ellen van, annak a szülei nagyon elb*szarintottak valamit... az nem akar gyereket, akit nem szerettek gyerekkorában. Legtöbbször.
Végül álljon itt Kahlil Gibran legigazabb gondolata a gyermekekről/gyermeknevelésről:
"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Ők az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár véletek vannak, nem birtokaitok.
Adhattok nekik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.
Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem a tegnapban meg nem reked.
Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el
Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyiai sebesen és messzire szálljanak.
Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása;
Mert Ő egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan."
Nagy szerencse, hogy nem gondolkodik mindenki úgy, mint az előző válaszoló. Ha nem akarsz gyereket, akkor ne vállalj. De nem kell erről másokat meggyőzni, úgysem lehet. És feltétlenül hülyének sem kell nézni azt, aki gyereket akar. Természetes hozzáállás. A gyermekellenesség nem, de az is elfogadott.
24/N
Érdekes. Én pont azt látom hogy a gyerekmániások győzködik a másik oldalt és nem fordítva. Tőlem aztán vállalhat mindenki amennyit akar, de aztán ne rinyáljon hogy neki milyen nehéz. A döntés joga a kezében volt, döntött.
35 ffi
00:48 (#9)
Normális embernek abban a korban is megmarad az esze.
01:52 (#15)
Te a szerelem megerősítése alatt ezt érted? Utáljátok egymást, de nem akartok elválni nehogy egyedül legyetek. Így arra hivatkoztok, hogy a gyerek miatt nem váltok el.
"Nem olvadsz el egy gyerektől? a sajátodétól?"
Nem érdekelnek a gyerekek. Én a romantikus, aranyos nőktől olvadok el.
08:00 (#18)
"Azután kattant valami"
Talán csak az történt, hogy elment az eszed?
Látszik, hogy te is csak az a fajta vagy, aki azért csinál gyereket, hogy majd öreg korában legyen aki eltartja (nyugdíj ide vagy oda...). Önzőség, mi? Valamint a saját szórakoztatásodra akarsz gyereket. Önzőség, mi? Majd rájössz, hogy tévedsz. Nemigen lesz az olyan szórakozás!
"Vannak szerencsére helyek, ahol rájöttek, hogy a gyermekek a jövő zálogai, és ugyan mindannyian individuumok vagyunk, de tetszik, vagy nem tetszik a néped és az emberiség érdeke felülbírálja a te érdekeidet."
Ez egy újabb marhaság tőled. Én pont hogy leszarom mi lesz ennek a népnek és az emberiségnek a jövője. Azt hiszed, hogy majd én vagy a kérdező azért csinál gyereket, mert az érdeke az emberiségnek? Vagy talán szerinted a túlnépesedés a cél?
"Ezért halnak háborúkban katonák..."
Nem. Azért halnak háborúkban a katonák, mert átmosták az agyukat (vallás, pénz, hatalom stb.), de leginkább azért, mert kényszerítették őket arra, hogy menjenek harcolni! És ők nem mertek ellenállni a rendszernek.
"Jobb helyeken ezek csak másodlagos dolognak számítanak. Amíg nem érted miről beszélek addig egyébként tényleg nem való neked gyermek."
Te nem érted, hogy miről beszélsz. Ezért irkálsz ekkora baromságokat.
12:56 (#23)
Ne akard már azt a baromságodat bebeszélni itt az embereknek, hogy akkor lesz érett az ember, hogyha gyereket akar...
"Mi akkor vállaltunk, amikor úgy éreztük: mostmár nyaraltunk, utaztunk eleget,már semmi nem hiányzik és szeretnénk végre egy babát."
Ja, elkezdtetek unatkozni és ezért gyereket csináltatok. Gratulálok... Tipikus öntelt vagy.
"A világ tényleg szar de muszáj továbblépni és hinni egy jobban, különben kipusztulunk... anyagnyáink éltek át világháborúkat, munkatáborokat, világválságot... az ember túlél."
Kit érdekel ha kipusztul az emberiség?! Téged lehet... Ez a mi életünkben biztos, hogy nem fog bekövetkezni. Sokkal inkább az ellenkezője: a túlnépesedés.
"És tök mindegy, mi egy a világban, ha te szeretettel közelítesz a gyereked felé, akkor megállja majd a helyét a mocskos világban is, mert a szeretet ad egy gyereknek önbizalmat."
Sokra megy majd az önbizalommal amikor a főnökei és az emberek alaposan kihasználják, elítélik hamis váddal, visszaélnek a helyzettel, stb. .
22:21 (#28)
Ez egy elég hülye válasz volt, 22:21-es.
A kérdező nem frusztrált, hanem neki megmaradt a józan esze. Nem hallgat állat módjára az ösztönre. Nem akar ugyanabba a hibába esni, mint te.
"Neki még kapcsolata sincs, mert pont így állt a dolgokhoz, mint te! Nem kell gyerek, nem kell semmi, csak szexelni akar!"
Ezzel a hülyeségeddel akarod manipulálni itt a népet?! Ugyanis ez nem kizáró ok a kapcsolatra. Úgy állítod be, mintha az ismerősöd kapcsolatot akarna, de nincs neki ezért depressziós. Pedig te is elismerted, hogy ő csak szexelni akar, vagyis élvezi az életet. Tudja, hogy a fiatalabb lányokat könnyebb manipulálni, lefektetni őket, ezért ő ezt teszi.
"A férfiakkal az a baj, hogy elvannak a saját világukban a hülye rögeszmélyeikkel és nem őszinték!"
Javítás: a nőkkel pontosan ez a gond.
"A szomszédom nem ment soha férjhez, egyedül él, alkoholista, mert nem tudja elviselni!"
Ez nem jelenti azt, hogy önszántából lett ilyen. Megint csak manipulálni akarod itt az embereket.
05:41 (#30)
"Kérdem én: mi ez, ha nem hímsovinizmus?"
Ugye ezt a baromságot nem gondoltad komolyan?! Pont hogy először a feminista nők akartak karriert gyerek helyett. Ezzel a mondatoddal öngólt lőttél saját magadnak.
A kérdező jól leírta. Nehogy már csak azért szüljön gyereket az ember, hogy majd a jövőben legyen aki robotol!
"Az, hogy a gyerekkel kiskorában baj van... Miért, veled nem volt? Édesanyád nem marad veled otthon? Mert szerintem lehetett ott is pár alkalom, hogy ha nem viseli gondodat, valószínűleg ezt a kérdést sem tudtad volna megtenni."
Ez is csak azt bizonyítja, hogy gondolkodni képtelen vagy. A gyerekkel nem csak kiskorában van baj, hanem mindig. Nem a gyerek dönti el, hogy a nő megszülje-e! Ezt vedd tudomásul!
És számodra meglepő módon vannak olyan ritka nők is, akik komoly kapcsolatot akarnak, de gyereket nem!
Neked kéne gondolkodnod mielőtt írsz valamit!
10:31 (#31)
A kérdező már tökéletesen válaszolt (13:16) erre a hozzáaszólásra.
A másik meg hogy nem rúgtad volna tökön, mert nem teheted meg.
13:36 (#33)
"Mert azt látom, hogy nem tudod elfogadni, hogy másoknak jó az."
Ezek szerint nem egészen tisztán látod, mert itt az az egyik gond, hogy nehéz olyan nőt találni, aki nem akar gyereket, és a többi ember meg megpróbálja őket is rábeszélni a gyerekcsinálásra. Szóval nektek nem tetszik, ha valaki nem akar gyereket! A társadalmi elvárás/beidegződés miatt.
15:01 (#37)
Már megint egy tudatlan nő akarja megmondani másnak, hogy mi a jó.
21:53 (#40)
Te vagy itt az egyik legnagyobb hőbörgő, aki nem tudja miket beszél.
01:23 (#41)
"s ne hidd hogy a karrieristának tűnő egyedülálló nők annyira jó munkaerők, mert legtöbbjük a társkeresőkön lóg munkaidőban... (akinem nem inge...)"
Ahogy a 10:38-as válaszoló írta, majd viszontlátunk téged a társkeresőn.
"Aki pedig ennyire a gyerek ellen van, annak a szülei nagyon elb*szarintottak valamit... az nem akar gyereket, akit nem szerettek gyerekkorában. Legtöbbször."
Aki pedig ennyire a gyerek mellett van, annak a szülei nagyon elb*szarintottak valami... az akar gyereket, akinek a szülei és a környezete teljesen átmosta az agyát, kiölték a saját személyiségét. Legtöbbször.
nekem speciel semmi bajom nincs az olyan emberekkel, akik nem akarnak gyereket. én mindig úgy voltam vele, hogy aki ennyire ódzkodik a gyerekvállalástól, annak jobb is, ha nem lesz családja - ő is jól jár, mert nem vesz egy "terhet" a vállára, és a (meg nem született) gyerek is, mert különben olyan családban nőne fel, ahol koloncnak érezné magát az egyik szülő nyakán.
viszont halálosan irritálnak a szűk látókörű, korlátolt emberek, és főleg az a fajta, aki a másikra erőlteti a véleményét, mint valami "jehovatanúja". Ez vonatkozik mindkét oldalra. Aki nem akar gyereket, annak meg kell értenie, hogy van, aki igen, és ettől a másik nem egy alsóbbrendű lény, és nem azért marad otthon, hogy sorozatokat nézzen... Aki pedig akar, az ne próbálja már mindenáron megmagyarázni a másiknak, hogy miért KELL gyereket vállalni. Egy gyerek rengeteg felelősséggel és lemondással jár, akárhogy szépítjük. Ezt ellensúlyozza az iránta érzett és a tőle kapott szeretet, de ha valakinek ez nem létfontosságú, hát istenem. Lehet nagyon tartalmas életet élni gyerek nélkül is. Ez, hogy tönkre megy a gazdaság, meg nem lesz, aki rád nyitja az ajtót... nincs olyan épeszű ember, aki csak EZÉRT vállal gyereket!
Szóval jó lenne, ha az észosztók kicsit elgondolkoznának, mert miattuk tart itt ez a sz.ros társadalom, hogy minden "gáz" és "ciki" és "szánalmas".
Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval.
Becsülöm azokat, akik belátják, hogy nem alkalmasak rá, és inkább ezért nem vállalnak. Nem kötelező.
A szülői lét állandó félelem, attól hogy elrontasz valamit, elrontod a gyereket, ahogy House is megmondta. :)
De ettől függetlenül ne akarják nekem bebizonytani, hogy rossz dolog a gyerekvállalás. És az ember véleménye a korral is változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!