Hogyan oldhatnám meg 50000 Ft-ból a kaját 5 hétre?
Bocsánat, ötletem nincs, de nagyon jó tanácsokat kaptál, azért írtam, hogy én is visszaolvashassam.
Nekünk is ennyiből kell kijönnünk, de nem 4-en, hanem 5-en vagyunk.
Mi 30-at szoktunk beosztani 3-an vagyunk.És be lehet osztani.Jól kell vásárolni, az árakat nagyon meg kell nézni.
30kg krumpli nem rossz, mi is így szoktuk venni.Húst többet és lefagyasztani.2napra szoktam főzni,de itt sokan jó tanácsokat adnak!!
Szia!
Hozzánk februárban fog érkezni a 4. "kis lakó"...
Őszintén,gyümölcs nem kerül minden nap az asztalra. Sokszor volt,hogy (akkor csak 2 gyermek volt) 40 ezer maradt havonta a számlák kifizetése után. Akkor 20 ezerből megvettük hó elején a pelust,tisztálkodási szereket..stb.A maradékot pedig leosztottam napi szintre. Ebből nem kellett csak kenyeret,kenyér mellé valót vennem,és friss hozzávalót ha olyat főztem. Akkoriban egy hónapra kiírtam miket fogok főzni,és ahhoz vásároltunk meg mindent,a Tesco-ban. (oda most van pont gyűjtő kártya,amit a Párom használ,mivel nincs itthon csak két hetente 2-3 napot,ezzel egy kis bónuszt kapunk) Nekünk havi 8 csomag pörkölt tészta,4 csomag leves tészta kellett,10 kg cukor,10 kg liszt,2 kg rizs,1 búzadara,2 kg répa (utóbbit előre feldarabolva lefagyasztottam)-ezek az alapok,ezek elegendőek voltak egy hónapra: volt szószos tészta- üveges szószból (a coop-os a legehetőbb mind közül,és árban is jó). Húst csak vasárnap főztem (általában húsleves pörkölttel,de ezt két napra).Vettünk pár befőttet is,amiből gyümölcs leveseket főztem,minden héten volt 1x (2 üveggel kellett venni),vagy vettünk szilva befőttet,és csináltam szilvás gombócot-ehhez nem kell sok minden,olcsó kaja.
Mostanában már nem vásárolunk be előre,csak a pelenkát,popsitörlőt(ez nálunk az Euró-ban a márkás olcsó,a gagyi nem sokkal olcsóbb,de ezen az egyen nem spórolok!),wc papír,zsepi-ezeket vesszük meg hó elején,a többit ugyan úgy leosztom napi költhetőségre,ebből próbálom meg a lehető legtöbbet kihozni. Sokszor van palacsinta,tejbegríz másodiknak,levesnek krumpli leves kolbásszal (mindig mindenből a legolcsóbbat vesszük!),lencse leves kolbásszal,az Euróban van most 70 ft csomagos leves,2 felnőttnek és 2 gyereknek 2-vel elég nálunk (Apósom szokott itt enni).Hús továbbra is csak hétvégén van,általában csirke szárnyat veszek,ezt megfőzöm levesnek,veszek ki belőle,sózom,borsozom,majd gázon zsírban (mert ez olcsóbb mint az olaj,olajt már nem is szoktam venni) átsütöm. Káposztás ételeket szoktam csinálni,mert a káposzta is olcsó (káposztás tészta,frankfurti leves,paradicsomos káposzta leves).
A Penny-ben szokott lenni baromfi fasírt,zöld csomagos,az olcsó-most le is lesz akciózva- azt szoktam ritkán venni,mert sokkal ehetőbb,mint az olcsó baromfi érmék.
Másodiknak sokszor volt már kőt tészta (kalács,kakaós csiga,lekváros táska),ami nem csak olcsó (ha érdekel leírom a receptjét!),de kiadós is,mert vacsira is ehetik ha mást nem a gyerekek-mert általában csak annyi marad vacsira,hogy a gyerekeknek pont elég :-) Rántott párizsi is szokott lenni,és hamis kirántott. Nagyon ritka a rakott krumpli. Leves még szokott pirított tészta leves lenni,és ha van leakciózva zöldbab,akkor abból főzök levest,néha zöldborsó leves is szokott lenni- ezt is fagyasztva veszem.
Reggelire és vacsira egyébként kenyér szokott lenni-bár nem valami változatos formában: zsíros kenyér,lekváros kenyér,vajas kenyér,vajas-mézes kenyér,illetve felváltva szoktunk a Pennyből venni a fél kilós kenőmájast (most 179 ft) és a fél kilós baromfi párizsit (220 ft volt,olcsóbb a kilós,az 400 ft,ha jól emlékszem,de lefagyasztani nem szeretem,amúgy meg félő hogy ránk romolna).
Mindig mindenből a legolcsóbbat vesszük,édességet Apa szokott hozni két hetente amikor hazajön. Kenyeret eszünk,míg el nem fogy.Nem dobunk ki semmit! Így túl lehet élni a hónapokat!
Remélem tudtam segíteni!!
Mielőtt bárki megszólna,jó ha tudja,hogy nem lenne gond,ha a munkáltatómban lett volna annyi tisztesség,hogy nem tagadja le magát,és Gyed-et kaphatnám már!
Üdv: 3 gyerkőcös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!