Hogyan oldhatnám meg 50000 Ft-ból a kaját 5 hétre?
Mi két felnőttként kevesebb, mint 500ft-ból élünk egy napra... Sok krumpli, még több kenyér :)
Tanulj meg spórolni, beosztani a pénzt. Keresd az olcsót, de ne add alá a minőséget. A krumpli nagyon olcsó, laktató kaja, a tészták szintén. A hús drága, úgyhogy arról szépen kénytelen lesztek leszokni - maximum köretként. Az aldi-s csirkevirsli baromi olcsó, és finom (500ft 1kg...).
Szóval: nézni, nézni, figyelni. Piacon viszont többször megéri vásárolni, mint Tesco vagy hasonló helyen.
Hogyan oldanám meg?? Összetett kézzel,ugrálva örömömben!!
Júliusban 33 ezer fog maradni a kasszában,de ebből nem csak a kaját kell megoldanom,hanem a tisztálkodási szereket,pelenkákat,egyebeket is...
3 gyerkőc anyukája
Kedves bibus26!
Megírnád a rakott karfiolod és a töltött cukkinid receptjét? Minden megoldás érdekel! Ha van még a tarsolyodba hasonló, és van időd, kérlek írd meg! Köszönöm!
Az én tanácsom az, hogy kerüld a teszkót, auchan-t és társait, mert sokszor drágábbak, mint a kisebb boltok. Rendszeresen vagy Lidl-ben vagy Profiban vásárolok (170 Ft-os tejjel és 150 Ft-os tejföllel eddig semmi sem tudott versenyezni).
Először nézd át a kamrát, fagyasztót, mi van, mi nincs.
A főzelékek olcsóak, kiadósak, nagy mennyiségben készíthetőek, feltétnek kerülhet rá rántott párizsi vagy sült virsli, tükörtojás. A rakottas ételek is kiadósak, ált. fél kiló darált húsból két napra tudok kaját készíteni.
Gyümölcs, zöldséglevest szintén ki lehet hozni olcsón, ez utóbbiba tehetsz májgaluskát is.
Az én tuti legolcsóbb kajáim:
tojásleves csorgatott tojásból
zöldségleves májgaluskával (20 dkg májat szoktam venni, darabonként folpackba csomagolva fagyasztom, 1-2 db máj kell a galuskához)
resztelt máj krumplival
tejberizs (ha nem gyorsrizst veszel, pokoli mennyiség készíthető, desszertnek, uzsonnára, vacsira)
rizottó (kevés hús, olcsó mexikói körettel)
rakott zöldbab, karfiol, krumpli, cukkini, kelkáposzta
paradicsomos gombóc (fél kiló husi és két napig esszük, egy adag még a fagyóba is megy)
tésztafélé, grízes, mákos, kakaós, krumplis, káposztás
paprikás krumpli virslivel
töltött káposzta (akár kelkáposztába is töltheted, akkor ne paradicsomosan, hanem tejföllel habard, isteni, kiadós)
hamis túrógombóc (grízzel készül)
Reggelire, vacsorára:
bundás kenyér
lekváros, vajas, mézes, májas kenyér
ha sikerül zsírszalonnát venned, kisütöd, van zsírod is és tepertőd is, ez utóbbiból tepertőkrémet szoktam
tojáskrém
Rántott dolgokat ritkán készítek, mert sok olaj kell hozzá, az meg drága nagyon.
A zöldséget, gyümölcsöt érdemes inkább piacon venni, vagy van, hogy háznál árulják, akkor sokkal olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!