Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldhatnám meg 50000...

Hogyan oldhatnám meg 50000 Ft-ból a kaját 5 hétre?

Figyelt kérdés
4 főre kell főznöm, 2 felnőtt, 2 gyerek (5 és 2 évesek, ovi már nincs). 1 kg cseresznye előbb elfogy, mint egy zacskó chips, de drágább is. Főzelékhez jó lenne vmi husi is. Eddig mindig valami félkész Valdort sütöttem mellé, de az most nem fog menni. Olcsó megoldások kellenének reggelire, ebédre, vacsorára. Köszönöm!
2012. jún. 24. 18:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Minden héten van 10 ezer ft-od. kb 1430 ft/ nap. Na most ezeket össze is lehet vonni. Ezt úgy értem, ha pl csinálsz egy krumplis tésztát (bocsánat de nemtudom hogy a 2 évesed eheti-e már nincs gyerekem). Szóval ha csinálsz egy krumplis tésztát, az olcsóbban megvan. Akkor tudsz vele spórolni. A reggeli, vacsora meg lehetne májkrémtől kezdve vajas vagy lekváros kenyér vagy zsíros kenyér is. Ha veszel uborkát csinálhatnál rá nekik kis mosolygós fejet, tuti szívesebben eszik meg. Vissza térve az ebédhez, lehetne paprikás krumpli is. Grízes tészta, vagy valami zöldségleves.....hasonló.
2012. jún. 24. 19:04
 2/17 anonim ***** válasza:
69%
Fontos! OLCSÓ hozzávaló! Ami tuti jó olcsó hely az a Pe.nny vagy az AL:DI.
2012. jún. 24. 19:05
 3/17 bibus26 ***** válasza:
80%
Elég kevéske a kosztpénz,de talán az a szerencse,hogy nyár van,és sok a zöldség,gyümölcs.Én pl.a rakott karfiolt hús nélkül csinálom,a töltött cukkinit gombával.Sőt,vannak "magad szedd" kertek,fele áron le tudod szedni a gyümölcsöt,mintha megvennéd piacon.
2012. jún. 24. 19:09
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi két felnőttként kevesebb, mint 500ft-ból élünk egy napra... Sok krumpli, még több kenyér :)

Tanulj meg spórolni, beosztani a pénzt. Keresd az olcsót, de ne add alá a minőséget. A krumpli nagyon olcsó, laktató kaja, a tészták szintén. A hús drága, úgyhogy arról szépen kénytelen lesztek leszokni - maximum köretként. Az aldi-s csirkevirsli baromi olcsó, és finom (500ft 1kg...).

Szóval: nézni, nézni, figyelni. Piacon viszont többször megéri vásárolni, mint Tesco vagy hasonló helyen.

2012. jún. 24. 19:12
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan oldanám meg?? Összetett kézzel,ugrálva örömömben!!

Júliusban 33 ezer fog maradni a kasszában,de ebből nem csak a kaját kell megoldanom,hanem a tisztálkodási szereket,pelenkákat,egyebeket is...

3 gyerkőc anyukája

2012. jún. 24. 19:22
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket! Kedves 3 gyermekes anyuka! Igazán szeretném tudni, hogyan fogod megoldani a júliust! Ha van időd, kérlek írd meg, hogy hetente vásárolsz, vagy igyekszel mindent hónap elején megvenni. Miket főzöl, mit reggeliznek/ vacsoráznak a gyerekek, milyen pelust használsz, hogy ebbe a keretbe az is beleférjen? Hol vásárolsz? Mennyi gyümölcs jut így az asztalra? Tényleg őszintén érdekel, főleg, hogy nálunk is van egy pocaklakó, tehát hamarosan 3 éhes kis csipiszem lesz :)
2012. jún. 24. 19:36
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves bibus26!

Megírnád a rakott karfiolod és a töltött cukkinid receptjét? Minden megoldás érdekel! Ha van még a tarsolyodba hasonló, és van időd, kérlek írd meg! Köszönöm!

2012. jún. 24. 19:39
 8/17 anonim ***** válasza:
87%
Hát boldogan cserélnék veled. Én biztos vennék: 30 kg krumplit, 2 kg hagymát, 1 kg zsírt, rizst, tojást, rántanék párizsit, krumpliból sok mindent lehet készíteni, húsból pörit csinálnék 2 napra elég, napi kenyeret, tejet, joghurtot, gyümit megvenném. esetleg 5 kg húst fagyasztóba raknék. Tejbegríz, puding, péksüti, kifli uzsonnára, tízóraira. Virsli, kolbász: ezek is 500-600ft, hozzá krumpli.
2012. jún. 24. 19:47
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én tanácsom az, hogy kerüld a teszkót, auchan-t és társait, mert sokszor drágábbak, mint a kisebb boltok. Rendszeresen vagy Lidl-ben vagy Profiban vásárolok (170 Ft-os tejjel és 150 Ft-os tejföllel eddig semmi sem tudott versenyezni).

Először nézd át a kamrát, fagyasztót, mi van, mi nincs.

A főzelékek olcsóak, kiadósak, nagy mennyiségben készíthetőek, feltétnek kerülhet rá rántott párizsi vagy sült virsli, tükörtojás. A rakottas ételek is kiadósak, ált. fél kiló darált húsból két napra tudok kaját készíteni.

Gyümölcs, zöldséglevest szintén ki lehet hozni olcsón, ez utóbbiba tehetsz májgaluskát is.

Az én tuti legolcsóbb kajáim:

tojásleves csorgatott tojásból

zöldségleves májgaluskával (20 dkg májat szoktam venni, darabonként folpackba csomagolva fagyasztom, 1-2 db máj kell a galuskához)

resztelt máj krumplival

tejberizs (ha nem gyorsrizst veszel, pokoli mennyiség készíthető, desszertnek, uzsonnára, vacsira)

rizottó (kevés hús, olcsó mexikói körettel)

rakott zöldbab, karfiol, krumpli, cukkini, kelkáposzta

paradicsomos gombóc (fél kiló husi és két napig esszük, egy adag még a fagyóba is megy)

tésztafélé, grízes, mákos, kakaós, krumplis, káposztás

paprikás krumpli virslivel

töltött káposzta (akár kelkáposztába is töltheted, akkor ne paradicsomosan, hanem tejföllel habard, isteni, kiadós)

hamis túrógombóc (grízzel készül)

Reggelire, vacsorára:

bundás kenyér

lekváros, vajas, mézes, májas kenyér

ha sikerül zsírszalonnát venned, kisütöd, van zsírod is és tepertőd is, ez utóbbiból tepertőkrémet szoktam

tojáskrém

Rántott dolgokat ritkán készítek, mert sok olaj kell hozzá, az meg drága nagyon.

A zöldséget, gyümölcsöt érdemes inkább piacon venni, vagy van, hogy háznál árulják, akkor sokkal olcsóbb.

2012. jún. 24. 20:35
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Régebben volt már egy hasonló kérdés,olvasd el sok jó ötletet adtunk a kérdezőnek,én a 16,21,23,24 és 27 válaszoló voltam. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
2012. jún. 24. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!