Mi kerül olyan nagyon sokba egy gyereken?
Figyelt kérdés
Sokszor olvastam már, hogy a pénz miatt nem vállalnak a párok több gyereket. A mi össz jövedelmünk (fizetés, gyed, csp.) jobb hónapokban 250.000 Ft amúgy 200.000 Ft. Három gyermekünk van, de nem érzem úgy, hogy bármiben hiányt szenvednénk. Szülők max. egy-két kiló gyümölccsel vagy ilyesmivel segítenek be. Biztos sokan vannak nálunk rosszabb helyzetben, de nem hiszem, hogy az átlag feletti lenne az anyagi helyzetünk, ezért nem értem.2009. júl. 7. 13:12
21/36 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Nem gondolunk ilyenre, mivel az ember sokszor azt sem tudja, holnap mi lesz. Ezen kívül kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Kicsin még csak a csokit kell megvenned, később már az mp3 lejátszót, majd a motort.....Az sem biztos, hogy törvényszerű, hogy anyuka a gyes után még jobb állást kap, mint előtte. Éppen ezért mondom, hogy most kell megbecsülni, ha most jó!
22/36 A kérdező kommentje:
Sajnálom azokat, akik ilyen pesszimisták.
2009. júl. 7. 15:55
23/36 anonim válasza:
Nem kell sajnálnod, ez nem pesszimizmus, csak realizmus.
24/36 anonim válasza:
Én tervezek. Akarok még gyereket én is, nem állunk meg egynél. De mint te is írtad, várni kell. Hogy kifusson legalább a hitelek fele, ez kb. már havi 40ezer megtakarítás. Így lesz valószínűleg 4 év a két gyerek között, de nem gondolom, hogy ez olyan rossz lenne. Nekem ami a legtöbbe került a picúrban az a tápszer volt. Sajnos sehogy nem tudtam szoptatni. Ez kb havi 15000 Ft-ba került. Mivel az első gyerekkel így jártam, így számolok azzal az eshetőséggel, hogy a második gyereknél is megtörténhet, hogy nem lesz tejem. Természetesen igyekszem pozitívan gondolkozni, hogy menni fog a szoptatás, de fel akarok arra is készülni, hogy mi van ha mégse. Mindenesetre lévén, hogy 23 éves vagyok, van időm bőven, akár még három gyerekre is. :-)
25/36 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy kötözködöm, de a realizmus az, amit én írtam. Pl a közalkalmazotti bértábla szerint 2 évente sávot ugrig az ember fizuja. És ez sok más munkahelyen is így van. És, ha most havi 5500 Ft-ot félreteszünk (mint ahogy teszzük is), akkor 11 év múlva, mire a nagy 18 lesz több mint 700.000 Ft jön össze + a kamatok. Lakásra nem elég, de én örültem volna ennyi pénznek, mikor munka mellett kellett fizetnem a főiskolai tandíjat, mert nem járhattam nappalira.
2009. júl. 7. 16:16
26/36 anonim válasza:
oké, 700 ezer összejön (ki tudja mennyit fog akkor érni!) ez egy gyereknek is kevés az élet elkezdéséhez, és hol van a másik 2 gyereked?
27/36 anonim válasza:
közalkalmazott bértábla! ha-ha-ha, nevetséges! amikor évekre befagyasztják a béreket? na ne már..., ne hülyítsük egymást!
nagyon naiv vagy!
28/36 anonim válasza:
Én nem éreztem kötözködésnek, természetesen neked is igazad van. De nem mindenki közalkalmazott, a versenyszférában meg nem úgy van, hogy ha már nagyon kikoptattad a székedet, akkor kapsz egy magasabbat! :-) Ez is egy olyan téma, ahol sok igazság létezik, de már annyira elkanyarodtunk az eredeti témától! Részemről summa summarum, lehet, hogy a szemedben pesszimista vagyok, én az én nézetemet nevezem realizmusnak, ami többnyire az élet nagyon nagy pofonjaitól eddig megkímélt. De azt most is kijelenthetem, hogy az anyagiak nem jelentenek akadályt a második baba vállalásában!
29/36 A kérdező kommentje:
Az egyik gyereknem rakunk félre ennyi pént, a többi megtakarításunk a többieké. Nem felejtettük el Őket sem, csak példának írtam. Szerinted mennyit kamatozik mondjuk 500.000 ft egy év alatt, ha megfelelő helyre fekteted be. Kamatos kamattal számolva az a 700.000 Ft több mint 1 millió. És ha lesz miből, akkor természetesen még teszünk hozzá. Ez a minimum, amit nyújtani tudunk minden gyerekünknek.
De tényleg nagyon elkanyarodtunk a témától. Azért megkérdezem, Ti mennyit tesztek félre a gyerekeknek?
2009. júl. 7. 16:34
30/36 A kérdező kommentje:
16:24 szerintem a közalkalmazotti bérezés nem is rossz. Aszerint én minimum 130.000 Ft-ot keresnék, de csak 100.000 Ft a bruttóm. Én szeretnék közalakalmazott lenni.
2009. júl. 7. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!