Mi kerül olyan nagyon sokba egy gyereken?
mi is kb annyiból élünk mint ti, csak mi hárman. Nos 91 000 ft törlesztő, 70 ft rezsi, a nagyszülők 250 km-re laknak oda is kell menni havi egy-kétszer ez a kiruccanás alkalmanként 15 ezer körül van. Tankolni kell a kocsit, ami ugyan a párom cégese, de nekünk kell tankolni, mivel a cégnek nincs rá pénze,ha ez nem tetszik a kedves munkavállalónak akkor felis út le is út, és a párom minden nap kb 80 km-t autózik.
Nagyon szeretnék még egy babát, de majd ha javul a helyzet (a törlesztőnk sem ennyi, csak a válság nyomta fel lassan a duplájára).
Nem kifogásnak tartom, hogy a pénz miatt nem vállalnak az emberek gyereket, csak sajnos a mai világban előre kell tervezni. Valószinű a mi hitelünk sem állt még meg, és egy csak több lesz. A picit valószinüleg nem veszik be állami bölcsibe, így marad a magán, ami ugye nem kis pénz, de nem tudok itthon maradni, mert a gyesből már nem tudunk megélni. Igy nem merek még egyet bevállalni, pedig eszem ágágban sincs mindenféle fejlesztésre, oviangolra, meg a jó ég tudja mire járatni. Egyszerűen tisztességesen szeretném nevelni, úgy, hogy hónap végén ne kelljen a filléreket számolgatni.
Köszönöm az eddigi őszinte válaszokat.
Én is őszinte leszek. Most futott ki egy 10 éves lakáshitelünk havi 40.000 Ft törlesztő részlettel, így csak a felújítási és az autóhitel maradt. Fellélegezhetünk. Most megnéztem a költségvetésünket és hitelre 65.000 Ft-ot költünk, rezsi változó, mert szemétdíjat 3 havonta, vizet, csatornát kéthavonta fizetünk, de 150.000 és 137.000 között mozog. Ezen kívül 15.500 Ft a havi megtakarításunk.
Örököltem anyukám után egy negyed házrészt, azt tavaj adtuk el. A rám eső rész felét ki kellett fizetnem anyám 3. férjének, akiről nem is tudtam előtte, hogy a férje, özvegyi jogon haszonélvezeti jogy volt rá. Anyám lakását öröklési szerződéssel a férj nevelt lánya örökölte. Még szerencse, hogy a párom szülei normálisak. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy Nekünk sem készen hullanak az ölünkbe a dolgok. Valaki írta, hogy éltünk már jobban is, de ki lehet bírni most is. Én vele értek egyett és talán az első hozzászólóval is, aki azt írja, hogy ez csak jól hangzó kifogás. Bár erre még sosem gondoltam.
A mi jövedelmünk már fél éve: 87 ezer Ft. Ebben az én GYEDem, csp és a férjem munkanélkülije van.
Ebből hárman élünk. És novemberben érkezik a kistesó.
Férjem munkanélküli lett önhibáján kívül és a mai napig nem sikerült elhelyezkednie, még segédmunkásként sem, nemhogy komolyabb szakmában...
Amig dolgozott, addig havi 132000 Ft volt a havi bevétel.
Jelen pillanatban a pelenkák és a popsitörlők kerülnek nagyon sokba, pedig DM-est használunk. És mivel már mindent eszik a kisfiam, muszáj legalább neki változatosan főznöm.
Örülnék, ha annyi lenne a jövedelmünk, mint itt a többségnek, de amig dolgoztam én is (közalk.), addig sem éltünk fényűzően...
Ez van...
Mégegyszer köszönöm Nektek az őszinte válaszokat, nagyon tanulságosak voltak számomra, de sajnos azt még mindig nem tudom, hogy "mennyibe kerül" egy gyerek havonta. Hogy mennyi plussz pénz kell legyen egy családban ahhoz, hogy vállalni merjenek még egy gyereket. Nekünk sem volt soha felesleges pénzünk, amikor babát vállaltunk, de mégis mindíg jutott az új jövevénynek is.
Azt hiszem fel fogok tenni egy konkrétabb kérdést erre vonatkozóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!