Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítenétk,6 ezer ft-om...

Segítenétk,6 ezer ft-om maradt jövőhét hétfőig egy hétre kellene főzzek a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
5 és 3 évesek. Nem fordult még ilyesmi elő velem, de most rajtam kívülálló okok miatt így jött ki a lépés. Kérni nem szeretnék (meg nincs is kitől) olcsó ételekhez adnátok ötleteket? Én nem vagyok lényeges, csak a gyerekek egyenek rendesen. Van itthon néhány féle alapanyag (búzadara,liszt, krumpli,rizs, méz, cukor,pudingporok,tartós tej), meg eltéve befőttem, lekvárom, mélyhűtőben 1 kiló csirkemell, fél kiló darált hús, egy kiló zöldbab, zöldborsó.
2012. jún. 24. 14:07
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
94%

tényleg sok jó választ írtak!

én még 1-et hozzátennék, hátha bejön:)

[link]

mi ez alapján szoktunk tortillát csinálni, ne tegyél hozzá annyi vizet, amennyit a recept ír, hanem adagold, és ha már egy félkemény tésztát kapsz,az jó(tehát ne legyen túl lágy,de ne is legyen túl kemény)Kis gombócokat tépsz belőle és jó vékonyra nyújtod,száraz serpenyőben kisütöd.

Nagyon finom,olcsó és gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni!Ehetitek ebédre,lesütött darált hússal,vagy ha csinálsz rántott húst és marad akkor azt csíkokra vágod(kiadósabb)és megtöltöd vele, valamit zöldséggel,kis tejföllel,sajttal.

De akár reggeli/vacsi is lehet, ha veszel egy krémsajtot(200 ft),megkened vele, teszel bele 1 szelet párizsit/sonkát,esetleg zöldséget(nem baj, ha épp nincs),feltekered,nagyon finom!

Kisfiam még "nasinak" is szereti magában a tésztát,vagy mondjuk uzsinak.

1 adagból mondjuk csak 1x laktok jól(mondjuk attól is függ hogy sikerül a tészta,mennyit sikerül kihozni belőle),de 2 adag sem olyan húzós.

Ja és egy tipp:ha kész,akkor tedd rá egy nagy lapos tányérra,és ne még egy tányért tegyél a tetejére, hanem egy lábost,ami nagyobb mint a tányér, ami egy "kupolát"alkot a tányér és a tortillák körül/fölött,így nagyon finom,puha és tekerhető marad akkor is,ha kihűl.

Remélem tudtam segíteni:)

2012. jún. 24. 17:01
 22/40 anonim ***** válasza:
82%
Utolsótól kérdezem, mert még sose ettem ilyet. Hogy érted a megtölteni? Két lapot egymásra rakok és közé? Igazából ez milyen tészta? mire jó, vagy hogy is kérdezzem:)
2012. jún. 24. 17:14
 23/40 A kérdező kommentje:
feltekerni mint egy palacsintát és az alját visszahajtani:) ilyet mi is szoktunk enni. Tojásrántottával töltöm meg szerintem holnap reggelire, merthogy most néztem még 5 tojásom is van!!
2012. jún. 24. 17:28
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Le a kalappal előttetek csajok!Köszönöm az ötleteket én is :)

Nekem is kb.6000-em van.

2012. jún. 24. 20:53
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Minden tiszteletem azoké, akik időt, kapacitást nem sajnálva begépelték az ötleteiket, terveztek, számoltak csak azért, hogy valakinek segítsenek ezzel!
2012. jún. 25. 00:10
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok a "tortillás".

Igen,ahogy a kérdező írta fel kell tekerni.Vagy ha picit több a töltelék, akkor a két oldalát behajtani és az aljét fel.

Hát igazából nem tudom mihez hasonlítani a tésztát...olyasmi mint a pita kenyér,csak vékony, egy rétegű.Ilyesmiket lehet kapni KFC-ban, Mekiben is,csak mondjuk azok elég drágák.Ja meg a boltban is elég drága ha csak sima tortilla lapot veszel.De nagyon finom:)Megéri kipróbálni:)

2012. jún. 25. 09:15
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
tényleg mennyire jó, hogy ennyien segítenek és VÉGRE NEM MOCSKOLÓDIK SENKI!!!!!!
2012. jún. 25. 10:22
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 6-os vagyok. Hogy sikerül a beosztás? Elég lesz a kereted?
2012. jún. 27. 13:28
 29/40 A kérdező kommentje:

Hát én minimálisat eszek csak, mert nagyon fogynak a készletek és még csak szerda. Ráadásul begyulladt a kisebbnek a szeme így még gyógyszertárba is voltam ma szemcseppért.

Nem baj, valahogy csak kihúzzuk. Ami nagyon hiányzik az a gyümölcs, igazi friss gyümi. Tegnap vettem egy fél dinnyét is. (430 ft volt..)

2012. jún. 27. 13:35
 30/40 anonim ***** válasza:

ami még eszembe jutott(bár nem tudom mennyire aktuális még),hogy auchanban,pennyben kb 120 ft-ért lehet venni fagyasztott parajt.Egy kis olajon fokhagymát futtatok(2-3gerezd) teszek bele lisztet rántásnak,aztán beleteszem a felolvadt parajt.Sóval,borssal fűszerezem.Nagyon fini főzelék,tükörtojással mondjuk, de szoktuk enni úgy is hogy tésztára teszem sajttal,vagy rizsre szintén sajttal vagy akár kukoricával is nagyon finom(auchanban 135 ft 1 doboz kukorica).Elég olcsó és fini kaja:)

Amúgy én gyümit úgy szoktam venni, hogy megnézem mi az ami olcsó/leárazott.Múltkor 280 volt a meggy kilója, na akkor abból vettem.Dinnyét még nem is igazán vettünk idén,mert drága.De pár 100 ft-ből lehet venni pár fajta gyümit,oké nem sokat, de azért valamennyit:)

2012. jún. 27. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!