Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvált anyukák, ti kaptok-e a...

Elvált anyukák, ti kaptok-e a volt férjetektől valami plusz anyagi segitséget a gyerektartáson kivül? Vesz-e az apa a gyereknek-gyerekeknek amire szükségük van, pl. ruhaneműt, vagy csak a havi összeget adja és kész?

Figyelt kérdés
2012. máj. 25. 18:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%
Persze! Még a volt asszonynak is, talán?
2012. máj. 25. 18:14
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk volt mindenhol külön ruha. De úgy nem adott apu anyunak pénzt, hogy vegyen ruhák. Ha kértük és úgy állt, akkor vett, de nem anyun keresztül.
2012. máj. 25. 18:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel mi jó viszonyban maradtunk-jól tudunk együtt dolgozni,csak az együtt élés nem ment-így közösen oldottuk meg az anyagi dolgokat is.1 közös gyerekünk van(mára már felnőtt),de mindig "segített" a volt férjem.Ruha,játék,tanszer,tandíj mindenben segített,ha kellett.Igaz,mi napi kapcsolatban voltunk/vagyunk,így azért sokkal könnyebb.
2012. máj. 25. 19:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy van, hogy én anyukámmal lakom, apa fizeti neki gyerektartást, a gyerektartáson felül még havi 10 ezer ft-ot is kapok zsebpénznek.

Néha kapok tőle ezt-azt pl elvisz vásárolni és választhatok pár ruhadarabot, vagy egy könyvet ilyesmi.

Nyáron néhány napot mindig nyaralunk kettesben, ezt is full ő állja, illetve néha év közben elmegyünk kirándulni vagy moziba/színházba/kiállításra stb ezeket is. Tanévkezdéskor szokott plusz pénzt adni anyunak, illetve mindig megbeszélik, hogy karácsonyra szülinapra stb kb kitől/mit/milyen értékben kapok majd.

De elmondom, hogy apukám nagyon jól keres, ha éppencsak megélne, nyilván nem tudna ennyit költeni rám.

Sajnos ők nagyon rosszban vannak, már sok éve elváltak, de még mindig fújnak egymásra. A velem kapcsolatos dolgokon kívül soha nem is beszélnek egymással semmiről, semmilyen közös érintkezési pont nincs, nem is tudom, ha pl egyszer odajutok, hogy pl férjhez mennék vagy mittomén, akkor hogyan ültetném őket egy szobába anélkül, hogy botrány kerekedne :(

16/L

Legjobb barátnőmék szülei is elváltak, náluk az apa csak utalja a pénzt, egyébként meg lesz*rja a lányát, soha nem is találkoznak, még egy üdvözletet se küld neki szülinapján, nemhogy külön venne ezt-azt, vagy bármiben segítene.

2012. máj. 25. 21:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Ugyan, még a gyerektartást sem fizeti, inkább eltűnt az országból, csak hogy ne kelljen fizetnie.
2012. máj. 26. 01:54
 6/14 anonim ***** válasza:
77%
A volt férjem 20 ezer gyerektartáson kívül semmit nem vesz,ad a gyereknek,kivéve szülinap,karácsony,ekkor 2-3 ezer forintos könyvet kap a lányom.Nem nagyon foglalkozik a gyerekkel egyébként sem,múltkor ezt megjegyeztem neki,és annyi volt a válasz,hogy ha nem szeretné,nem foglalkozna vele nem fizetné a gyt-t.Amit ugye vonnak a fizujából.Nem hívja el a lányát magukhoz mert állítólag nincs erre pénze.
2012. máj. 26. 07:27
 7/14 anonim ***** válasza:
csak a gyerektartás. Első években még volt szülinap,névnap. Már az sincs...
2012. máj. 26. 07:49
 8/14 A kérdező kommentje:

Érdekesek a válaszok.Én is sajnos elváltam és kiváncsi voltam,kinél hogy működik ez a dolog,mert nálunk is saja úgy van,hogy a gyerekeim apja nem vesz szinte semmit a gyerekeknek,a havi összeget utalja és ennyi.Mikor szóvá mertem tenni neki,hogy az ő gyerekei is és vehetne nekik azért ezt-azt,amire szükség van,ne mindig csak én gondoskodjak nekik mindenről,erre azt volt a válasz,hogy akkor a havi gyerektartást mire költöm és ezek után nem fogom kapni!De azért ezt nem meri megcsinálni,mert mondtam neki,akkor megyek az ügyvédhez azonnal!

Azért ez szomorú,hogy van ahol még a gyerektartást sem fizeti az apuka,ez igy igazságtalan,mert az ő gyereke is,úgyhogy kötelessége lenne neki is ugyanúgy gondoskodni a gyereknek mindene meglegyen,mint ahogy az anya is gondoskodik róla!

2012. máj. 26. 07:59
 9/14 anonim ***** válasza:
55%

Jézusom, ez olyan borzasztó!

Bocsi, hogy nem tudok érdemben válaszolni, csak felkaptam a témára a fejem, mert sajnos mostanában nálunk is elég gáz a helyzet és nagyon gondolkodom a továbblépésen...

A gyerektartás szerintem a gyerek mindennapi ellátására irányul. Pl. magasabb rezsi, több kaja, óvodai-iskolai költségek.

Emellett az alkalmankénti dolgokba is illene beszállnia az apukának is.

2012. máj. 26. 08:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Még gyerektartást se fizet,nem hogy plusszokat...
2012. máj. 26. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!