Elvált anyukák, ti kaptok-e a volt férjetektől valami plusz anyagi segitséget a gyerektartáson kivül? Vesz-e az apa a gyereknek-gyerekeknek amire szükségük van, pl. ruhaneműt, vagy csak a havi összeget adja és kész?
Figyelt kérdés
2012. máj. 25. 18:10
11/14 anonim válasza:
6. vagyok.Az a baj hogy az én gyerekem már középiskolás és kollégista,a kajával bérletekkel,+költőpénzzel,osztálypénzzel,havi 40 ezer Ft-ot visz el.Ebben nincsenek benne a ruhák,cipők,az iskolai kellékek(művészeti suli)hétvégente lovagolni,szórakozni jár,töltöm a telefonját,mennek kirándulni,múzeumba,kiállításra.Apuka szerint ha ő nevelné több szeretet kapna a gyereke,csakhogy nem tudná eltartani sem.A szeretethez viszont szerintem nem kell pénz.Csakhogy ő abban méri,azt mondja azért fizet.Újra nősült,de nincs másik gyereke csak ez az 1.Nálunk plusz 2 közös gyerek van,3 gyereket tartunk el.Sokszor a gyereket nem nevelő szülő nincs tisztában mennyibe kerül egy gyerek,és nem hajlandó tenni semmit hogy esetleg segítse a gyereket nevelőt,ha annak szükség van rá.Sőt ha a másik szóvá teszi a nem látogatást rögtön fenyegetőzik,hogy majd nem kapsz gyerektartást.Soha nem kértem egyébként plusz pénzt a volt férjemtől,viszont azt vártam volna hogy kiveszi a részét a szülői teendőkből(szülői értekezlet pl)de sohasem tette.Nekem ez az ami felháborító.
12/14 anonim válasza:
A tartásdíjon felül semmit. Még karácsonyra és szülinapra se.
13/14 A kérdező kommentje:
Én nem is értem,mit gondolnak ezek a férfiak-apák?Van aki még gyerektartást se fizet,meg más anyagi segitségre sem hajlandó,hát mit gondolnak?A gyereket nem csak "megcsinálni" kell,hanem gondoskodni is róla.Komolyan mondom,elkeseritő,ahova ez a világ tart.Azért is háborit fel ennyire a dolog,mert én is érintett vagyok.
2012. máj. 26. 17:50
14/14 anonim válasza:
Igen elkeserítő.De az még jobban,hogy a törvény gyakorlatilag támogatja a nem fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!