Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell fizetni a tamkönyvekért...

Kell fizetni a tamkönyvekért az iskolában a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Sok kérdésben olvasom itt,hogy fizetnek a könyvekért.Nem Magyarországon élek,csak kíváncsiságból kérdezem,hogy hogyis van ez.
2012. máj. 30. 12:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen, kell.

Jó, nem Mo-n élsz, de hol nőttél föl? Nekünk is kellett anno.

2012. máj. 30. 12:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Szlovákiában élek,és itt is születtem.Itt nem kell fizetni,azért csodálkoztam.
2012. máj. 30. 12:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Értem. Jó nektek :) Itt van aki kap kedvezményt és annak nem kell. Ezt nem tudom pontosan, hogy van. Még mikor én voltam gyerek, akkor nagycsaládosoknak volt ingyen, ha jól tudom
2012. máj. 30. 12:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Itt évelején megkapja a lányom a tankönyveket,és évvégén leadja.Megy a következő évfolyamnak,kivéve a munkafüzetek,meg amikbe írnak,azt nemkell visszaadni.Valószínű jobb megoldás ez.

Mindenesetre köszi a választ,ennyivel okosabb vagyok:)

2012. máj. 30. 12:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez szerintem is nagyon jó rendszer. Olyan felesleges minden évben újat venni.
2012. máj. 30. 12:50
 6/11 anonim ***** válasza:
A rendszer jó,hogy nem kell fizetni a könyvekért.Csak új könyvek,uj tanárok.. Más követelményrendszer... akár évente. Sajnos itt igen fizetni kell a könyvekért. Én 2000ben fejeztem az általánost be,németül tanultam. volt németkönyvem,mnkafüzet is. Ugyanazon év szeptemberében kezdtem a középsulit, s szintén németül tanultam.Ugyanazt a könyvet meg kellett vennem mégegyszer,mert változott a német helyesirás és nem fogadták el. Pedig az egyik 1999-es,másik 2000es kiadás volt..S a nyelvkönyvek nem olcsó mulatságok. Még a munkafüzetet is meg kellett ujra venni mert az is új.. Pedig alig irtam bele,mi mindent a füzetben oldottunk meg.
2012. máj. 30. 13:14
 7/11 anonim ***** válasza:
én is 2000-ben fejeztem be az általánost :) és én is emlékszem, hogy a könyvek árának nagyon nagy részét tették ki a nyelvkönyvek. azok iszonyat drágák voltak. és valóban: nekem is van itthon egy angol könyv, ami még a suliból marad rám, nem tudom, hogy jött össze, 3 példányban áll a polcon... erről is lehetne regélni, nyelvoktatás "szépségei"
2012. máj. 30. 13:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, kell, ahogy előttem is írták, és sajnos nem is keveset. :(

Vannak, akik jogosultak ingyen tankönyvre, nekik (legalábbis nálunk) egy részét az önkormányzat fizeti, a maradékot pedig az iskola, vagy a könyvtárból kapnak használtat.

2012. máj. 30. 15:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Én 2001-ben ballagtam az általánosból :) És csodák csodája, nekem is van olyan nyelvkönyvem, amiből három példány van meg, csak a háromból az egyik két kötetben van, ennyi az összes különbség, amúgy teljesen megegyezik a másik kettővel. De azért halál nyugodtan megvetették újra.

Sőt, emlékszem rá, hogy általánosban egyszer megkaptuk a tankönyvcsomagot (természetesen ezt úgy értem, hogy megvettük), és néztem az egyik könyvet, hogy jé, milyen érdekes dolgok vannak benne, már előre kiolvastam. Aztán az első töriórán közölte a tanár, hogy ja, hát azt nem fogjuk használni, ő azt hitte, hogy három órát fog tartani nekünk egy héten, nem kettőt, így nem fér bele (soha korábban sem volt heti három törióra, de mindegy, nagyon képben lehetett). Megjegyzem, az sem valami olcsó könyv volt, ha jól emlékszem, inkább társadalomismeret volt, tényleg érdekes és fontos témákról, de teljesen potyára vetették meg a szülőkkel.

2012. máj. 30. 16:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszik a nálatok lévő rendszer. Gondolom, ha kárt teszel a használatba kapott könyvben, akkor ki kell fizetned - legalábbis én így tartanám logikusnak, mert az ingyen kapott dolgoknak általában nincs becsületük. Én pedagógus vagyok, nálunk az iskolában nagyon sok a cigány gyerek, ők mind ingyen kapják a tankönyveket, gyakorlatilag csak a magyarok fizetnek érte. A cigány gyerekek könyvei minősíthetetlen állapotban vannak, ha megvannak egyáltalán (van, aki szó szerint azokkal fűt otthon), meg kaját csomagolnak bele, stb. Nincs becsülete annak, ami teljesen ingyen van. Ugyanez a helyzet az étkezéssel is: a cigány gyerekek azért sem fizetnek. Fociznak is ingyen kapott almával jó kedvvel, meg válogatnak az ebédnél, hogy mit esznek meg meg mit nem.
2012. máj. 30. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!