Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kompetensnek tartotok egy...

Kompetensnek tartotok egy olyan védőnőt, aki fiatal, frissen végzett, de van gyermeke?

Figyelt kérdés
Gyakran olvasom, hogy a fiatal védőnőkre még annyira sem hallgatnak az anyukák, mint az idősebbekre, mert kevés a gyakorlati tapasztalatuk, sokszor nincs még gyermekük. De mi van azokkal, akik bár fiatalok, de van gyermekük?

2012. jún. 15. 17:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Az inkább kompetensebb, mint az, akinek nincs. Szerintem. Olyan "lexikális" a tudásuk, semmire nem tudnak a gyakorlatban válaszolni, csak azt mondják, amit a főiskolán tanultak. Akinek van gyereke, az tudja hogy 1x1 az néha 2:)
2012. jún. 15. 17:23
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem a korán múlik, hogy kompotens e vagy sem. Idősebb is mondhat hülyeséget, fiatalabb is okosabb dolgokat...
2012. jún. 15. 17:26
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
hm, az én tesóm védőnő frissen végzett, nem vagyok elfogult, de a tesóm nagyon okos és lehet baba nincs de attól mindent megtanult amit kell :)))))))))))))
2012. jún. 15. 18:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de ha nincs gyereke, akkor is.
2012. jún. 15. 18:30
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk fiatal (3 éve végzett), gyermektelen a védőnőnk és teljesen meg vagyok vele elégedve. Én nem látom hátrányát, hogy nincs gyereke. Mindig tudott segíteni.
2012. jún. 15. 18:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális tanácsokat ad, segítőkész, akkor én simán megbízok benne, ha fiatal, ha nem. Az sem érdekel van-e gyereke, miért ne tudna valamit jobban, vagy szolgálna jobb tanáccsal. Egy szülész- nőgyógyásznak sincs feltétlenül gyereke, sőt egy férfi nem is szült még, mégis az életünket és a babánkat bízzuk rá.
2012. jún. 15. 19:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nem attól függ, van-e gyereke vagy sem, hanem a tanultak mellett egy alapvető beállítottságtól.

Nekem van tapasztalatom védőnő témában, míg a sajátunk babázott, átéltünk vagy 5 helyettest. A leghülyébb egy 50-es, 3 gyerekes nő volt, aki szerint minden csak úgy volt jó, ahogy ő csinálta anno a gyerekeivel. Nos, az ilyen történetekre ott vannak az idősebb rokonok, én a védőnőnktől nem azt várom, hogy saját életéből vett példákból merítsen, hanem hogy az én problémámra találjunk megoldást.

A legnormálisabb nálunk is a frissen végzett, gyerektelen védőnő volt. Pl. akkor volt a Vigantol - botrány (nem tudom, emlékeztek-e rá), mikor ő volt, alaposan utánajárt a témának és tájékoztatót függesztett ki. Na, az előző általam írt pics@ annyit mondott volna erre, hogy adjad nyugodtan, én is adtam volna az enyémeknek.

2012. jún. 16. 08:30
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én régi védőnőmnek NÉGY gyereke volt, de nagyon nem szívesen hallgattam rá, mert egyáltalán nem volt hiteles, és a modora is pocsék volt.

Amikor szabin volt, egy huszonpáréves, frissen végzett védőnő helyettesítette, neki még gyereke sem volt (nem is értem, miért lenne ez kötelező feltétel egy védőnőnek), de normálisabban válaszolt a kérdéseimre, én annak örültem volna, ha ő lett volna végig a védőnő.

2012. jún. 16. 09:11
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A jóisten mentsen meg minden olyan szakembertől, akinek van egy, két, akárhány gyereke, és onnantól halál biztos benne, hogy minden gyereknek úgy kell működnie, mint az övéinek.Laikusok is gyakran gondolkodnak így, de őket nem muszáj meghallgatni.

A sokgyerekesek a megmondhatói, hogy az akárhányadik csemete is okozhat meglepetéseket.

2012. jún. 16. 23:33
 10/15 anonim ***** válasza:

Persze!

Akkor is, ha nincs gyermeke.

2012. jún. 18. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!