Kompetensnek tartotok egy olyan védőnőt, aki fiatal, frissen végzett, de van gyermeke?
Igen, nem attól függ, van-e gyereke vagy sem, hanem a tanultak mellett egy alapvető beállítottságtól.
Nekem van tapasztalatom védőnő témában, míg a sajátunk babázott, átéltünk vagy 5 helyettest. A leghülyébb egy 50-es, 3 gyerekes nő volt, aki szerint minden csak úgy volt jó, ahogy ő csinálta anno a gyerekeivel. Nos, az ilyen történetekre ott vannak az idősebb rokonok, én a védőnőnktől nem azt várom, hogy saját életéből vett példákból merítsen, hanem hogy az én problémámra találjunk megoldást.
A legnormálisabb nálunk is a frissen végzett, gyerektelen védőnő volt. Pl. akkor volt a Vigantol - botrány (nem tudom, emlékeztek-e rá), mikor ő volt, alaposan utánajárt a témának és tájékoztatót függesztett ki. Na, az előző általam írt pics@ annyit mondott volna erre, hogy adjad nyugodtan, én is adtam volna az enyémeknek.
Az én régi védőnőmnek NÉGY gyereke volt, de nagyon nem szívesen hallgattam rá, mert egyáltalán nem volt hiteles, és a modora is pocsék volt.
Amikor szabin volt, egy huszonpáréves, frissen végzett védőnő helyettesítette, neki még gyereke sem volt (nem is értem, miért lenne ez kötelező feltétel egy védőnőnek), de normálisabban válaszolt a kérdéseimre, én annak örültem volna, ha ő lett volna végig a védőnő.
A jóisten mentsen meg minden olyan szakembertől, akinek van egy, két, akárhány gyereke, és onnantól halál biztos benne, hogy minden gyereknek úgy kell működnie, mint az övéinek.Laikusok is gyakran gondolkodnak így, de őket nem muszáj meghallgatni.
A sokgyerekesek a megmondhatói, hogy az akárhányadik csemete is okozhat meglepetéseket.
Persze!
Akkor is, ha nincs gyermeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!