Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 20 éves, menyasszony vagyok....

20 éves, menyasszony vagyok. Babát szeretnék. Vélemény? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4 éve vagyunk együtt a párommal. Most érettségiztem, és szeptemberben megyek továbbtanulni.

Pár hónapja rámtört egy érzés, hogy babát szeretnék. Akkor azt gondoltam, hogy csak egy fellángolás, de még mindig így érzem. A párom szerint várnunk kellene még 1-2 évet, és az eszem is ezt súgja. Minden egyes mensi előtt reménykedek, hogy hátha nem jön meg... Már lassan ott tartok, h máson sem jár az agyam, csak, hogy mikor növekszik majd az apróságom, mikor lehet már Anyuka.

Ha meglátok egy babát, szinte sírva fakadok...egyszerűen érzem, ahogy feltör bennem az anyaság utáni vágy.

De ott a másik oldala, 20 vagyok...csak érettségivel... és mit szólnának itthon...

Szeretnék tovább tanulni, de közben meg összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy még éveket kell várnom az anyaságra.

Szerintetek, mit tegyek? Felejtsem el az egészet, vagy vágjunk bele? Nem vagyok túl fiatal hozzá?

2012. máj. 15. 17:08
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
85%

Először is szeretném leszögezni, hogy Te kértél véleményt, szóval kérlek ne sértődj meg.

1. A párod nem akarja. Ez önmagában is elég ok, hogy várjatok még.

2. 20 évesen is lehet valaki jó anya, nem a koron múlik.

3. Az anyagi helyzetetekről nem írtál. Hol laktok? Miből nevelnétek fel a babát?

2012. máj. 15. 17:12
 2/27 A kérdező kommentje:

A párom dolgozik, van félretett pénzünk. Együtt lakunk a szüleinél, családi házban.

Fél éve volt hogy tesztelnem kellett, akkor izgatottabb volt a párom, mint én. Örült volna neki. Csak azt mondja, hogy a babaprojekt még várhat. És igazad van, ha ő nem akarja, akkor egyedül nem fog menni.

2012. máj. 15. 17:15
 3/27 anonim ***** válasza:
37%

1. Gyereket ne menyasszonyként akarj, hanem ha már feleség vagy.

2. 20 évesen, friss érettségivel NEM gyereket kellene akarnid, hanem elöször szakmát, vagy munkát szerezned, hogy meg tudj valamiböl élni.

3. Ha a barátod NEM akar gyereket, akkor semmi értelme.

4. Egy gyerek nem játék, hanem egy EMBER, akinek testi és lelki igényei vannak, amit neked el kellene tudni látni.

5. A kérdésed alapján igen éretlen gyerek vagy, elöször nöj fel, és csak akkor akarj gyereket, ha el tudod tartani és felnött módon tudsz hozzá viszonyulni.

2012. máj. 15. 17:17
 4/27 anonim ***** válasza:
54%

1.úgy ne vállalj gyereket hogy te nem dolgozol csak a párod keres, ez később kiveri a balhét majd nálatok.

2. közös családi házban szülőkkel sem jó, akkor inkább kettesben albérletben vagy ha megtehetitek vesztek egy kisebb házat ami saját lesz, ez mindhármótoknak jobb lenne.

3. ha nem akarja ne erőltesd mert otthagy

2012. máj. 15. 17:21
 5/27 anonim ***** válasza:
71%

Első vagyok: így még inkább nem. Teljesen kiszolgáltatott helyzetben lennél anyagilag, érzelmileg.

A másik: most együtt éltek? Ha nem, akkor még egy ok arra, hogy még várjatok.

2012. máj. 15. 17:22
 6/27 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Én 21 éves menyasszony vagyok, igazából csak eljegyzés volt, én nem vagyok nagy esküvőpárti :)) De lehet, hogy lesz azért még a baba előtt egy kisebb :)

7 hetes kismama vagyok, és a világ legboldogabb embere! :)

Viszont nálunk az anyagiak megvannak. Saját, nagy ház, két autó, a páromnak cége, üzletei vannak, így nekem nem kell dolgoznom.

De ha máshogy lenne, akkor biztos, hogy mentem volna egyetemre, hogy jól fizető munkahelyem legyen.

De így, hogy nem kívánja a szükség, inkább gyereket nevelek itthon :))

Szóval 20-21 évesen is lehet valaki érett, de sajnos az anyagiak közbeszólnak :( Amúgy a párom már 30 éves és annyira szeretett volna már babát, hogy az elmondhatatlan :))

2012. máj. 15. 17:23
 7/27 anonim ***** válasza:
62%

Előző voltam. Amúgy van fogászati és dentálhigiéniai végzettségem van, szóval ha majd úgy lesz, én is el tudok menni dolgozni :))

Kedves Kérdező!

Szerintem várjatok még vele picit, sok érv szól emellett!

2012. máj. 15. 17:24
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen én is így éreztem. Nekem se 2 perc alatt múlt el ez a fajta vágyódás.

Most 22 vagyok (szintén 4 éve együtt a párommal), heteken belül megszerzem a szakmámat és elkezdek dolgozni teljes állásban. Csak így, ahogy egyre jobban közeledek affelé, hogy egyedül kell talpon maradnom és megállnom a helyem az életben, most kezdem el felfogni, hogy mit is jelent valójában egy gyerek.

Sejtésem eddigis volt, hiszen gyerekszakon tanulok, de egy életre elkötelezni magad az egészen más.

Fel kell nőni a feladathoz és amíg egy kicsi kétely is van benned, addig ne vágj bele.

Nem csak a szíveddel kell akarni, hanem az eszeddel is.

Ennek is eljön majd az ideje, türelem.

2012. máj. 15. 17:26
 9/27 A kérdező kommentje:

1. a gyereknek semmi köze a hárassághoz

2. nem vagyok gyerek... könnyű mondani, hogy a tanulásra kellene koncentrálnod... arra koncentrálok... mert nagyon jóó tanuló vagyok... és úgy gondolom, nem egy, sem két nő tanul gyerek mellet...

3. minden erőmmel azon vagyok, hogy eltereljem a figyelmem a gyereknevelésről, de nem megy...

Bocsi, ha a hangnem kicsit bunkóra sikertült, de szívenszúrt, hogy gyereknek neveztek, hiszen mindenhonnan azt hallom, hogy milyen érett vagyok... (nem akarok veszekedni!!)

Csak már kétségbe vagyok esve... mintha két ember lennék..: az egyik felem azt súgja, hogy térj észhez...tanulnod kell, majd utána jöhet a baba, és hogy gyorsan elmegy ez a 2 év, és kezdődhet a babaprojekt. A másik felem, pedig állandóan a babára gondol- tudom, hogy mivel jár egy baba, mert van egy húgom.

2012. máj. 15. 17:27
 10/27 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Más látni egy babát, meg néha pl. "babázni" (tesó, rokon, szomszéd babájával), mint terhesnek lenni, majd szülni és nevelgetni.

Nagyon aranyosak igen, mosolygósak....de nem ebből áll a nap 24 órája. Van hogy üvölt, van h fáj a pocija, van hogy 4 órát nem alszik éjjel, fel kell kelni hozzá, jön a foga....

Bocsáss meg, ha ettől nem lesz jobb a kedved, de tényleg , ha őszinte véleményt vársz , kkor ez az.

És igaza van annak is, aki szerint ne menyasszonyként legyél anya, hanem feleségként! Plusz igen, el lehet végezni egyetemet, fősulit baba mellett is, de nagyon nehéz összeegyeztetni a családdal , meg hogy az ember rendesen tanulni is tudjon....:S

Szóval mindenképp várj 4-5 évet! Akkor sem leszel "öreg" , sőőőt! És a baba akkor is jönni fog, hidd el!

2012. máj. 15. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!