Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 20 éves, menyasszony vagyok....

20 éves, menyasszony vagyok. Babát szeretnék. Vélemény? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4 éve vagyunk együtt a párommal. Most érettségiztem, és szeptemberben megyek továbbtanulni.

Pár hónapja rámtört egy érzés, hogy babát szeretnék. Akkor azt gondoltam, hogy csak egy fellángolás, de még mindig így érzem. A párom szerint várnunk kellene még 1-2 évet, és az eszem is ezt súgja. Minden egyes mensi előtt reménykedek, hogy hátha nem jön meg... Már lassan ott tartok, h máson sem jár az agyam, csak, hogy mikor növekszik majd az apróságom, mikor lehet már Anyuka.

Ha meglátok egy babát, szinte sírva fakadok...egyszerűen érzem, ahogy feltör bennem az anyaság utáni vágy.

De ott a másik oldala, 20 vagyok...csak érettségivel... és mit szólnának itthon...

Szeretnék tovább tanulni, de közben meg összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy még éveket kell várnom az anyaságra.

Szerintetek, mit tegyek? Felejtsem el az egészet, vagy vágjunk bele? Nem vagyok túl fiatal hozzá?

2012. máj. 15. 17:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
57%
Igen? És miért nem? Akkor még nem szerethetjük egymást annyira, vagy miért? Komolyan nem értem egyeseket... Talán féltékeny vagy, hogy nekünk összejött? -.-'
2012. máj. 15. 17:48
 22/27 anonim ***** válasza:
70%

Leírom a mi példánkat, hátha tanulsz belőle! :)

21 évesen megismerkedtem a nagy Ő vel. (Előtte is ismertük már egymást, de az csak olyan felszínes barátság volt) Rá 3 hónapra megkérte a kezem. Igent mondtam. Aztán történt egy tragédia, mind a ketten összeomlottunk... Én nyugtatókon éltem, néha a fogamzásgátlót is elfelejtettem bevenni. Teherbe estem. Volt nagy tanakodás, hogy mi is legyen. Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, és a párom örökségéből megtartjuk az esküvőt is. Kitűztük a dátumot. (Alig fél éve voltunk egy pár) Egy szombat reggel iszonyatos görcsökre ébredtem, a baba elment. Én le akartam mondani, de a párom ragaszkodott az esküvőhöz. Megtartottuk az esküvőt, és úgy döntöttünk, hogy jöhet a baba. (Szüleimnél laktunk, pedig itt volt a férjem háza) Sikerült teherbe esnem, mindennél jobban vágytam a babára. Közben elköltöztünk, ekkor voltam 36 hetes terhes. Majdnem egyszerre szakadt minden a nyakamba. Háztartás+csecsemő... Néha, egy egy rosszabb pillanatban visszaforgatnám az időt, és még várnék a babával egy pár hónapot. Imádom a lányom, bármit megtennék érte, csak néha olyan jó lenne egy filmet megnézni nyugodtan. :)Na majd ha nagyobbacska lesz.

Pedig én idén leszek 24...

Éljetek még egy kicsit nyugodtan, csak ketten. Járjatok el szórakozni (nem feltétlen discora gondolok), élvezzétek egymás társaságát! :) Hamar elillan az addig hátra levő idő, főleg, ha nem csak ezen "kattogsz".

2012. máj. 15. 17:49
 23/27 anonim ***** válasza:
67%

Azért itt vannak kicsit eltúlzott válaszok.

Egy gyerekhez egyáltalán nem kell esküvő! Az esküvő az egy papír sokak szemébe és nem ez fogja őket összetartani.

Nem mindenkinek adatik meg ,hogy tudjon venni saját házat ,nem mindenki akar belemenni hitelbe,hogy tudjon venni.

Igen jobb külön albérletben élni,ha nincs más. De ha a szülőkkel jó a viszony akkor ott is élhetnek. Én is inkább ezt tenném ,minthogy a havi 50 ezer ft-ot egy idegennek fizessek ,csak azért,hogy legyen hol élni.(plusz a rezsi)

Mi már most mennék anyósomhoz aki egyedül lakik a nagy házban és télen fűteni sem akar magára ,mert nincs annyi pénze. De ha lemennénk akkor a páromnak új munkahely kellene és lehet felét se keresné meg ,mint most.

Nagyon jó dolog munkahelyről elmenni "babázni". De ne a több pénzért vállaljunk már gyermeket. Ha nincs addig ne legyen? Semmi se garantálja azt sem,hogy utána lesz hova visszamenni dolgozni.

Az se szégyen és attól nem lesz "megint" gyerek,mert nem dolgozik.Manapság amikor ennyi a munkanélküli az nem szégyen ha valakinek nincs egy hónapig vagy fél évig munkahelye.

Érettségivel lehet munkát találni és mellette levelezőin is le lehet tenni egy szakmát.2az1-ben.

2012. máj. 15. 19:25
 24/27 anonim ***** válasza:

Nem kapkodnám el a helyedbe a mai világba.

Én 4 gyerekkel vagyok itthon 15 éve.

21 éves voltam az elsőnél és 33 a negyediknél.Most 35,5 vagyok.

Mivel 15 évem kiesett a munkából így nem kapkodnak utánnam egy munkahekyen se.

Lehetne nekem több diplomám is szerintem akkor se kellenék.

Ahol gyerek van ott már annyi.

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 15. 20:05
 25/27 A kérdező kommentje:

Szerintem sem gond, hogy az anyóséknál lakunk, hiszen a páromnak itt van a munkahelye, 2 percre a háztól. És jó a viszonyom velük, jól kijövünk, akkor miért költöznénk el. Sőt, anyósék ajánlották fel, hogy ha lesz baba, akkor megkapjuk a nagyszobát, és ők felmennek az emeltre. Tényleg, jó velük lakni.

Páromnak meséltem, h babát szeretnék. Azt mondta, hogy ő is szeretne már, csak fél, hogy később nehéz lesz nekem, hogy baba mekkett suliba járni. Szóval, teljesen igaza volt, az egyik hozzászólónak. Nem a babától fél, hanem engem félt. És ez nagyon jó érzés.

Köszönöm, hogy ilyen sokan segíteni szeretnétek. Megpróbálok nem ezen kattogni, és akkor gyorsan eltelik az idő. :)

2012. máj. 16. 12:27
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Na ugye, nekem volt igazam, akibe épp bele lett kötve, hogy 4 hónapos ismertség után teherbe esik, az nem érett az anyaságra... :-)

Biztos voltam benne, hogy csak téged félt, főleg azok után, hogy írtad, nagyon is örült volna neki fél éve. :-)

Minden jót nektek, és mielőbbi babaáldást, amint úgy érzitek :-)

38 hkm / 24 éves

2012. máj. 16. 12:38
 27/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen már sokadszorra is :)

Nektek is boldog babavárást, és minden jót kívánok! :)

2012. máj. 17. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!