Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól végezhető abortusz?

Mikortól végezhető abortusz?

Figyelt kérdés

Számolásom szerint 5 hetes terhes vagyok (utolsó mensi: máj.8) Sajnos nem tudom vállalni a babát.

Voltam nőgyógyásznál múlt héten jún.7-én és azt mondta, menjek vissza jövőhét hétfőn jún.18-án, mert csak megvastagodott méhnyálkahártyát lát. Hiába nem akarom megtartani, meg kell várni a két hetet. Úgy tudtam, minél előbb megyek megszakításra, annál kisebb lesz a károsodásom és megjegyzem nem szerettem volna megvárni, hogy legyen szíve a magzatnak... Mit tegyek? Egyáltalán kapok akkor is terhességmegszakításra papírt, ha petezsákot/szikhólyagot vagy mit lát?

Abortuszellenesek kíméljenek.

2012. jún. 12. 16:42
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Abortuszt csak akkor elő embriónál csinálnak. az, hogy él onnan tudható, hogy dobog a szíve. mindenképp meg kell várni amíg elkezd dobodni a szíve s csak utána adja ki az igazolást a soki az elő embrióról, amivel fel kell keresned a védőnőt.

Az én dokim szerint az abortuszra a 10. hét a legmegfelelőbb.

2012. jún. 12. 16:45
 2/29 anonim ***** válasza:
42%

Bármikor a terhesség 12 hetéig.

Szíve a magzatnak szinte az első hetekben van,csak annyira kicsi,hogy nem hallani UH.Leghamarabb talán 6 hetesen hallják,de ez is nagyon ritka..

2012. jún. 12. 16:46
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
hát nem bármikor, hanem onnantól, hogy dobog a szíve
2012. jún. 12. 16:55
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Nőgyógyász ismerősöm montdta, h 8-9. héten optimálisabb a nő egészsége szempontjából elvégezni az abortuszt. Már nem emlékszem az indokra, amitt mondtott.
2012. jún. 12. 16:56
 5/29 oooopti ***** válasza:
44%
Nincsenek pontos infóim, de most nem rég volt szó az abortusztablettáról, most nem tudom, hogy bevezették? Azt kéne megérdeklődnöd. Én is annak a híve vagyok, hogy akkor már inkább az, a terhesség korai szakaszában, mint a sima abortusz, amikor már szívdobogás is van :(
2012. jún. 12. 16:58
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

regisztrálták, de sajnos nem engedik a használatát az abortusz tablettának.

Pont valamelyik nap olvastam

2012. jún. 12. 17:02
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Az abortusz engedélyezésének folyamata Magyarországon [szerkesztés]A magyarországi gyakorlat szerint a terhesség orvosi megállapítása után, ha a terhes nő súlyos válsághelyzet okát jelöli meg a terhesség megszakítására, akkor a terhesség orvosi papírjaival köteles védőnői tanácsadáson megjelenni. A védőnő felvilágosítást nyújt az állami segélyek lehetőségeiről, az örökbeadásról, a fogamzásgátlásról és a terhességmegszakításról. A beszélgetést pár nappal később még egyszer megismétlik. A tanácsadáson a nőnek határozott kijelentést kell tennie arról, hogy nem kívánja megtartani a magzatot.

Amennyiben a terhesség megszakításának oka egészségügyi, úgy nem szükséges megjelenni a Családvédelmi Szolgálatnál. Ezesetben az adott egészségügyi ok igazolására jogosult szakorvost kell megkeseni és ki kell töltetni vele az erre a célra használatos bizonyos "E" jelű formanyomtatvány 4. pontját, mely alatt a doktor igazolja, hogy orvosilag valóban indokolt a terhesség megszakítása. A formanyomtatvány csak aláírással, orvosi pecséttel és kórházi hosszúbélyegzővel együtt érvényes és két példányban kell meglennie. A nőgyógyászaton ezzel a papírral kell jelentkezni a műtétre, amihez azonban még szükséges a terhességet igazoló orvosi lelet (melyen a terhességet egyszer már megállípították), ill. egy friss vércsoport meghatározási- és vérkép eredmény.

A második beszélgetés alkalmával megkapja az állami engedélyt a magzatelhajtásra, enélkül az abortusz illegális. A tanácsadás anonim. Harmadik lépésként a nő felvételt nyer a választott kórházba, ahol végrehajtják a terhességmegszakítást.

A megszakítás költségeit a nő állja, és csekken fizeti be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számlájára. 2007-ben ennek maximális összege 25 584 Ft. volt. Az összeg nagysága azonban a kérelmező anyagi helyzetétől is függ illetve attól, hogy milyen szociális juttatásokban rászesül. Ezekről pontos információt a Családvédelmi Szolgálat védőnője tud adni.[1] A műtét után a nő aznap este vagy másnap távozhat a kórházból.

Ha az anya és/vagy a magzat élete veszélyben van/lesz a terhesség megtartásával, ha a magzat elhalt a méhben, ha a terhesség méhen kívüli valamint ha a másállapot erőszakos bűntett következményeképp jött létre, a terhességmegszakítás költségeit az állam állja.

A magzatelhajtást a nő szabad akaratából a magyar állam a 12. terhességi hétig engedélyezi, afelett csak különleges orvosi indok mellett hajtható el a magzat. Ha azonban a terhes nő 18 év alatti, a terhesség megszakítása a 18. hétig engedélyezett.

A művi abortusznak a magyar jog szerint két formája van:

1.„engedélyezett”

2.„törvénytelen”

A kettő különbsége az, hogy amíg az „engedélyezett” abortuszt a törvény engedélyével hajtják végre, addig a „törvénytelen” abortuszt (magzatelhajtást) a törvények tiltása ellenére végzik, fokozott veszélynek kitéve ezzel a nő életét is.

2012. jún. 12. 17:04
 8/29 anonim ***** válasza:
szóval lényeg a lényeg, hogy be ell bizonyosodnia a terhességnek, vagyis meg kell várni a szívdobogást.
2012. jún. 12. 17:09
 9/29 anonim ***** válasza:
78%

Én sajnos épp fültanúja voltam, mikor anődoki beszélta függöny mögött egy "kismamival". Még furcsállottam is, h miért olyan ridegen mondja, hogy kb. 6 hetes terhesség, élő " ÉS semmi mikrofonbekapcsolás, mint az "átlag" kismaminak, h dobog a kis szíve. Utána esett le, h az a nő abortuszra készül. Szóval -sajnos- ez is egy közhely, h az abortuszra készülő nőnek nem szabad meghallgatni a szívhangot. Ha a doki tudja az ab. tényét,akkor csak azt mondja h "élő", az egyben azt jelenti h van szívhangja is :(

Bocs a kitérőért.

2012. jún. 12. 17:13
 10/29 anonim ***** válasza:
Nos én nem vagyok az abortusz mellet,de nem is szólok semmit,csak annyit,hogy abortusztablettát ne vegyél be semmiképpen sem,mert az egy méreg,komolyan,1 hét mire elvetélsz folyamatosan,bele is halhatsz,és ha nem sikerül elvetélni teljesen akkor visznek a műtőbe kikaparni.Aki meg ezt ajánlgatja és annak a híve olvasson már után mi az valójában és hogyan működik! Kérdező,már él pár hetesen is,de szívhangot kb 6-7.héttől szokták meghallgattatni.
2012. jún. 12. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!