Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek az anya vagy az...

Szerintetek az anya vagy az apja a fontosabb egy gyerek számára?

Figyelt kérdés

és kinek van több joga hozzá?

szerintem egy anyának, gondolom el tudjátok képzelni miért.

2012. jún. 12. 12:06
1 2 3
 21/30 anonim válasza:

Uramatyam, csak azert lenne fontosabb az anya, mert biologiailag kihordja, megszüli, stb...? Komolyan, ne hülyitsetek mar...

Mindket szülö ugyanolyan fontos, mas a szerepük, mas mintakat adnak a gyereknek!! Mi a feneert kellene az egyiket piedesztalra helyezni?! Kiegeszitik egymast! Szoval sztem a csaladod erdekeben verd ki a fejedböl ezt a "...ki a fontosabb" marhasagot, sok jot meg nem szült az ilyesmi. :/

2012. jún. 12. 13:03
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire "átlagos" család vagyunk, de ugyanannyira. amikor 4 hónapos volt a lányunk én kórházba kerültem és 9 napig a férjem volt vele otthon. Segítség nem volt, lányunknak épp jött a foga mégis nagyon jól megoldotta.

A terhesség, szülés és szoptatás mondjuk 2-3 év. Egy gyerek felnevelése 15-18-20.

2012. jún. 12. 13:11
 23/30 anonim ***** válasza:

Nálunk a nevelés egyformán torténik. Mind a ketten dolgozunk váltott muszakban, így hol az egyikkel, hogy a másikkal van a kislányunk 6 honapos kora ota. Igy szerintem neki mind a ketten fontosak vagyunk.

17 hos kislánya anyukája

2012. jún. 12. 13:14
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt apám, de szerintem mindkettő egyformán fontos.

Épp ez az, hogy a biológiai dolgokon kívül, amit nem lehet megváltoztatni - szülés, szoptatás - egy férfi, apa mindent meg tud csinálni.

Ilyenkor csak elhitetik velük, hogy nem tudnak mit csinálni, mert pár anyukának csak ez van az életében, és nem tudná elviselni, hogy ezt egy férfi is meg tudja csinálni. De meg tudja.

Ráadásul a melegek és leszbikusok esetében vagy nincs, vagy kettő anya van. Úgyhogy szerintem az a lényeg, hogy a szülők szeressék a gyerekeiket, akár apák, akár anyák.

2012. jún. 12. 13:17
 25/30 anonim ***** válasza:
91%

Kedves kérdező!

Válni készülsz és így akarod megkapnia megerősítést, hogy a nőnek van csak joga a gyerekhez? Hát nem.

Ha meg elválsz, akkor ne a gyereket használd fegyverként, mert az nagyon aljas dolog és a gyerekkel is remekül ki lehet így szúrni.

2012. jún. 12. 13:17
 26/30 anonim ***** válasza:

Kérdező ezt írta:

"nem olyan helyzetre gondolok ahol az egyik szülő normálatlanabb,mint a másik,hanem egy rendes családmodellnél"

Rendes családmodell alatt szerintem mindenki azt érti, hogy anya és apa szeretetben és általában egyetértésben nevelik a gyerkőcöt/gyerkőcöket.

Ilyen esetben mindkét szülőnek ugyanolyan jogai vannak gyerekhez, de tovább megyek, ilyen esetben nem is kell jogokról beszélni, mert senki nem akar semmiféle jogot érvényesíteni a gyerek fölött, hiszen együtt nevelik, szeretik őket.

Jogot akkor akar valaki érvényesíteni a gyereke fölött, ha nem rendes családmodell áll fenn, pl válás.

Ugyanaz a véleményem, mint az előzőnek. Ha válni készülsz ne a gyereket használd, ha nem válni készülsz akkor szerintem Neked nincs gyereked, ha van akkor a családmodelletek nem átlagos. Egy normál családban ilyenen nem gondolkozik az ember, nekem legalábbis a 10 év alatt egyszer sem jutott eszembe, hogy melyikünknek van több joga a gyerekeinkhez.

Mondom mindezt úgy, hogy én is nő vagyok.

2012. jún. 12. 13:46
 27/30 anonim válasza:

Szomoru, hogy vannak ilyen homaly-emberek, az ilyenek szoktak valaskor mindent megengedni maguknak a gyerekre hivatkozva, illetve a hatosagok is nagyon partnerek ebben.

Kerdezö: igaz, hogy az anya szüli, stb. De az apa is megszülne, hidd el, ha biologiailag alkalmas lenne ra! Igy az apa, amig az anya a szülesre keszül ill szüles utan van, ovja-vedi es ellatja a csaladot. Ez nem fontos, mi? Es az apa az, aki a kesöbbiekben kiegesziti az anyat, mindket fel kell ahhoz, hogy ember legyen abbol a gyerekböl! Nem veletlenül kell mindket nemböl valami a nemzeshez!!

Amugy is, milyen beteg lelkü nö vagy te? Elszomorito. Tudod kire leginkabb? A gyerekedre.

2012. jún. 12. 13:48
 28/30 anonim ***** válasza:
51%
Az eszem azt mondja mindkettő,de szívem szerint azt szeretném ha én lennék fontosabb,ha egy icipicit de engem jobban szeretne.Tudom butaság...:)
2012. jún. 12. 13:52
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
utolsó: tényleg butaság. de legalább őszinte vagy. én kifejezetten nem szeretném, ha a gyerekem különbséget tenne az apja és köztem, ne szeressen jobban senki javára. persze egy gyereknek is vannak korszakai, de én arra vágyom, h mindkettőnket szeressen. amúgy, ha a gyerek jobban szereti az egyik szülőt, mint a másikat, holott az nem adott objektív okot rá (iszik, kimaradozik, kiabál, ne adj isten verekedik), az sosem a gyerek döntése, hanem a szülő sugallja felé. a gyerek pedig anélkül dekódolja az üzenetet, h felfogná, valójában az ellenérzés nem belőle jön, hanem az egyik szülőből a másik iránt. nálunk is ez volt gyerekkoromban. számtalanszor hallottam anyum a nővérével, szomszédokkal, ismerősökkel beszélgetni, ahol azt éreztette, hogy apámra nem érdemes figyelni, mert hülyeségeket beszél és bölcsebb elengednie a füle mellett. sokszor nekem is így nyilvánult meg, ha valamit apumtól idéztem. bennem az alakult ki, h természetes azt gondolni, h az anyukám szavait kell komolyan venni, az apué meg csak falra hányt borsó. évekkel később, felnőttként visszatekintve jöttem rá, hogy mi történt és hogy anyám tudatosan ilyen hangulatot alakított ki apám körül, amibe bekerültünk mi is, holott apum nem szolgált rá. már tudom, h nem beszélt hülyeségeket, sőt, fájón igaza volt. anyum akkor már csalta egy ideje és önigazolást keresett magának, egy álindokot arra, h miért képes ilyet tenni vele. azóta is sajnálom, h 10 évesen ezt elhittem. az én gyerekem azt az üzenetet fogja kapni tőlem, hogy apa és anya szeretik egymást, ezért nem "bűn" mindkettőjüket egyformán szeretni. hiszen ez a normális
2012. jún. 12. 14:13
 30/30 anonim ***** válasza:

Nincs különbség,mindkét szülő nagyon fontos,és fontos szerepet tölt be.Attól,hogy az anya hordja ki és szülő meg attól,még az apa szerepe is ugyanakkora,Ő van együtt a nővel,segít neki,elviseli a terhes nő hangulatváltozásait,keresi meg a pénzt,ott van a nővel lélekben és fizikailag is ami nagyon fontos.

Amúgy egy apa ugyanúgy sokat foglalkozik a gyerekkel,persze férfi függő is meg attól is függ mennyire van idő,de egy igazi apa minden kis időt kihasznál,hogy a gyerekével lehessen.Nálunk a párom rengeteget van és foglalkozik a gyerekkel,a kisfiam nehezen viseli ha apa nincs otthon,ellenben ha én nem vagyok azt sokkal jobban viseli,sokszor apa tudja megvigasztalni,sokszor apa kell,van amikor meg csak én,még csak 13 hónapos,de tudom,hogy mindkettőnkre ugyanannyira szüksége van,és mindenképpen csorbul ha egyik szülőt elveszíti,vagy egyik szülő elhagyja.Mindkettő félnek ugyanannyi joga van hozzá,hiszen mindketten kellettek ahhoz,hogy az a gyerek megfoganjon.

2012. jún. 12. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!