Szerintetek az anya vagy az apja a fontosabb egy gyerek számára?
és kinek van több joga hozzá?
szerintem egy anyának, gondolom el tudjátok képzelni miért.
Erre nem lehet válaszolni érdemben. Nyilvánvalóan azért kell 2 ember a gyermeknemzéshez, mert ez ideális esetben 2 ember dolga. De a "mai" világ sajnos bonyolultabb ennél, nincs már olyan, hogy mindkét szülő ugyanolyan sokat tölt együtt a gyerekkel, már nem jurtában élünk bogyókat gyűjtve, hanem kemény, embert próbáló munkahelyeken kell a lelkünket is kiköpni azért, hogy ne haljunk éhen.
Én egyedül nevelem a 7 hónapos kisfiamat első perctől fogva, nem kíváncsi rá az "édesapja". Az én fiam életében nyilvánvalóan én vagyok az aki fontos lesz, én törődöm vele, én vállalom érte a felelősséget egyedül. Nyilván lesz benne hiányérzet, ha egyedül maradok vele "örökre". Mindenesetre igyekszem apja helyett is anyja lenni. :)
Normális esetben mindkettő egyformán fontos, és természetesen mindkét szülőnek ugyanolyan "joga" van a gyerekhez. Eleve, milyen őrült kérdés ez, ne is haragudj!?
Utálom, mikor bárki szerint az anya, csak azért, mert ő szült, fontosabb.
Mindkét szülőnek más a szerepe, mindkettő fontos, egyik sem fontosabb, mint a másik.
Individuális esetekben pedig minden előfordulhat, nekem speciel pont az apukámmal van/volt egymilliószor szorosabb kapcsolatom (pedig semmi extra nincs anyukámmal sem, nem drogos, nem iszik, stb.!), és éppen ezért (is) mélységesen felháborít az, ahogy már eleve a kérdésedben rávezettél mindenkit arra, hogy milyen választ vársz.
Ne haragudj, de nagyon nem értek veled egyet - pedig én is nő vagyok.
26/L
Szerintem mindkettő. Oké, szülni és szoptatni én tudok. De ettől még nem leszek jó szülő. A terhességen/szülésen és a szoptatáson kívül (aminél pl előfordulhat, hogy nincs teje valakinek és tápszert kell adni - ezt már az apa is tudja), mi az, amit az apa nem tud?
Ahol az apa megy GYES-re, ott mi van?
Mielőtt válaszolnék,először gondolkodj el rajta,hogy neked melyik fontosabb:a kezed,vagy a lábad.
Nagyjából ez a helyzet az anya és az apa összehasonlításával is.Mindkét szülő aktív közreműködésere szükség van a gyermek egészséges személyiségfejlődéséhez,és meghatározó lesz a későbbi párválasztás során is,hogy szülei hogyan viselkedtek vele,és egymással,kinek mi a szerepe a családon belül,hogyan kezelik a konfliktusokat.
Mindkettő.
Vagy éppen az, aki többet foglalkozik vele.
Ismerek olyan családot, ahol mindketten imádják a kicsit, de apuka többet foglalkozik vele első perctől kezdve. Hiába anyuka van otthon vele, ahogy apuka hazaér, már kapja is meg a kicsit, ő fürdet, altat, kel fel éjjel, minden.
Tehát az nem számít, ki van vele otthon....ugyanis aki otthon van, annak KÖTELESSÉGE foglalkozni a babával, aki azonban dolgozik, és mégis ő foglalkozik többet a kicsivel, ott már megkérdőjelezném, melyiknek van több joga a gyerekhez......
Tehát mindketten szeretik a kicsit itt is, csak épp anyuka szükséges rossznak tartja a fürdetést, altatást, apuka meg élete legszebb és legjobb időtöltésének.
De nagyobb korban meg már egyértelműen az a fontosabb, akihez JOBBAN KÖTŐDIK A GYEREK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!