Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek az anya vagy az...

Szerintetek az anya vagy az apja a fontosabb egy gyerek számára?

Figyelt kérdés

és kinek van több joga hozzá?

szerintem egy anyának, gondolom el tudjátok képzelni miért.

2012. jún. 12. 12:06
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
ebben sajnos nem tudok igazat adni neked. egy normális családmodellnél, ahogy te fogalmazol, az apa éppoly fontos, mint az anya. kiegészítik egymást, egyik sem helyettesíthető a másikkal tökéletesen, hiányérzet nélkül. tudom, h nem ezt szeretnéd hallani, de akkor sincs különbség, az apa pont ugyanannyira fontos, mint az anya
2012. jún. 12. 12:38
 12/30 anonim ***** válasza:

Erre nem lehet válaszolni érdemben. Nyilvánvalóan azért kell 2 ember a gyermeknemzéshez, mert ez ideális esetben 2 ember dolga. De a "mai" világ sajnos bonyolultabb ennél, nincs már olyan, hogy mindkét szülő ugyanolyan sokat tölt együtt a gyerekkel, már nem jurtában élünk bogyókat gyűjtve, hanem kemény, embert próbáló munkahelyeken kell a lelkünket is kiköpni azért, hogy ne haljunk éhen.

Én egyedül nevelem a 7 hónapos kisfiamat első perctől fogva, nem kíváncsi rá az "édesapja". Az én fiam életében nyilvánvalóan én vagyok az aki fontos lesz, én törődöm vele, én vállalom érte a felelősséget egyedül. Nyilván lesz benne hiányérzet, ha egyedül maradok vele "örökre". Mindenesetre igyekszem apja helyett is anyja lenni. :)

2012. jún. 12. 12:38
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Ideális esetben nem szabad különbséget tenni. Egyformán fontos kellene, hogy legyen mindkettő, mindegyik szülőnek más a szerepe.
2012. jún. 12. 12:39
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét "szülö" fontos egy gyerek számára az életben betöltendö viselkedéi modellek miatt! Pl hogy egy fiu családfentartó apaként hogy viselkedjen vagy hogy egy lány családanyaként. hogyha meg biologia szerint akarjuk megközeliteni a dolgot megint ugyan annyi mert igaz hogy az anyahordja ki és szüli meg de a nök nem önmegtermékenyitők! Igaz hogy a nök ebben az esetben sokkal több fáradalmat és viszontagságot kell hogy elviseljene lásd a szülési procedura de ettöl még nem lessz több joga agyerekhez mint az apjának ugyanis mig az anya lábadozik meg a szülési fáradalmakat heveri ki addig az apa tartja el mindöt mindpedig a gyereket!
2012. jún. 12. 12:40
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Normális esetben mindkettő egyformán fontos, és természetesen mindkét szülőnek ugyanolyan "joga" van a gyerekhez. Eleve, milyen őrült kérdés ez, ne is haragudj!?

Utálom, mikor bárki szerint az anya, csak azért, mert ő szült, fontosabb.

Mindkét szülőnek más a szerepe, mindkettő fontos, egyik sem fontosabb, mint a másik.

Individuális esetekben pedig minden előfordulhat, nekem speciel pont az apukámmal van/volt egymilliószor szorosabb kapcsolatom (pedig semmi extra nincs anyukámmal sem, nem drogos, nem iszik, stb.!), és éppen ezért (is) mélységesen felháborít az, ahogy már eleve a kérdésedben rávezettél mindenkit arra, hogy milyen választ vársz.

Ne haragudj, de nagyon nem értek veled egyet - pedig én is nő vagyok.

26/L

2012. jún. 12. 12:41
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindkettő. Oké, szülni és szoptatni én tudok. De ettől még nem leszek jó szülő. A terhességen/szülésen és a szoptatáson kívül (aminél pl előfordulhat, hogy nincs teje valakinek és tápszert kell adni - ezt már az apa is tudja), mi az, amit az apa nem tud?

Ahol az apa megy GYES-re, ott mi van?

2012. jún. 12. 12:46
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét szülő más miatt, de ugyanolyan fontosak.
2012. jún. 12. 12:49
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt válaszolnék,először gondolkodj el rajta,hogy neked melyik fontosabb:a kezed,vagy a lábad.

Nagyjából ez a helyzet az anya és az apa összehasonlításával is.Mindkét szülő aktív közreműködésere szükség van a gyermek egészséges személyiségfejlődéséhez,és meghatározó lesz a későbbi párválasztás során is,hogy szülei hogyan viselkedtek vele,és egymással,kinek mi a szerepe a családon belül,hogyan kezelik a konfliktusokat.

2012. jún. 12. 12:50
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő.

Vagy éppen az, aki többet foglalkozik vele.

Ismerek olyan családot, ahol mindketten imádják a kicsit, de apuka többet foglalkozik vele első perctől kezdve. Hiába anyuka van otthon vele, ahogy apuka hazaér, már kapja is meg a kicsit, ő fürdet, altat, kel fel éjjel, minden.

Tehát az nem számít, ki van vele otthon....ugyanis aki otthon van, annak KÖTELESSÉGE foglalkozni a babával, aki azonban dolgozik, és mégis ő foglalkozik többet a kicsivel, ott már megkérdőjelezném, melyiknek van több joga a gyerekhez......

Tehát mindketten szeretik a kicsit itt is, csak épp anyuka szükséges rossznak tartja a fürdetést, altatást, apuka meg élete legszebb és legjobb időtöltésének.

De nagyobb korban meg már egyértelműen az a fontosabb, akihez JOBBAN KÖTŐDIK A GYEREK.

2012. jún. 12. 12:55
 20/30 anonim ***** válasza:
Nem értem miért kell ilyen hülyeséget kérdezni? Te hány éves vagy? Van gyereked? Milyen érzés lesz, ha majd a gyereked egyszer azt mondja neked, hogy nekem az apám fontosabb, nem pedig az anyám?
2012. jún. 12. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!