Amúgy magyarázd el a gyereknek, hogy a pokol jó hely. :)
Kicsi még ahhoz, hogy felfogja, miről van szó.
2012. jún. 11. 11:40
12/33 anonim válasza:
Keresztény vagyok, de az óvónő szerintem sem cselekedett helyesen. Ezzel az erővel az egész csoportnak kijelenthetné, hogy ők és a szüleik is pokolra kerülnek. Mert alapjáraton minden ember bűnös. Viszont egy ovist nem kellene ezzel traktálni. Ha tényleg keresztény lenne akkor tudnia kellene, hogy ezt nem szabad. Beszélj a vezetővel. A másik, hogy nem tudom, milyen környezetben hangzott el ez a kijelentése. Ha a gyerek kérdezett rá, akkor is lehetett volna kíméletesebben is igaz választ adni neki.
2012. jún. 11. 11:41
13/33 anonim válasza:
Ha egyházi ovoda akkor is lehet beszélni, az ovónőnek semmi joga nem volt ilyet mondani a gyereknek! Az én lányom egyházi iskolába járt, az apjával nemhogy házasok nem voltunk, hanem külön éltünk és soha egy rossz szót, megjegyzést nem hallottam, mindig a gyereket nézték maximálisan és csodálatos tanárok voltak. Ez az ovónő egy elmebeteg képzelem, mikkel tömi a gyerekek fejét napközben, azonnal kivenném onnan!
2012. jún. 11. 11:42
14/33 anonim válasza:
(Ismét a szintén keresztény válaszoló vagyok: mit jelent a kíméletesen igaz válasz? :)) Remélem nem úgy érted, hogy a szülei a pokolra fognak jutni, de ezt óvatosabban kellett volna előadni a picinek...)
2012. jún. 11. 11:43
15/33 anonim válasza:
Hihetetlen, hogy milyen embereket engednek gyerekek közelébe. Mindenképpen beszélj a vezető óvónővel, ezt ne hagyd annyiban. Akár egyházi ovi, akár nem, vezető óvónő mindenhol van. Ha a vezető óvónő nem foglalkozik érdemben a dologgal, akkor lehet menni a fenntartóhoz. Állami óvoda esetében az önkormányzat, de az egyházi ovinak is van fenntartója, most nem tudom pontosan, hogy ki vagy mi szokott lenni, csak azt tudom, hogy én pl. katolikus gimibe jártam (egy ideig), és annak a zirci apát volt a feje, pedig az iskola nem ott van. De az alapító okiratban szerintem benne van, hogy ki a fenntartó.
2012. jún. 11. 11:54
16/33 anonim válasza:
12-es vagyok. Azt gondolom, hogyha a gyerek rákérdez akkor igazat kell mondani. Én azt mondanám, hogy aki elfogadja Jézust megváltójának, akkor az majd Istenhez kerül. A többit meg nem kell részletezni. Ez az igazság és ennyi egy gyereknek elég is. Ha mégis erősködik akkor elmondom, hogy az majd akkor derül ki, hogy ki hova kerül, ha Isten előtt leszünk.Ez az én kíméletes de mégis őszinte válaszom. Ennyi. Ebben minden benne van.
Egyébként meg Isten szuverén joga eldönteni, hogy ki hova kerül , egy óvónő ezt nem döntheti el. Nagy hiba volt ilyen válasszal fölzaklatnia egy kisgyerek lelkét.
2012. jún. 11. 12:07
17/33 anonim válasza:
Hát kedves Kérdező, ez az ovónéni nem vallásos, hanem egy vallási téveszmés bolond a jelek szerint. Ha vallásos lenne, akkor nem gondolná azt, hogy ő mondja meg, ki üdvözül és ki nem, az ugyanis a vallásosok szerint Isten dolga...
2012. jún. 11. 12:20
18/33 anonim válasza:
Hát ez durva. Tuti kirúgatnám. Azért elég sok gyereknek nincsenek összeházasodva a szülei, akkor mindnek ezt mondja? Jó hogy nem mondja a gyereknek, hogy ő is oda fog jutni...
2012. jún. 11. 12:23
19/33 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Beszélnék a vezetőséggel is, de óvodát is váltanék. Ki tudja, ezen kívül mivel tömheti még a gyerekek fejét ez a nő!
2012. jún. 11. 13:05
20/33 anonim válasza:
Pofám leszakad, komolyan! Milyen jogon zúdítja ez másokra a rigolyáit, főleg egy mindent komolyan vevő kisgyerekre? És akkor még engem kiáltanak ki máglyára való senkiházinak az ateizmusom miatt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!