Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tejfehérje allergia gyanújával...

Tejfehérje allergia gyanújával hová fordulhatunk?

Figyelt kérdés
Gyerekorvos nem foglalkozik vele különösebben, merthogy ebben a korban előfordul, majd kinövi. de tulajdonképpen fogalmunk sincs, mit kaphat. szerinte csak tejet ne adjunk neki. de születése óta ekcémás :-((( amikor pár napig nem kapott semmi tejeset, tejdzármazékot sem, akkor szép lett a bőre. hónapok óta szteroidos keverékkel kenem, de már az sem használ. és pont az arcbőre a legcsúnyább :-((( másfél éves a kisfiam és azért nem küld minket sehová, mert kétéves kor alatt nem foglalkoznak vele. de azt sem mondtam, mit adhatunk neki, mit mivel helyettesíthetünk. tápszert kaptun másfél évesen, holott eddig 10 milli tápit nem kapott, mert mikor kapott volna, nem kellett neki. gíy is 15 hónapig szopizott. most akkor másfél évesen kezdjem tápszerezni? elég sovány egyébként, 85 cm és 9 és fél kiló. szerintem jó étvágya van, bár picit válogatós, de szép adagokat eszik, mégse hízik hónapok óta. kihez fordulhatunk? milyen orvost keressünk fel? allergológust, gasztroenterológust, esetleg dietetikust? bőrgyógyász sem kezd vele semmit, csak írja ő is a szteroidos, ideig-óráig ható vackokat... segítsetek! elsősorban Zala megyéből ajánljatok szakembert légyszi, de ha messzebb is jó lehet. elkeserítő, hogy senki sem tud segíteni, a kis arcocskája meg egyre csúnyább. esetleg ha nálunk tapasztaltabbak tudnátok receptötleteket, linkeket, tippeket adni tejfehérje allergiás táplálással kapcsolatban? most azt se tudom, hogy nulldiétát tartsunk vagy ezt-azt kaphat, mert ugye két éves kor alatt nem vizsgálják. marad a gyanú. HELP
2012. jún. 9. 14:32
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:

helló!9-i mi újság?mi voltunjk 10én,de egyelőre semmi.vérvétel volt 4 ampulla

meg kakimintát kértek.eredményhirdetés aug 21-én:-( ekcéma két nappal doki után visszatért :-(

2012. júl. 18. 14:40
 52/57 A kérdező kommentje:
Nem tudom, jár-e még erre valaki, de meglenne az eredmény, ha vizsgáltak volna bármit is. 21-én visszametnünk az eredményért és közölték, hogy lisztre és tojásra nem allergiás. mondom, kösz, ezt gondoltam, eleve tejmiatt jöttünk. tejre nem is vizsgálták, mert azt cak osztályon, terheléssel nézik, így volt egy mondhatni felesleges körünk és most nulldiétán van a gyerkőc tejügylieg és bő egy hónap múlva egy hét kórház a terhelés miatt. eddig ennyit tudok :-(
2012. aug. 24. 00:15
 53/57 anonim ***** válasza:

Szia Nem olvastam vissza.. de szerintem a kezdet kezdetén pontosan ezt mondtam,ohgy tejre csak kórházban bent fekvéssel vizsgálják ki úgynevezett eliminációs ( megvonásos ) diéta után terheléssel.

Mit mondtak mit ne egyetek? Mert nem mindegy ugyanis sok mindenbe használjanak tejport, tejsavót, kazeint adalék anyagként.. így nagyon sok mindenre kell figyelni.

dietetikus

2012. aug. 24. 08:49
 54/57 A kérdező kommentje:
Csak most láttam, hogy írtál, bocsánat. szóval semmit nem ehetünk nagyjából, de a doktor nem részletezte, csak azt mondta, olyat sem a tesztig, ami nyomokban tejet tartalmazhat. eztán nyomoztam tovább neten, hogy ez a gyakorlatban mit jelent és akkor jött képbe a marhahús, a kazein, az E270-279és társai... szóval még csak tanuljuk a diétát és bízunk benne, ha be is igazolódik a gyanú, akkor sem kell ennyire szigorúan tartanunk és abban meg még jobban bízok, hogy ki fogja nőni :-(
2012. szept. 3. 14:51
 55/57 anonim ***** válasza:

Szia! 2.-16.-sokadik, okosodos-okoskodos valaszolo vagyok. Mi ujsag? Voltatok bentfekveses terheleses vizsgalaton? Eredmeny? A tejfeherje volt a gondok okozoja?

Nalunk hivatalosan is kimondott a tejfeherje allergia. Mar az emelt csaladit is megkertuk...csak meg nem kaptuk meg, majd jovo honapban jon eloszor. Roviden annyi, hogy voltunk gasztron, vettek vert, ami megint negativ lett. Utana 2 honap etrendi naplo vezetese, amibol annyi tuti kiderult, hogy a tejre bedurran az ekcemaja. Na, akkor tejmentes etrendre tertunk at. 2 honap dieta utan stagnalt az ekcema. Visszamentunk es doki kozolte, hogy jo, akkor tejfeherje allergias a gyerek. Ez volt 2 hete. Tovabbra is dietazunk es kb 1 hete gyonyoru az arca. Tegnap csort turorudit es mire eszrevettem mar a felet megette, ma meg a megevett levesrol utolag kozolte a nagynenem, hogy tejszin is volt benne:-((( Eredmeny: laban az ekcemas folt kiujult, kezfejen megjelent 2 ekcemas folt, szerencsere az arcan meg nem. Tehat megiscsak tejfeherje allergias:-(((( Januarban megyunk kontrollra. Roviden ennyi.

2012. nov. 3. 00:24
 56/57 A kérdező kommentje:
köszönöm érdeklődésed, voltunk. egy vicc volt az egész. pár foltja lett a terhelésen, ilyen ekcémás foltok, de mivel nem nagy felületen jelentkezett és nem vakarta véresre 24 órán belül, ezért nem találtak összefüggést az elfogyasztott tejfehérje és az ekcéma között, tehát nem tejérzékeny. most annyi van, hogy újra kaphat tejtermékeket és tejet. tejte, sajtot, tejfölt kap és néha egy pöttyös rudit, de ezn kívül mást nem. krémtúrók, joghurtok egyebek nincsnenek az étrenden, így aránylag szép a bőre, legalábbis egyelőre szinten tartható. valószínű, ő valami adalékanyagra érzékeny, ami ezekben a műcuccokban volt.
2012. nov. 5. 13:29
 57/57 anonim ***** válasza:

Szia. Örülök, hogy túl vagytok rajta. Azt persze azért furcsálom, hogy ha kijönnek az ekcémás foltok a tej adására, függetlenül attól, hogy mekkorák, nem "találnak" összefüggést? Ha adod kijön, ha nem adod, elmúlik - mi ez, ha nem összefüggés?

Mesélnél egy kicsit bôvebben errôl a bentfekvéses terhelésrôl? Mennyi ideig voltatok benn? Csak tejet adnak, vagy tejterméket is? Mennyit?

Köszönöm.

2.-16.-okosodó-okoskodó válaszoló

2012. nov. 6. 06:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!