Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tejfehérje allergia gyanújával...

Tejfehérje allergia gyanújával hová fordulhatunk?

Figyelt kérdés
Gyerekorvos nem foglalkozik vele különösebben, merthogy ebben a korban előfordul, majd kinövi. de tulajdonképpen fogalmunk sincs, mit kaphat. szerinte csak tejet ne adjunk neki. de születése óta ekcémás :-((( amikor pár napig nem kapott semmi tejeset, tejdzármazékot sem, akkor szép lett a bőre. hónapok óta szteroidos keverékkel kenem, de már az sem használ. és pont az arcbőre a legcsúnyább :-((( másfél éves a kisfiam és azért nem küld minket sehová, mert kétéves kor alatt nem foglalkoznak vele. de azt sem mondtam, mit adhatunk neki, mit mivel helyettesíthetünk. tápszert kaptun másfél évesen, holott eddig 10 milli tápit nem kapott, mert mikor kapott volna, nem kellett neki. gíy is 15 hónapig szopizott. most akkor másfél évesen kezdjem tápszerezni? elég sovány egyébként, 85 cm és 9 és fél kiló. szerintem jó étvágya van, bár picit válogatós, de szép adagokat eszik, mégse hízik hónapok óta. kihez fordulhatunk? milyen orvost keressünk fel? allergológust, gasztroenterológust, esetleg dietetikust? bőrgyógyász sem kezd vele semmit, csak írja ő is a szteroidos, ideig-óráig ható vackokat... segítsetek! elsősorban Zala megyéből ajánljatok szakembert légyszi, de ha messzebb is jó lehet. elkeserítő, hogy senki sem tud segíteni, a kis arcocskája meg egyre csúnyább. esetleg ha nálunk tapasztaltabbak tudnátok receptötleteket, linkeket, tippeket adni tejfehérje allergiás táplálással kapcsolatban? most azt se tudom, hogy nulldiétát tartsunk vagy ezt-azt kaphat, mert ugye két éves kor alatt nem vizsgálják. marad a gyanú. HELP
2012. jún. 9. 14:32
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:

Durva... :-((((

én most azóta is adom neki a tejet, kakaót töményen és egy enyhe szárazságon kívül semmit nem reagál a bőre. szóval lassan már én se tudom, mit gondoljak. de le merném fogadni, hogy télen megint lángol majd...

2012. jún. 18. 14:15
 32/57 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy nálatok inkább a hideg, a szárazság, esetleg a víz okozza a problémát?

A legtöbbet író, okosodó válaszoló:-)

2012. jún. 19. 14:04
 33/57 A kérdező kommentje:
Nem tudom, lhetséges. de már javában jó idő volt, mikor abbahagytuk a tejivást és csak a tejivás után múlt el. már nem tudom, mit gondoljak :-(
2012. jún. 19. 14:14
 34/57 anonim ***** válasza:

Na akkor mar ketten vagyunk, akik nem tudjuk, hogy mit gondoljunk. 2 het tejtermek es tejivas utan a kezen levo pattanas szeru pottyok atterjedtek az alkarjara, DE....amiota 50 fok van arnyekban, azota az arcarol minden elmultm sima, mint a baba popsija, ekcemanak se hire, se hamva, csak a kezfeje csunya.

Mikor van az idopontotok? Szoritok nektek is.

Az okosodos valaszolo:-)

2012. jún. 20. 21:39
 35/57 A kérdező kommentje:
júli 10 délután megyünk,alvásidő közepén :-( egyébként erős a gyanúm,hta fiamnak is a napfény mulasztja el,meruez tavaly is így volt.nem tudom,ez tejérzékeoység eseténtlehetséges-e.mindenesetre kapja jovább a tejet
2012. jún. 20. 22:51
 36/57 anonim ***** válasza:

Az a válaszoló vagyok, akinek súlyosan allergiás a kisfia, akivel elkezdtünk egy akupunktúrás kezelést.

Képzeljétek, úgy tűnik a 7. alkalom után is, hogy használ a kezelés, nagyon szép lett a gyerek bőre! Persze a sebek megvannak, de nem vészes annyira.

Nálunk is jó hatással van a kipöttyesedésre a napfény. Igaz, a meleg nem jó, de maga a napfény, igen. a bőrgyógyász doktornőnk úgy magyarázta, hogy a napfény olyan, mint a kenőcsök, tüneti kezelést, enyhülést adnak, ezért szebb a bőre nyáron.

Kedves kérdező, valóban számíthatsz rá, hogy télen újra rosszabb lesz a bőre állapota a kisfiadnak, de sajnos ez ellen nem tudunk mit tenni, csak kenni és kenni és kenni.

Mi szeptember 11-én megyünk újra allergológiára, aztán vérvétel.

2012. jún. 22. 12:42
 37/57 A kérdező kommentje:
kedves Utolsó!akkor simán lehet tejérzkeny szerinted attól még,hogy most nem reagál a bőre?sokat vagyunk kint,de ennyire számítana?
2012. jún. 22. 20:51
 38/57 anonim ***** válasza:

A mi kisfiunknak ez volt az egyetlen látható tünete sokáig, hogy nagyon száraz volt a bőre, és a halántékánál hol eltűnt, hol felerősödött egy száraz, hámló piros folt, amiről nem tudta a gyerekorvos egyértelműen megállapítani, mi az. De aztán a mi kisfiunknak egyszer csak bedurrant a bőre, mindenhol piros, apró pörsenésekkel tarkított lett, tehát nálatok lehet ez az allergia kezdetének a jele de egészen más is, szerintem, persze ezt laikusként írom.

Nem látható tünete pedig az volt, hogy nem hízott túlzottan, de mivel nagy súllyal született, így ez normálisnak mondható volt, hiszen a nagy súllyal született babák nem gyarapodnak olyan ütemben, mint kisebb súllyal született társaik. (Mindig ezt mondta a doki és a védőnő.)

2012. jún. 23. 07:23
 39/57 A kérdező kommentje:
"vicces". az en fiam 2490 grammal szuletett es nincs 10 kilo.fel eve egy grammot se hizik,sot,miota ujra adok neki tejet,fogyott is kb 10 dkg-t szerintem. :-( 9 es fel kg.orvos es vedono szerint o ipyen qlkat.lehet is ebben valami,de most mar en is extrem sovanynak latom a gyerekem.nott vwgy 4-5 centit,re egy grammotvse gyarapodott
2012. jún. 24. 05:23
 40/57 A kérdező kommentje:

Áááááááááá, most már megint megijedni is kezdenék. ekcéma még mndig nem igazán van és ugye továbbra is inkább fogy a gyerek, mint hízik, a családom meg nekem esik, hogy éheztetem a gyereket, mert másképp nem lehet ennyire sovány... :-((((((((((

közben kb. a kérdésem kiírásával egyidőben írtam a vidámzsiráf atópiás ekcéma oldalra a z orvos válaszol rovatba, ahol a doktornő készségesen válaszolt is és kérte, keressük fel őt Budapesten, osztályos bennfekvést kérve hívjuk fel az asszisztensét. na, de pont az osztályos bennfekvés az, amit szeretnék elkerülni, meg ugye közben gastrora is van időpontunk... a viszontválaszomra kb. egy hét elteltével reagált, hogy reméli, azóta már felhívtuk őket :-(((( holott még mindig nem. lehet, hogy ennyire nagy a baj? én meg terhelem újra a szervezetét tejjel? már az étvágya sem az igazi, pedig most már meleg sincs...

2012. jún. 25. 14:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!