Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tejfehérje allergia gyanújával...

Tejfehérje allergia gyanújával hová fordulhatunk?

Figyelt kérdés
Gyerekorvos nem foglalkozik vele különösebben, merthogy ebben a korban előfordul, majd kinövi. de tulajdonképpen fogalmunk sincs, mit kaphat. szerinte csak tejet ne adjunk neki. de születése óta ekcémás :-((( amikor pár napig nem kapott semmi tejeset, tejdzármazékot sem, akkor szép lett a bőre. hónapok óta szteroidos keverékkel kenem, de már az sem használ. és pont az arcbőre a legcsúnyább :-((( másfél éves a kisfiam és azért nem küld minket sehová, mert kétéves kor alatt nem foglalkoznak vele. de azt sem mondtam, mit adhatunk neki, mit mivel helyettesíthetünk. tápszert kaptun másfél évesen, holott eddig 10 milli tápit nem kapott, mert mikor kapott volna, nem kellett neki. gíy is 15 hónapig szopizott. most akkor másfél évesen kezdjem tápszerezni? elég sovány egyébként, 85 cm és 9 és fél kiló. szerintem jó étvágya van, bár picit válogatós, de szép adagokat eszik, mégse hízik hónapok óta. kihez fordulhatunk? milyen orvost keressünk fel? allergológust, gasztroenterológust, esetleg dietetikust? bőrgyógyász sem kezd vele semmit, csak írja ő is a szteroidos, ideig-óráig ható vackokat... segítsetek! elsősorban Zala megyéből ajánljatok szakembert légyszi, de ha messzebb is jó lehet. elkeserítő, hogy senki sem tud segíteni, a kis arcocskája meg egyre csúnyább. esetleg ha nálunk tapasztaltabbak tudnátok receptötleteket, linkeket, tippeket adni tejfehérje allergiás táplálással kapcsolatban? most azt se tudom, hogy nulldiétát tartsunk vagy ezt-azt kaphat, mert ugye két éves kor alatt nem vizsgálják. marad a gyanú. HELP
2012. jún. 9. 14:32
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
szia! En vagyok az okosodos-okoskodos valaszolo. Mi voltunk borteszten is, termeszetesen negativ lett. Aztan a mult heten indulo nagy kanikulaban gyonyoruen elmult az ekcema az arcarol, sima volt, mint a baba popsija. Meg poenkodtam is vele, mi van lanyom, te tipikus tropusi gyerek vagy, aki nem birja a hideget? Egyebkent tenyleg a tropusokon szuletett illetve a papaja odavalosi. Lenyeg, a lenyeg. Mult vasarnap tiramisut evett, amiben volt nyers tojas, mascarpone, csak epp kave helyett zabtej. Hetfon mar pottyos volt az arca. Kedden megette a maradek Tiramisut, szerdara meg pottyosebb lett az arca. Lassan 1 honapja megint kap tejtermeket, mert minden vizsgalatunk negativ lett, de a mult heti pozitiv iranyu fellangolast tekintve, semmi javulas. Mi julius 9-en megyunk gasztrora, deli 11-re. Mar en is nagyon elkeseredtem es sehol az alagut vege:-(((
2012. jún. 30. 07:46
 42/57 A kérdező kommentje:

:-((((((((((

én gyerekem arca most csak száraz, kipróbáltuk a Halicart, hogy legalább ne viszkessen, aztán majd doki előtt pár nappal már nem kenem neki.

2012. júl. 1. 21:45
 43/57 anonim ***** válasza:

Az övé most száraz is, meg vörös is :-(((( Néha úgy tûnik, hogy akkor durran be jobban, amikor tejet kap. Tejterméknél nem igazán, de tejnél igen. Majd figyelgetem. Halicart lehet gyógyszertárban kapni, vagy hol? Nem vényköteles? Köszi és jobbulást nektek is!

Okosodó-okoskodó válaszoló

2012. júl. 2. 06:52
 44/57 anonim ***** válasza:

Az akupunktúrás vagyok

A Halicar nem vényköteles, ez egy homeós krém, mi is használtuk.

Képzeljétek el, hogy most jöttünk haza a Baltonról, 3 napot voltunk, és a szálló medencéjében csak mi voltunk. Hideg vizes medence egyébként. Olyan gyönyörű a gyerek bőre, mint talán még soha! (A bőrgyógyász doktornő mondta, hogy a Balatonba beljebb, a hideg vízbe bevihetjük, de az csak a bóján túl lett volna lehetséges.)Úgyhogy nálunk a víz is ludas a gyerek bőrének alakulásában, bár ezt eddig is sejtettük. Egy másik kérdésre írtam, hogy nekünk még a víztisztítót sem ajánlották a szakemberek, olyan szar az ivóvizünk.

2012. júl. 2. 09:47
 45/57 anonim ***** válasza:

Kedves Akupunkturas!

Ha ennyire rossz a vizetek es raadasul gyanus is, akkor hogy oldjatok meg a furdest, hogy tiszta is legyen a gyerek, de ne is langoljon fel az ekcemaja? Az en 2,5 eves lanyom estenkent ugy nez ki, mintha a rofivel versenyzett volna, hogy ki tud jobban hemperegni a sarban-koszban. Raadasul ebben a nagy melegben izzadnak is szegenynek, tehat jol esik nekik a viz. En lanyom amugy megint langol, az arca szornyu, de mar hetfoig csak kibirjuk, a gasztros idopontig. Igaz az elmult felev alatt mar megjartunk vagy 5-6 dokit :-((( es meg mindig semmi eredmeny, hogy miert. Kinovik egyaltalan?

Az okosodo-okoskodo valaszolo

2012. júl. 2. 20:58
 46/57 anonim ***** válasza:

Az említett malacos kinézett miatt nem nagy varia van a fürdésnél, muszáj. Ráadásul naponta többször egy gyors zuhany kell, nemcsak a meleg, hanem a porallergia miatti irritáció csökkentése miatt is. Előtte bekenem, utána bekenem, hetente átlag egyszer steroid, napi 5ml Aerius és 5 ml Isoprinosin. Azt mondta a doktornő, hogy mivel itt élünk, meg kell, hogy szokja a gyerek bőre, máshol se biztos, hogy jobb lenne.

A férjem viccelődött, hogy lehet a medencetisztító-tabletta adott egy mélyhidratálást a gyerek bőrének a Balatonon.

Most mondta először, közel 2 év után, hogy lát esélyt arra, hogy kinőheti a gyerek.

Most vidámabb dolgokat tudok írni, pár hónapja ugyanolyan kétségbeesett voltam, mint ti. Most valahogy nekünk sok küzdelem és próbálkozás után jobbra fordult a helyzetünk, és persze az anyagi csőd szélén egyensúlyozunk a "próbálkozások" eredményeképpen, de ha a telet átvészeljük kórház nélkül, akkor már megérte!

Még egy. A sebekre nektek írt valamit a doki? Nekünk nagyon jó kenőcsöket írt, egy boraxosat (ez kikeverős), Fucidin-t és Fucidin H-t (ez ha nagyon durva, mert ez is steroidos), Gentamycin-t (ez vény nélkül is kapható, bakteriális felülfertőződésekre) és TobraDex-et a szeme környékén lévő sebekre.

2012. júl. 3. 14:09
 47/57 A kérdező kommentje:
Mi csak Advantan-os keveréket kaptunk a testápoló keveréken kívül
2012. júl. 3. 21:59
 48/57 anonim ***** válasza:

Mi mar annyi fajta kremet kaptunk, hogy ha mindet rakentem volna, ki se latszana a gyerek alola. Volt kozte szteroidos es natur is. Most megint szebb az arca, amiota kanikula van, nem iszik tejet, max keves tejtermeket es borgyogyasz altal kikevert kremmel kenem, amire csak annyi van irva, hogy crema agua (vizes krem?). Szinte hetente valtozik az allapota, hol langol, hol meg semmi erdesseg, semmi szarazsag, meg pirossag.

Az okosodos-okoskodos valaszolo

2012. júl. 4. 22:08
 49/57 anonim ***** válasza:
Meg mindig az okosodo-okoskodo vagyok. Kedves 46. valaszolo, ismeros ez az anyagi csod, mi is hasonlo cipoben jarunk a sok probalkozastol es mar nem merem maganban vinni 13-18 ezrekert, mert semmi garancia ra, hogy sikerul valami hosszantarto hatasos gyogymodot talalni, vagy ne adj isten kideriteni az okat. Bizom benne, hogy ennel mar csak jobb lesz!!!
2012. júl. 4. 22:12
 50/57 A kérdező kommentje:
Az a durva, hogy kétéves kor alatt nem is tekintik betegségnek, így még az emelt családi sem jár :-((( a mezei családi meg épphogy pelusra elég, nekünk is már a gatyánk rámegy. sok félig meddig felesleges dolgunkat eladtam potom pénzért a neten, hogy kezelni tudjuk. most meg, hogy végre közeleg az időpont, sehogy nem jön vissza az ekcéma :-DDD olyan gyönyörű az arcbőre, mint újszülöttként se volt, viszont a teste tele van melegkiütéssel ma óta :-(
2012. júl. 5. 13:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!