Tejallergiás kérdés. A Joya szójás termékek, főleg a joghurt, tejfehérje allergia esetén is fogyaszthatók?
Ma találtam szójajoghurtot, ami joghurt kultúrával van beoltva. [link]
Csak annyi van ráírva, hogy laktózmentes.
Vajon ez tejfehérje allergia alatt is fogyasztható?
Bocsánat a buta kérdésért, de számomra nem egyértelmű. Nálam a joghurt=tejtermék :)
Köszi!
Az összetevői biztos rá vannak írva, az kötelező!
Azt kell megnézni, hogy van-e benne tejfehérje vagy nincs.
Mondjuk nálunk a tejfehérje allergia szója allergiával is párosult, így ezek a cuccok szóba se jöttek, messziről kerülök minden szójásat úgy is, hogy a nagy lányom már kinőtte...
koszi.
tejfeherje felsorolva konkretan nincs, meg semmilyen tejszarmazek, csak ez a joghurt kultura nem egyertelmu nekem, hogy tejes-e.
en is feltem a szojatol, ezert csak nemreg kezdtem el adni, miota tuti, hogy birja.
Igen fogyaszthatják, hiszen 100%-osan növényi eredetű.
Én is ezt adtam a kislányomnak, amikor tejfehérje allergiás volt. Szinte minden nap ezt ette tízóraira.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, tényleg tök logikus, hogyha 100% növényi alapanyag van ráírva, akkor tejféleséget nem tartalmaz :)
Csak ez a joghurtkultúra nem volt világos, hogy micsoda. Gondolom sima baci :)
Amúgy nem semmi, hogy 210 Ft egy kis pohárral belőle...
én mióta láttam egy dokumentumfilmet, vigyáznék a szójával, főleg kisgyermek esetén
a szójában fitoösztrogén van, ami hasonló hatást vált ki, mint a hormon, azt mondták olyan hatással van egy kisgyermek szervezetére a minden napos szója bevitel, mintha fogamzásgátlót szedne, felboríthatja a hormonháztartását
a menopauza tüneteit is kezelik szójával
ugyanakkor a neten is utánaolvastam ennek, és számos cikk cáfolja a fentieket, azzal érvelnek, hogy az élelmiszerekkel nem lehet olyan nagy koncentrációban bevinni a szóját, hogy abból baj legyen
mindenesetre én óvatos lennék
Köszönöm!
Nem kap minden nap szójás ételt. Csak a bölcsiben elég sűrűn van joghurt, kefir vagy puding uzsonnára és eddig ezekre nem tudtam mit kitalálni neki, ezért örülök, hogy vannak ilyen szójás termékek.
Amúgy rizstejjel és rizstejszínnel főzök neki, ez marad is így.
Legszívesebben én is áttérnék a szójatejre, mert az egyik (Alpro Light) valami hihetetlenül finom! :)
Zabtejet/zabtejszínt már próbáltad?
Dm-ben kapható a tej, a tejszínt én is bioboltban vettem, és csak egyszer, valami tortához...
De a tej szerintem tök finom!
Köszi, ismerem. Nekem nem ízlik, szerintem a rizstej/tejszín finomabb, mint a zabból készült, de a szójatej még ezeknél is jobb!
Nekem sokkal jobban ízlik, mint a rendes tehéntej, pedig amúgy tejfüggő vagyok, napi 1/2-1 litert simán iszom :)
Még akkor próbáltam áttérni rá (mármint a zabtejre), amikor még szoptattam és már kiderült a kisfiam tejallergiája. Hát, annyira nem jött be, hogy inkább nem ittam kávét sem...
A szójától mindig is féltem (eddig), de egyre inkább hajlok afelé, hogy áttérek rá, legalábbis egy időre.
Ja, a kávét azért írtam, mert tejeskávé-függő vagyok :)
Nálam nagy szó, ha nem iszom, mert már kb. 12 éve úgy élek, hogy napi 2 bögre tejeskávét töltök magamba :)
Én is függő vagyok.
Nálunk a zsírszegény tejpor végül nem volt akadály, így azzal ittam... :o)
Na a zabtejes kávé nekem se jön be. :o)
De pl. a zabtejjel készült péksütik elég jók. Én viszonylag sokat sütök, kalácsot, kakaós csigát, ilyeneket. Abba használom leginkább, nem "natúr ivásra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!