Tejallergiás kérdés. A Joya szójás termékek, főleg a joghurt, tejfehérje allergia esetén is fogyaszthatók?
Ma találtam szójajoghurtot, ami joghurt kultúrával van beoltva. [link]
Csak annyi van ráírva, hogy laktózmentes.
Vajon ez tejfehérje allergia alatt is fogyasztható?
Bocsánat a buta kérdésért, de számomra nem egyértelmű. Nálam a joghurt=tejtermék :)
Köszi!
Nálunk úgy volt, hogy a kicsi 10 hónapos korában derült ki a tejallergia, azóta kell teljesen tejmentes diétát tartania, előtte csak gyanús volt.
Így végül kb. 11 hónapos korában abszolút közös elhatározásból vetettünk véget a szopizásnak :) Tényleg érdekes, hogy nem hiányzott neki abszolút, talán mert érezte rajtam, hogy mennyire nem tudok lemondani a tejtermékekről, még a szoptatás kedvéért sem. Persze, ha már újszülött korában kiderült volna, akkor megtettem volna, de 1 éves kora után amúgy sem terveztem már a szoptatást, így kb. 1,5 hónappal lett csak előrébb hozva a vége.
Na mind1, ezt csak a sok szopifan kedvéért írtam le, de úgyis belémkötnek, ha akarnak...
A lényeg, hogy sütni-főzni én is növényi tejjel szoktam, azt már az egész család megszokta. Csak a magában ivás volt eddig problémás. A kicsi amúgy simán megissza még 2 évesen is az amúgy rettenetes ízű és szagú gyógytápszert (Milumil Pepti) :)
Kb. 1 hónapja vettem először szójatejet, mert nem volt sem rizs-, sem zabtej a boltban és azóta teljesen rákapott! Többször is kér kakaót belőle, pedig eddig nem nagyon itta meg. És ez a nagynak is ízlik, pedig a rizstejtől nagyon ódzkodott.
Annyiból örülök neki, hogy a szójának magasabb a kalcium tartalma. Viszont tényleg vigyázni fogok vele, nehogy a végén még fiú létére cicije nőjön majd :))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!