Mit kell csinálni ha felpofozza a tanár a gyereket?
Szerintem sem üt meg egy tanár ok nélkül gyereket.Persze ha a tanárt megveri a gyerek az jogos...
Ki kéne kérdezni mi történt utánajárni,nem rohanni feljelenteni,aztán majd kiderült,hogy a gyerek baromira megérdemelt akkor is lenne pofátok feljelenti a tanárt?? Nem akármiért tart itt a világ,sok neveletlen kölyök van akiket a szülei nem nevelnek meg tiszteletlenek,visszapofáznak,visszaütnek,ha feljelentitek a tanárt még jobban elszállnak,mert azt hiszik mindent szabad mert gyerekek,nálunk volt egy tanár aki hátba verte a gyereket ha mobilozott órán stb. Olyan fegyelem senki óráján nem volt,teljesen normális tanár volt,és nem agyon ütötte.
Na, ezért nincs manapság a tanároknak becsülete... Semmi fegyelmezési eszköz sincs a kezükben. Biztos, hogy oka volt, ha kapott a gyerek egy pofont. Utána kell járni, kinyomozni a körülményeket, ki miben hibázott, mi vezetett a pofonhoz, majd a fentiek ismeretében dönteni.
a) gyerek volt a bűnös, jogos volt a pofon
b) a tanár keze járt el gyorsan, és ekkor esetleg lehet beszélni vele (is)
De nem értitek hogy olyan nincs, hogy jogos a pofon? Nem üthet meg egy tanár egy gyereket, és kész!
Ha a gyerek szemtelen volt akkor hívja be a szülőket és beszéljék meg. De nem pofozkodhat!
Az én gyerekemet egyszer ütné meg egy tanár, utána gondoskodnék róla hogy elveszítse a munkáját minimum.
Nem a tanár dolga "nevelni" a gyereket, hanem a szülőé. Bár az agressziót és erőszakot én nem nevezem gyereknevéli eszköznek.
Utolsó, ha a szülő dolga a nevelés, akkor neveld a gyerekedet, légy olyan kedves, és a tanár nem fogja megütni.
Aki azt mondja, egy gyereket fel lehet nevelni egy ütés nélkül, annak vagy nem volt gyereke, vagy a fejére nől. Vagy beteg, de akkor sajnálom a szülőt, általában a sérült, magatehetetlen gyerekben nem alakul ki az az akarat, amit kissé fékezni kell, egy egészséges gyerekben ott van a határok feszegetése, az akarat, amit a szülő a -jól van, kicsim, ezt nem szabad- al nem tud normális mederbe terelni. Nekem van gyerekem, és sok gyereket kezeltem, tudom, milyenek a gyerekek, egy egészséges sincs, akinek nem kellett legalább egyszer a fegyelem ilyen módja. Ahol nem használták, ott később a szülők kerültek bajba.
"Aki azt mondja, egy gyereket fel lehet nevelni egy ütés nélkül, annak vagy nem volt gyereke, vagy a fejére nől"
Vagy esetleg ésszel és szeretettel nevelik a gyereket, erőszak alkalmazása nélkül.
Tudjátok, nem csak az a két véglet van, hogy a gyerekre vagy ráhagyunk mindent, vagy veréssel "neveljük". Egy normális értelmes gyereket lehet nevelni testi fenyítés nélkül is. Volt már akiknek sikerült... Persze egyszerűbb szájonvágni a gyereket, amikor szemtelenkedik, mint normálisan megmagyarázni neki, hogy mit miért nem szabad, esetleg megbüntetni más eszközökkel. A gyereket néha meg kell büntetni, igen, de ennek nem csak a verés lehet az eszköze. Mégegyszer mondom, igen, bonyolultabb és fáradtságosabb meló jól nevelni egy gyereket ütés-verés nélkül, de aki erre nem veszi a fáradtságot, annak talán nem való a gyerek...
A kérdésre visszatérve meg nem értem, miért megy a vita. A tanárnak nincs joga megütni egy gyereket és kész. Le is csukhatják érte. Ezek tények, akármennyire is szeretnétek megveretni a gyereket az iskolában, hogy otthon ne legyen "macera" a nevelésével.
Ha a szeretettel elég lenne nevelni...
Te hány gyereket neveltél így fel, úgy, hogy aztán olyan emberek lettek belőlük, akikkel nem volt gond?
Mert én még ilyet nem láttam a szakmámban, olyat már igen, hogy a szülő jött a szeretettel, minden büntetés nélkül, és a gyerek bejött hozzám, nem tetszett neki valami, odament a polchoz, leszedte és földhöz vágta az összes könyvet. Kiszóltam a szülőnek, jöjjön, és alkalmazza a szeretetet. Az lett a vége, hogy a szülőt is ellökte, és sikított, csinálta tovább.
Nem lehet mindent a szeretettel elintézni.
Én nagyon szeretem a gyerekeim, már felnőttek, nagyon ritkán kellett a fenyítés, de kellett! Simán mosollyal és simogatással elszaladt volna velük a ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!