Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállaljunk vagy várjunk?

Vállaljunk vagy várjunk?

Figyelt kérdés
véleményekre vagyok kíváncsi,ki hogyan döntene. 9 éves házasok vagyunk,nagyon rossz anyagi körülmények közül indultunk,és-bár most már mindenünk van-ennek megvan az eredménye,mert hiába dolgoztunk szorgalmasan,óriási hiteltartozásunk is van. a havi törlesztéseink és a rezsiköltség megegyeznek a bevételeinkkel,ételre,ruhára csak mellékesekből futja,és legtöbbször parizert eszünk. elmúltunk harminc évesek,és 2010-re terveztük a babát. én még tanulok,két évem van hátra(úgy gondoltuk,az utolsó év már menni fog a kisbaba mellett). jelenleg a férjem fizetése is bizonytalan,szerződéses jogviszonyban áll.nagyon szeretnénk már gyereket,és félek,hogy kicsúszok az időből,mire végzek a sulival 35 leszek,és egészségügyi dolgozóként akkor sem fogok vagyonokat keresni. szülői támogatásra nem számíthatunk, egy-egy tál ételen kívül vasárnaponként,de most még ez is megszűnt,mert anyósom is elvesztette a rokkantnyugdíja egy részét. munkalehetőség nincs,pedig megyeszékhelyen lakunk. tudom,hogy a gyerek mindig rosszkor jön,de most különösen sz.r a helyzetünk.eladnám én a kocsit,a lakást,vagy a telket,de jelenleg semmit nem vesznek meg,ráadásul a devizaárfolyamok miatt a hitel rajtuk nagyobb,mint az értékük. a lakásban fellelhető műszaki cikkek pedig akkor voltak drágák,amikor megvettük,eladva aprópénzeket kaphatunk értük. minden észérv a kicsi ellen szól,mégis vágyunk rá,pedig minden hónapban késünk a számlák befizetésével. szerintetek hallgassunk az eszünkre és várjunk,vagy bízzunk a Gondviselésben és higgyük,hogy a bárányka mellé legelő is jár majd?
2009. júl. 2. 09:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
én szülnék. hidd el, gyerek nélkül nem érdemes élni. nekem ő minden boldogságom. mi sem állunk jól. a férjem akkor lett munkanélküli, amikor a babánk megszületett, és ugye gyed-en vagyok...
2009. júl. 2. 09:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én szülnék a helyedben. Amíg icipici a baba, addig nem is kerül olyan sokba, főleg ha anyatejes. Átrendeződnek az anyagiak, miután megszületik a baba. Onnan kezdve nem magadnak veszel majd dolgokat, hanem a babádnak, sem mész bulizni, hanem otthon ülsz ingyen a babáddal, mivel mindenhova babakocsival megy az ember, nem kell útiköltségre sem gondolni, stb...

Szerintem vállaljátok be, ahol kettőnek jut, ott jut a harmadiknak is.

2009. júl. 2. 10:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

hát ezt csak ti tudjátok, de egy kisbaba szerintem sokban van. nálunk az összekereset 310.000 ft.- és mire minden számlát kifizetünk, marad 100.000 ft élni és ez mind elmegy. a gyerekre havi 20.000 simán kell. pelenka, popsitörlő, bébiétel, gyümölcsök, teák, vitaminok plusszba, ruhák, stb....

de a korod miatt én is azt mondom hogy vállaljatok és majd csak lesz valami, ha vágytok rá akkor hajrá és sok sikert!!

13 hós kisfiú anyukája és 21.hetes terhes :)

2009. júl. 2. 10:07
 4/15 A kérdező kommentje:
nálunk az összkereset 170 ezer ft,és mint írtam,ezt rögtön fel is adom csekkekre. kb.25 000-ből élünk havonta,ebből eszünk,tisztálkodunk,ruházkodunk.ebből veszem az iskolai cuccomat,fizetem a tandíjat,és utazok kéthetente 140 km-t a suliig,ráadásul bizonytalan is. mozi,buli,étterem elképzelhetetlen luxus,ezekről már nem tudunk lemondani.
2009. júl. 2. 10:15
 5/15 A kérdező kommentje:
ja és a férjem fizetése 70 ezer,az én főnököm pedig egy régi jó ismerős,de pontosan tudjuk,hogy a munkám nála nem nélkülözhetetlen,csak segíteni akar,zsebbe fizet,de ez a helyzet bármikor megváltozhat. semmilyen juttatásra nem leszek jogosult a fizetésem után,csak a gyes-re,mert a TB-t fizetem.
2009. júl. 2. 10:20
 6/15 anonim ***** válasza:
61%
ne haragudjatok, én ilyen körülmények közé nem vállalnék gyereket. ha besikerülne, megtartanám, de tudatosan nem terveznék családot. ha ti is parizeren éltek, és a gyerek esetleg nem fog tudni szopni, mert úgy alakul, akkor honnan lesz pénzed tápszerre? én 24 éves vagyok, így válalltunk babát, de előtte 2 évem arra ment el, hogy minden körülményt megteremtsünk neki. hallgass a józan eszedre: az a gyerek lehet, hogy éhezni fog. nyugodtan pontozzatok le, nem érdekel, de akkor is így látom. az anyaság mindent megold, meg blabla, de azért vannak sajnos határok. sajnálom, hogy ilyen az életetek, remélem 1-2 év múlva minden helyrerázódik, és akkor jöhet a kis lurkó.
2009. júl. 2. 10:29
 7/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenkinek,és várom a továbbiakat is. én is reménytelennek látom a helyzetet egyenlőre,csak annyira jó lenne már egy pici.
2009. júl. 2. 11:23
 8/15 anonim ***** válasza:
kedves 24 éves! te könnyed osztogatod a tanácsaidat,, hogy ne vállaljon gyereket! de a kérdző kb. 10 évvel idősebb nálad, ő már nem ér rá várni, hogy hátha jobb lesz.
2009. júl. 2. 12:14
 9/15 anonim ***** válasza:
12:14-es. Igen, én ezért szültem 24 évesen, és ezért kezdtem el megalapozni a jövőmet már 20 évesen.
2009. júl. 2. 12:31
 10/15 anonim ***** válasza:

Én 27 vagyok, a párom 32. Albérletben laktunk, mikor megfogant a kicsink januárban. Nekem december óta nincs munkaviszonyom, fizetni valónk meg van bőven. 1 hónapja költöztünk haza a párom szüleihez és még 2 hónapot maradunk, amíg a saját házunkba tudunk menni. Én nem leszek jogosult csak a gyesre, magam után fizetem a tb-t. A párom keresete 60-65ezer, ennyink van. Olcsón meg tudtunk venni mindent a kicsinek, 13ezer volt a kombi kiságy minden tartozékával, 8ezer a babakocsi, 3000 a hordozó... Minden használt, de semmi baja sincs. Ruhákat rengeteget kapunk, meg turiban nagyon jókat ki lehet fogni.

Kicsit bizonytalan voltam, mikor megtudtam, hogy babát várok, de a párom egy percig sem gondolkodott, hogy megtartsuk-e. Pedig egy nagyon jól fizető (havi 250-300ezer ft-os) munkahely várt rám külföldön, mikor kiderült a terhesség, de aztán visszamondtam. Nem tudtam volna megölni a gyermekem. Igaz, hogy nem terveztük, és a lehető legrosszabbkor jött, de mi úgy vagyunk vele, hogy ő döntött így, hogy most akar jönni. Nekünk nem volt jogunk ellene dönteni.

Már nagyon várjuk, hogy megszülessen.

Szóval, szerintem ha nagyon szeretnétek, akkor ne várjatok. Nem is biztos, hogy egyből sikerül. Mi 2 év alatt "hoztuk össze". Fel a fejjel, szerintem a kisbaba tudja, hogy mikor kell megszületnie. Én nem várnék a helyedben.

27+6 hetes kismami

2009. júl. 2. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!