Vállaljunk vagy várjunk?
Én szülnék a helyedben. Amíg icipici a baba, addig nem is kerül olyan sokba, főleg ha anyatejes. Átrendeződnek az anyagiak, miután megszületik a baba. Onnan kezdve nem magadnak veszel majd dolgokat, hanem a babádnak, sem mész bulizni, hanem otthon ülsz ingyen a babáddal, mivel mindenhova babakocsival megy az ember, nem kell útiköltségre sem gondolni, stb...
Szerintem vállaljátok be, ahol kettőnek jut, ott jut a harmadiknak is.
hát ezt csak ti tudjátok, de egy kisbaba szerintem sokban van. nálunk az összekereset 310.000 ft.- és mire minden számlát kifizetünk, marad 100.000 ft élni és ez mind elmegy. a gyerekre havi 20.000 simán kell. pelenka, popsitörlő, bébiétel, gyümölcsök, teák, vitaminok plusszba, ruhák, stb....
de a korod miatt én is azt mondom hogy vállaljatok és majd csak lesz valami, ha vágytok rá akkor hajrá és sok sikert!!
13 hós kisfiú anyukája és 21.hetes terhes :)
Én 27 vagyok, a párom 32. Albérletben laktunk, mikor megfogant a kicsink januárban. Nekem december óta nincs munkaviszonyom, fizetni valónk meg van bőven. 1 hónapja költöztünk haza a párom szüleihez és még 2 hónapot maradunk, amíg a saját házunkba tudunk menni. Én nem leszek jogosult csak a gyesre, magam után fizetem a tb-t. A párom keresete 60-65ezer, ennyink van. Olcsón meg tudtunk venni mindent a kicsinek, 13ezer volt a kombi kiságy minden tartozékával, 8ezer a babakocsi, 3000 a hordozó... Minden használt, de semmi baja sincs. Ruhákat rengeteget kapunk, meg turiban nagyon jókat ki lehet fogni.
Kicsit bizonytalan voltam, mikor megtudtam, hogy babát várok, de a párom egy percig sem gondolkodott, hogy megtartsuk-e. Pedig egy nagyon jól fizető (havi 250-300ezer ft-os) munkahely várt rám külföldön, mikor kiderült a terhesség, de aztán visszamondtam. Nem tudtam volna megölni a gyermekem. Igaz, hogy nem terveztük, és a lehető legrosszabbkor jött, de mi úgy vagyunk vele, hogy ő döntött így, hogy most akar jönni. Nekünk nem volt jogunk ellene dönteni.
Már nagyon várjuk, hogy megszülessen.
Szóval, szerintem ha nagyon szeretnétek, akkor ne várjatok. Nem is biztos, hogy egyből sikerül. Mi 2 év alatt "hoztuk össze". Fel a fejjel, szerintem a kisbaba tudja, hogy mikor kell megszületnie. Én nem várnék a helyedben.
27+6 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!