A kisfiammal májusig 4. ig Gyed-en vagyok, ha szeretnénk még 1 babát anyagilag hogy járnák jobban? Menjek vissza dolgozni májusba dolgozzak pár hónapot és utána vállaljunk még 1 kicsit?
Az én Gyed-em is éppen május 4-én jár le. Nem megyek vissza dolgozni, mert olyan helyen dolgozok, ahol nem éppen szerencsés, ha "ide-oda ugrálok". Nálunk az amúgy a gond, hogy egészségügyi okok miatt nem biztos, hogy pontosan be tudjuk tervezni a tesót, nem tudhatjuk, hogy sikerül-e és ha igen, akkor mikor is.
Sajnos érdemben nem tudtam válaszolni a kérdésedre, ne haragudj.
Ha elmégy táppénzre, akkor a táppénzt az előző ellátás alapjából számolják, vagyis annyi lesz a táppénzed, mint szülés előtt.
Viszont ha csak betegszabira mégy, akkor azzal számolj, hogy az ez idő alatt kapott 70%-os bér lesz a tgyás-gyed alap.
A legjobban akkor jársz, ha visszamégy egy kis időre dolgozni. Második legjobb választás a szabi, majd betegszabi.
Hogy kapod a fizetésedet? A jutalék az automatikusan jön, vagy csak ha dolgozol? A szabi alatt kapod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!