Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kisfiammal májusig 4. ig...

A kisfiammal májusig 4. ig Gyed-en vagyok, ha szeretnénk még 1 babát anyagilag hogy járnák jobban? Menjek vissza dolgozni májusba dolgozzak pár hónapot és utána vállaljunk még 1 kicsit?

Figyelt kérdés
Vagy ha a Gyed alatt lennék terhes táppénzre menjek el egyből?mert a Gyes összege az semmire nem lenne elég.Amikor a fiam született sajnos 4 hónapig táppénzre kellett mennem de akkor nagyon jó volt a fizetésem és még a Tgyás is,mert üzletvezetőként jöttem el az alap 86600ft volt + jutalék amivel 180000-220000közötti bruttom volt.Akkor mire számíthatok ha most lennék terhes a miből szmolnák a táppénz a Gyedből vagy abból amit még dolgoztam?
2010. dec. 31. 14:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én Gyed-em is éppen május 4-én jár le. Nem megyek vissza dolgozni, mert olyan helyen dolgozok, ahol nem éppen szerencsés, ha "ide-oda ugrálok". Nálunk az amúgy a gond, hogy egészségügyi okok miatt nem biztos, hogy pontosan be tudjuk tervezni a tesót, nem tudhatjuk, hogy sikerül-e és ha igen, akkor mikor is.

Sajnos érdemben nem tudtam válaszolni a kérdésedre, ne haragudj.

2010. dec. 31. 18:09
 2/7 A kérdező kommentje:
nem baj :)tök jó h te is máj.4.én szültél!
2011. jan. 1. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha elmégy táppénzre, akkor a táppénzt az előző ellátás alapjából számolják, vagyis annyi lesz a táppénzed, mint szülés előtt.

Viszont ha csak betegszabira mégy, akkor azzal számolj, hogy az ez idő alatt kapott 70%-os bér lesz a tgyás-gyed alap.

2011. jan. 3. 15:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok mint te, csak nekem április 30-án jár le a gyed-em. Engem is érdekelne hogy hogy lehet jobban járni?
2011. jan. 3. 17:27
 5/7 A kérdező kommentje:
akkor még is hogy járnék jobban,ha vissza megyek dolgozni egy kis időre?
2011. jan. 4. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:

A legjobban akkor jársz, ha visszamégy egy kis időre dolgozni. Második legjobb választás a szabi, majd betegszabi.

Hogy kapod a fizetésedet? A jutalék az automatikusan jön, vagy csak ha dolgozol? A szabi alatt kapod?

2011. jan. 4. 13:37
 7/7 A kérdező kommentje:
jutalékot a kitűzött célok után kapom,tehát ha 1 hónapig szabin lennék csak az alap járna.Ha vissza mennék dolgozni 2 év után szerinted megérné 6órába dolgozni gyes mellett?fizetik akkor a útiköltséget?
2011. jan. 4. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!