Tegyek feljelentést vagy ne? Meddig mehet ez még így?
10 emeletesben lakunk a földszinten. Terhességem alatt is végig itthon voltam, így volt alkalmam megismerni a lakóház apraját és nagyját. Mondhatni, hogy mindenkivel jó a kapcsolatom/kapcsolatunk. Segítőkészek és nem egyszer mondták már az idősebbek (nyugdíjasok), hogy szívesen figyelnek/vigyáznak a lányunkra, ha úgy adódik.
pl. gyógyszertárba, boltba vagy orvoshoz kell leugranom és nagyon rossz az idő kint.
Szerencsére a lányom 1-2 öreglányért oda van, nagyon szereti őket.
Viszont hogy ne csak idilli legyen az életünk .. van egy nő. Kb. 28-30 éves lehet. Kezdetben nagyon kis aranyos volt, érdeklődő, társas ember.
Viszont mostanság nagyon fura lett.. már-már anyatigrisen ragaszkodó.
Állandóan érdeklődik, hogy hogyan lehetne örökbe fogadni. Hogy mi nem akarunk-e lemondani a gyerekünkről. Ő szívesen felnevelné, stb..
Tudom, hogy van párja, de fogalmam sincs, hogy miért ilyen. Sosem kérdeztem még rá, hogy a párja nem akar-e gyereket vagy nem jön össze. Úgy voltam vele, hogy ez magánügye mindenkinek.
A minap történt, hogy a babakocsit betoltam a vasajtónk elé (saját elzárt folyosók vannak) és elmentem még a postaládánkat megnézni. Hallottam a hangját a hölgynek, de nem láttam. Tudtam, hogy a lányomhoz beszél. Mire odamentem a babakocsihoz már a kezébe volt a lányom, aki sipákolni kezdett (egyébként fél tőle..) és kapálózott.
Megkérdeztem, hogy mit csinál és ő közölte, hogy csak fogni szerette volna egy picit.
Megkértem, hogy többé ne vegyek ki és ne nyúljon hozzá engedély nélkül, főleg, ha nem vagyok ott a babakocsi mellett.
Páromnak elmeséltem a történteket, erre közölte, hogy 2-3 hónappal ezelőtt másfél milliót akart adni a hölgy kp-ban, ha a párom eladja neki a gyerekünket.
Én teljesen letablóztam ezektől. Ráadásul a többi kismama (5-en vagyunk össz.) a házból is mondta, hogy próbálkozik ott az anyuka.
Ez meddig mehet még?!
Jelentsem ezt valakinek?!
Nem azt mondom hogy normális dolog amit a nő csinál, de az ő helyzete se lehet könnyű.
Gondolom már annyira befordult a gyerek utáni vágyától, hogy fel se tűnik neki, hogy pszichésen megbetegedett.
Szerintem a védőnővel beszélj, kérdezd meg tőle, ki tudja-e deríteni hogy a nőnek van-e valamilyen komolyabb zavara.
Sajnos addig hivatalosan semmit nem lehet tenni, amíg nem tesz rosszat.
Pár anyuk már beszélt vele, de nem sokat hatott ezek szerint a hölgynél.
Legnagyobb félelmem, hogy ellopja a lányomat. Pedig nagyon biztonságos környéken és lakóházban lakunk. Eléggé figyelmesek az emberek egymással.
És ami a legrosszabb, hogy a hölgy totál értelmes. Diplomás és ha jól tudom vegyszerész vagy ilyen gyógyszer kutatói munkája van.
A párja is nagyon jó fej. Régóta vannak együtt és nem tűnik rossznak a kapcsolatuk.
Talán csak az lehet a gond, hogy nem jön össze a gyerek?
De valaki tényleg arra fanyalodna, hogy lopjon egy gyereket magának vagy vásároljon (ember kereskedel)?
Nyugodtan jelentheted, mert azzal, hogy pénzt ajánlott a gyerekért a férjednek már kimerítette az emberkereskedelemre vonatkozó előkészület vétségét. Beszéljetek előbb vele, és fenyegessétek meg, hogy ez volt a legutolsó alkalom, bármit tesz, vagy csak utal rá, hogy megvennél, elvinné, befogadná, stb. azonnal mentek a rendőrségre és feljelentitek.
Ha nem teljesen kattant, akkor fel fogja fogni.
És ne hagyd egyedül a kicsit egy másodpercre se.
Én is a párjával beszélgetnék első körben, elmesélném miket csinált a nő. Szerintem se tudja magáról, h ez már beteges.
Ha ez sehasznál, akkor egy már előttem író módszerével élnék. Nem kell, h igaz legyen, elég ha megijed kicsit és visszafogja magát. Megmondanám a nőnek, h voltál a rendőrségen, akik figyelik minden lépését. És tartsa magát távol a gyerekeitektől, mert ha bármi történne velük, egyből ő lesz a gyanusított.
Ez nagyon durva!
Én beszélnék a párjával, és ha utána is ilyen, feljelenteném a rendőrségen. Az ilyenek szoktak gyermeket rabolni...
Szia
Ez a nő beteg!!Valószínű meddő és nem lehet gyereke.Lehet próbáltak örökbe fogadni, de nem sikerült..Ez van..ezekről nem tehet, de vigyázni kell vele az biztos.
1. lépés: Szépen pároddal beszéljetek VELÜK, magyarul legyen ott a nő párja is.Legyen szembesítve, és figyeld hogyan reagál.Nem kell agresszívnak lenni, mert lehet a párja nem tud semmiről, és az csak negatívan jönne ki ha ott ordibálnátok..
2. lépés: Csak akkor kell, ha a nő nem áll le..akkor viszont rendőrség nincs mese.Csak szóljatok, mert nem hiszem hogy bármit is tesznek..ilyenek ezek.. :/ na mindegy.
Lehet nekik is rengetek problémájuk van..ki tudja lehet szegény nőt senki nem hallgatja meg..lehet hogy párja is csak szolidaritásból nem hagyja el!!Sosem tudhatod mi van a háttérben!!De ezzel neked nem is kell foglalkoznod.Mindig a babád biztonságát és érdekeit nézzed, mert az a legfontosabb.Ha ezt meg veszélyezteti valami, vagy valaki akkor lépni kell, nincs mese!!
Én azt hiszem,jelenteném az esetet a rendőrségen.Mert,ha már a férjednek pénzt is ajánlott,akkor komolyan kell venni.A rendőrségre azért mennék,hogy maradjon nyoma.Mert,ha esetleg te szeretnéd megvédeni a gyermekedet,mondjuk,kiveszi mégegyszer a babakocsiból,/vagy rosszabb/és te kitéped a haját téged vesznek elő.De,ha látják,hogy bejelentés érkezett ellene,akkor jogos,védelem!
Remélem érted mit akarok kihámozni a dologból.:)
A hölgy gyakorlatilag kimerítette az emberkereskedelemre irányuló előkészületet, amit a törvény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet.
Nagyon el kell vele beszélgetni, vagy a férjével, ha nem változik a helyzet akkor lépni a rendőrség irányába.
Mivel én rendőr vagyok, kicsit jobb rálátásom van a dolgokra, a rendőrség tényleg az utolsó lépés legyen, egyrészt csomó huza vonával jár, másrészt sajnos amíg nincs bizonyíték, addig nincs bűnycselekmény sem. (és ez nem a rendőrség hibája, mint ahogy itt megjegyezte valaki, hogy ezek ilyenek, higgyétek el ha kisgyerekről van szó, az összes rendőr mindent eldobva a kezéből rohanna, sajnos a törvényeket nem mi írjuk, mi csak alkalmazzuk) És az általad felvázolt helyzet nem jutna messzire, nem adnék neki 2 hónapot és már le lenne zárva bizonyíték hiányában.
Ha továbbra sem változik a helyzet, akkor irány a rendőrség.
rendőr anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!