Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tegyek feljelentést vagy ne?...

Tegyek feljelentést vagy ne? Meddig mehet ez még így?

Figyelt kérdés

10 emeletesben lakunk a földszinten. Terhességem alatt is végig itthon voltam, így volt alkalmam megismerni a lakóház apraját és nagyját. Mondhatni, hogy mindenkivel jó a kapcsolatom/kapcsolatunk. Segítőkészek és nem egyszer mondták már az idősebbek (nyugdíjasok), hogy szívesen figyelnek/vigyáznak a lányunkra, ha úgy adódik.

pl. gyógyszertárba, boltba vagy orvoshoz kell leugranom és nagyon rossz az idő kint.

Szerencsére a lányom 1-2 öreglányért oda van, nagyon szereti őket.

Viszont hogy ne csak idilli legyen az életünk .. van egy nő. Kb. 28-30 éves lehet. Kezdetben nagyon kis aranyos volt, érdeklődő, társas ember.

Viszont mostanság nagyon fura lett.. már-már anyatigrisen ragaszkodó.

Állandóan érdeklődik, hogy hogyan lehetne örökbe fogadni. Hogy mi nem akarunk-e lemondani a gyerekünkről. Ő szívesen felnevelné, stb..

Tudom, hogy van párja, de fogalmam sincs, hogy miért ilyen. Sosem kérdeztem még rá, hogy a párja nem akar-e gyereket vagy nem jön össze. Úgy voltam vele, hogy ez magánügye mindenkinek.

A minap történt, hogy a babakocsit betoltam a vasajtónk elé (saját elzárt folyosók vannak) és elmentem még a postaládánkat megnézni. Hallottam a hangját a hölgynek, de nem láttam. Tudtam, hogy a lányomhoz beszél. Mire odamentem a babakocsihoz már a kezébe volt a lányom, aki sipákolni kezdett (egyébként fél tőle..) és kapálózott.

Megkérdeztem, hogy mit csinál és ő közölte, hogy csak fogni szerette volna egy picit.

Megkértem, hogy többé ne vegyek ki és ne nyúljon hozzá engedély nélkül, főleg, ha nem vagyok ott a babakocsi mellett.

Páromnak elmeséltem a történteket, erre közölte, hogy 2-3 hónappal ezelőtt másfél milliót akart adni a hölgy kp-ban, ha a párom eladja neki a gyerekünket.

Én teljesen letablóztam ezektől. Ráadásul a többi kismama (5-en vagyunk össz.) a házból is mondta, hogy próbálkozik ott az anyuka.

Ez meddig mehet még?!

Jelentsem ezt valakinek?!

2012. jún. 5. 13:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
41%

Nem azt mondom hogy normális dolog amit a nő csinál, de az ő helyzete se lehet könnyű.

Gondolom már annyira befordult a gyerek utáni vágyától, hogy fel se tűnik neki, hogy pszichésen megbetegedett.

Szerintem a védőnővel beszélj, kérdezd meg tőle, ki tudja-e deríteni hogy a nőnek van-e valamilyen komolyabb zavara.

Sajnos addig hivatalosan semmit nem lehet tenni, amíg nem tesz rosszat.

2012. jún. 5. 13:39
 12/23 A kérdező kommentje:

Pár anyuk már beszélt vele, de nem sokat hatott ezek szerint a hölgynél.

Legnagyobb félelmem, hogy ellopja a lányomat. Pedig nagyon biztonságos környéken és lakóházban lakunk. Eléggé figyelmesek az emberek egymással.

És ami a legrosszabb, hogy a hölgy totál értelmes. Diplomás és ha jól tudom vegyszerész vagy ilyen gyógyszer kutatói munkája van.

A párja is nagyon jó fej. Régóta vannak együtt és nem tűnik rossznak a kapcsolatuk.

Talán csak az lehet a gond, hogy nem jön össze a gyerek?

De valaki tényleg arra fanyalodna, hogy lopjon egy gyereket magának vagy vásároljon (ember kereskedel)?

2012. jún. 5. 13:39
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Én feljelenteném azonnal,ez nagyon durva...
2012. jún. 5. 13:51
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan jelentheted, mert azzal, hogy pénzt ajánlott a gyerekért a férjednek már kimerítette az emberkereskedelemre vonatkozó előkészület vétségét. Beszéljetek előbb vele, és fenyegessétek meg, hogy ez volt a legutolsó alkalom, bármit tesz, vagy csak utal rá, hogy megvennél, elvinné, befogadná, stb. azonnal mentek a rendőrségre és feljelentitek.

Ha nem teljesen kattant, akkor fel fogja fogni.

És ne hagyd egyedül a kicsit egy másodpercre se.

2012. jún. 5. 13:52
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is a párjával beszélgetnék első körben, elmesélném miket csinált a nő. Szerintem se tudja magáról, h ez már beteges.

Ha ez sehasznál, akkor egy már előttem író módszerével élnék. Nem kell, h igaz legyen, elég ha megijed kicsit és visszafogja magát. Megmondanám a nőnek, h voltál a rendőrségen, akik figyelik minden lépését. És tartsa magát távol a gyerekeitektől, mert ha bármi történne velük, egyből ő lesz a gyanusított.

2012. jún. 5. 13:58
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon durva!

Én beszélnék a párjával, és ha utána is ilyen, feljelenteném a rendőrségen. Az ilyenek szoktak gyermeket rabolni...

2012. jún. 5. 14:09
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Ez a nő beteg!!Valószínű meddő és nem lehet gyereke.Lehet próbáltak örökbe fogadni, de nem sikerült..Ez van..ezekről nem tehet, de vigyázni kell vele az biztos.

1. lépés: Szépen pároddal beszéljetek VELÜK, magyarul legyen ott a nő párja is.Legyen szembesítve, és figyeld hogyan reagál.Nem kell agresszívnak lenni, mert lehet a párja nem tud semmiről, és az csak negatívan jönne ki ha ott ordibálnátok..

2. lépés: Csak akkor kell, ha a nő nem áll le..akkor viszont rendőrség nincs mese.Csak szóljatok, mert nem hiszem hogy bármit is tesznek..ilyenek ezek.. :/ na mindegy.

Lehet nekik is rengetek problémájuk van..ki tudja lehet szegény nőt senki nem hallgatja meg..lehet hogy párja is csak szolidaritásból nem hagyja el!!Sosem tudhatod mi van a háttérben!!De ezzel neked nem is kell foglalkoznod.Mindig a babád biztonságát és érdekeit nézzed, mert az a legfontosabb.Ha ezt meg veszélyezteti valami, vagy valaki akkor lépni kell, nincs mese!!

2012. jún. 5. 14:11
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hiszem,jelenteném az esetet a rendőrségen.Mert,ha már a férjednek pénzt is ajánlott,akkor komolyan kell venni.A rendőrségre azért mennék,hogy maradjon nyoma.Mert,ha esetleg te szeretnéd megvédeni a gyermekedet,mondjuk,kiveszi mégegyszer a babakocsiból,/vagy rosszabb/és te kitéped a haját téged vesznek elő.De,ha látják,hogy bejelentés érkezett ellene,akkor jogos,védelem!

Remélem érted mit akarok kihámozni a dologból.:)

2012. jún. 5. 14:48
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyermekedet szeretné örökbe fogadni akkor már rád is tartozik a dolog, szóval én a helyedben nyugodtan megkérdezném hogy ha nem jön össze saját gyerek akkor miért nem próbálkoznak lombik programmal, vagy adnak be egy örökbefogadási kérelmet. Lehet hogy csak egy őszinte és baráti szó hiányzik neki, valaki akivel el lehet erről beszélgetni. Mindenesetre amikor erre a beszélgetésre sor kerül, lehetőleg a férjed is legyen a közelben, vagy a lányod ne legyen ott. Biztos ami biztos.
2012. jún. 5. 15:22
 20/23 anonim ***** válasza:
69%

A hölgy gyakorlatilag kimerítette az emberkereskedelemre irányuló előkészületet, amit a törvény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet.

Nagyon el kell vele beszélgetni, vagy a férjével, ha nem változik a helyzet akkor lépni a rendőrség irányába.

Mivel én rendőr vagyok, kicsit jobb rálátásom van a dolgokra, a rendőrség tényleg az utolsó lépés legyen, egyrészt csomó huza vonával jár, másrészt sajnos amíg nincs bizonyíték, addig nincs bűnycselekmény sem. (és ez nem a rendőrség hibája, mint ahogy itt megjegyezte valaki, hogy ezek ilyenek, higgyétek el ha kisgyerekről van szó, az összes rendőr mindent eldobva a kezéből rohanna, sajnos a törvényeket nem mi írjuk, mi csak alkalmazzuk) És az általad felvázolt helyzet nem jutna messzire, nem adnék neki 2 hónapot és már le lenne zárva bizonyíték hiányában.

Ha továbbra sem változik a helyzet, akkor irány a rendőrség.

rendőr anyuka

2012. jún. 5. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!