Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A legtöbb nő miért felejt el...

A legtöbb nő miért felejt el önmaga lenni a szülés után?

Figyelt kérdés
Elég sokan szültünk egyszerre barátnők, meg itt a környeken is. Ami szerintem nagyon jó, mert a gyerekeink egyidősek, mi meg anyukák tudunk/tudnánk barátkozni. Viszont azt vettem észre, hogy a legtöbbjük prűd lett. Nem lehet felhozni kényesebb témát, vagy vicces kétértelmű megjegyzést, mert pofákat vágnak, vagy úgy csinálnak, mintha szentek lennének. Nem értem, miért kell megjátszani magukat? Mások is tapasztaltak már ilyet?
2012. jún. 5. 13:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 22 éves vagyok,13hónapos a kisfiam.Természeten mivel fiatal vagy úgyis öltözöm,ezt nem azt jelenti hogy miniszoknyába és olyan topban vagyok amiben kilátszik a hasam,csak azért nem járok melegítőbe,vagy nem öltözöm azért másképp,mert született egy gyerekem.A viselkedésem sem változott,ok persze elfoglaltabb vagyok,nyilván nem tudok 2-3 naponta bulizni menni csak mondjuk egy hónapban 2-3szor este mikor a fiam alszik,vagy ugye nyilván a párommal sem tudok mindennap elmenni kikapcsolódni.Akkor a házasélet,azzal sincsen gond,mert szeretjük a párommal egymást és bizony 1-2naponta 1szer-2szer megkívánjuk egymást,nem is lett semmivel sem rosszabb,értitek hogyan gondolom.Nem vagyok az a túlaggódós,túl parázós anyuka,vigyázom a kisfiamra nem adtam neki csirkepörköltet 3 hónaposan,de azért lazább vagyok minden szempontból.Szóval ha változtam is akkor minimálisan,nem minden témám a gyerekről szól,sőt ha olyannal beszélgetek meg sem említem a beszélgetésben a fiamat.

Én is észrevettem,hogy sok nő más lett a szülés után,van egy barátnőm,nagyon laza csajszi volt, 27 éves volt mikor a kislánya született,180fokot változott,nem mozdul ki a gyerek nélkül,nem lehet vele más témáról beszélgetni,meg volt lepődve,hogy nem változtam semmit.Az egyik volt osztálytársam meg rendesen megszólt azért,hogy miért megyek el néha szórakozni,miért öltözök úgy mintha fiatal lennék stb. Nem értem én sem,úgy gondolom,hogy attól,hogy valaki anyuka lesz ugyanúgy nő marad,ugyanúgy vannak igényei,szeretne jól kinézni,nem csak az a fontos,hogy a gyerek hány pelenkát használ el egy nap.Nagyon szeretjük a párommal a kisfiunkat,és nagyon sokat foglalkozunk vele mellette még a főiskolát és épp most fejezem be, tényleg jól fejlődik,társaságkedvelő,vidám,kiegyensúlyozott,nagyon értelmes kisfiú,de engem akkor sem elégít ki az,hogy semmi mással ne foglalkozzak csak vele.Nekem fontos a párom is ugyanannyira,mint a fiam,fontos,hogy rend legyen a lakásban és tisztaság,fontos,hogy ápolt legyen a kisfiam is és én is,fontos,hogy legyen tiszta ruhánk,legyen étel itthon, hogy főzzek amit nagyon szeretk,a tanulás, a munka(vállalkozás),fontos a kikapcsolódás is, nem mellesleg kisfiam imád a mamával (anyukámmal lenni) és a másik nagyszüleivel is.Válaszolva igen kaptam már néhány negatív megjegyzést,más emberektől is amit sosem felejtek az egy idős hölgy mondott,"hogy mit képzelek magamról 15-16 évesen szülni gyereknek nem kell gyerek",de a közeli ismerőseimtől,csak mert nekik más volt az elképzelésük arról,hogy ha valaki szült akkor megváltozik-e.De nagyrészt azért a jobb barátnők nem változtak szerencsére, ugyanúgy csinálunk csajos programot,beszélünk mindenről,ugyanúgy viselkednek ők is ,mint előtte.Teljesen emberfüggő,érdekes mit kihozhat egy szülés a nőből.

2012. jún. 5. 18:08
 22/26 anonim ***** válasza:

*természetesen mivel fiatal vagyok

elnézést néha az egerem önálló életet él, ugrál így lemaradnak a betűk

2012. jún. 5. 18:11
 23/26 anonim ***** válasza:
35%

nekem a kedvenc témáim a gyerekeim. ez miért gond? :O

én szeretem, hogy megváltoztam. imádom az új életem, mert előtte gyerek nélkül más volt. üresebb. most teljes.

én így élem meg. és valószínű az unalmas anyák közé tartozom, mert nem akarok bulizni járni, jobban szeretem hallgatni a gyerekeim csivitelését és jobban érzem magam, ha velük megyek mondjuk egy moziba vagy akár étterembe.

a baráti köröm is ilyen beállítottságú. de látom, hogy inkább szégyellnem kéne magam, ahogy olvasom a hozzászólásokat.

(ui.: van szexuális életem, szoktunk is róla beszélgetni barátnőkkel, de szerencsére nem ragadunk le csak ennél, a beszélgetéseink tartalmasabbak szoktak lenni. és igen, sokszor a gyerekek a téma, mert jól akarjuk csinálni a gyereknevelést és emiatt szükség van a másik tanácsára és tapasztalatára.)

2012. jún. 6. 05:23
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
utolsó: egy percig sem mondtam,hogy baj,de sok anyuka nem beszél semmi másról csak a gyerekről,tényleg semmi más témája én erre gondoltam,a másik az,hogy leírtam,hogy engem nem elégít ki csak a gyerekkel foglalkozás,mást igen engem pl nem,de azt sem mondtam,hogy baj lenne nem kéne a másik szavait kiforgatni és megsértődni.igenis sok anyuka megváltozik,és nem csak jó irányba szoktak változni
2012. jún. 6. 06:18
 25/26 A kérdező kommentje:

Kislányom majdnem 2éves és a kis barátnői is. Az anyukáknál nálunk is kp-i téma a gyereknevelés, ami nem baj, mert jó hallani azt, hogy ki-hogyan oldja meg a nálunk is felmerülő problémákat. DE nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogyha másra (ne adj Isten szexre) terelődik a téma, akkor kínos csend következik, vagy pofavágás. A gyerekek a távolban játszanak, szóval ez nem lehet kifogás. Természetes dolog ez, és "tanulhatnánk" egymástól, nem szentet kéne játszani. Én is sok olyat hallottam, hogy a férfi lelépett, megcsalta nőt, de szerintem hogyha a nők egymást között ezt meg tudnák beszélni, vagy csak kiönteni a szívüket (mert a férj nem kíváncsi rá, vagy nem mer neki sem róla beszélni) akkor kevesebb ilyen történne.

Spirálon én is gondolkozom még, jövő7en megyek dokihoz, akkor majd átrágjuk.

2012. jún. 6. 07:00
 26/26 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Félreértettem a kérdést. Anyuka-társakkal rendszeresen tabu nélkül megbeszélünk minden szexuális dolgot. Én másban vagyok vaskalapos. Mondjuk ha egy távoli ismerős, gyerek nélkül kérdezné, megmondanám, hogy semmi köze hozzá. Közeliekkel és akik már benne vannak a témában, minden szégyenérzet nélkül megbeszéljük.
2012. jún. 6. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!