A legtöbb nő miért felejt el önmaga lenni a szülés után?
Elfogadom őket, csak nem értem ezt a viselkedést.
Köszi a választ! Én is spirálon gondolkoztam :)
Szerencsés vagyok,ezek szerint...Nálunk mindenki elég szabad szájú,így,ha ilyen irányt vesz a beszélgetés,senki nem esik kétségbe:)Viszont mi ritkán tudunk együtt lenni "csak csajok",így nekem azért hiányoznak az ilyesmi megjegyzések(általában férjekkel közös "parti"van)
Amúgy kérdésedre válaszolva,óvszer,mi előtte is így védekeztünk,és míg benne van a pakliban,h még szeretnénk gyereket,marad is ez a felállás...Utána meg szerintem tabi lesz,az egyszerű és nagyszerű:D
Ja,és rám pl. tök pozitív hatással volt a gyerekvállalás..Mármint sokkal inkább odafigyelek magamra,tornázni kezdtem(terhesség előtti súlyomhoz képest már 5kilóval könnyebb vagyok:D),igyekszem csinos lenni,szimplán jó példát akarok mutatni a lányomnak,és szeretném,ha férjem sem csak az anyukát látná bennem..
Azzal nem értek egyet, hogy a barátság a feltétlen elfogadásról szól. Szerintem egy barátnak fel kell hívnia az ember figyelmét arra, ha valamit hülyén csinál, ha valaminek esetleg rossz következményei lehetnek, ha nem veszi észre magát – künönben csupán egy „bólogató János”, akivel együtt lehet rimánkodni, milyen szar az élet (ami tán nem is lenne olyan szar, ha az embernek néha valaki időben az orrára koppintana, vagy legalább elgondolkodtatná).
Szerencsére én nem éltem át ilyet, amiről írsz, a barátnőim jó fejek maradtak a gyerekszülés után is. Nyilván az ember nem beszél trágárul a gyerek előtt, és vannak témák, melyek nem a gyermeki fülnek valók – de ha mondjuk beül valahová a barátaival, akkor ugyanaz van, mint régen.
Ugyanakkor megértem azt, ha valaki kicsit megreccsen a gyerekvállalástól, nekem sem ment könnyen az első időben, nehéz volt elfogadni, hogy a gyerek egy bizonyos életkoráig én a „hátsó sorba” kerülök. Azonban szerintem nagy igazság, hogy egy gyerek boldogságához az is kell, hogy az anyja jól érezze magát. Én márpedig nem éreztem volna jól magam tréningnacis, zsíros hajú szoptatógépként, így figyeltem rá, hogy időnként kikapcsolódjam, és ne tűnjön el a személyiségem a süllyesztőben.
Ezen az oldalon sok olyan kérdést láttam már, hogy pl. nem szexelnek szülés után akár évek óta, szóval ilyen is van bizonyára, bár nem tudom, ezek a nők milyenek voltak előtte… azért gyanítom, hogy legalább egyszer csinálniuk kellett, ha már megvan méhük gyümölcse. :) Egyszer meg is próbáltam buzdítani őket, hogy ne hagyják magukat egyszerepes emberré válni, legyenek anyák, nők, barátok, gondolkodó emberek stb. is, ám meglehetősen lehurrogtak.
Egyébként a kérdésed felvetette bennem azt, vajon az apává vált férfiak is ilyenekké válnak azokban a családokban, ahol az anya ilyen? Vagy ők egy másik topik témájához tartoznak, amelyben azt feszegetik, hogy vajon miért választanak huszonéves lányokat a férfiak? :)
:D Valóban! Nekem a férjem ugyanolyan maradt, jár ideoda. Bár múltkor mondta, hogy az osztálytalálkozóján a férfiak összegyűltek és a gyerekeikről mutogatták egymásnak a képeket :D :D Azt azért megnéztem volna :)
Spirálról én is hallottam ilyeneket, de a gumit nem szeretjük, tabi meg még nem lehet, a naptármódszer meg...még nem szeretnénk tesót.
(a 16. vagyok megint)
A spirálról személyes tapasztalatom nincs, de egy rossz élményem fűződik hozzá: mikor terhesen nőgyógyászhoz mentem, előttem volt egy nő, akivel szóba elegyedtem, és azt mondta, attól tart, hogy spirál mellett terhes lett… valami olyat is mondott, hogy az elég veszélyes, és mikor kijött a dokitól, nem beszéltünk már ugyan, de nagyon sírt szegény. Ebből úgy gondoltam, beigazolódott a félelme.
Mondjuk ez már 6 éve volt, azóta bizonyára fejlődött az orvostudomány, meg aztán tudjuk, hogy mindennek van kockázata, szóval nem lebeszélni akarlak, csak ajánlom, hogy nézz utána jól.
(Egyébként a kérdésed nálam is örök dilemma, mi is óvszerrel nyomjuk, mert nem akarom hormonnal mérgezni magam.)
Mennyi idősek a gyerekek?
Szülés utáni első pár hétben én sem beszéltem szívesen a szexről senkivel. Ettől még nem változtam meg, nem lettem "csak anya". De mivel nem volt szex, így amikor feljött ez a téma rossz feleségnek éreztem magam, akit majd jól megcsal a férje mert ezt érdemli, hiszen mindenki milyen hamar újra szexistennő lett....
Aztán a 3-4 hónap környékén rendbe jöttem és már egyáltalán nem zavart :-) Engem főleg a még nem anyuka barátnőim kérdezgetnek, hogy mennyire változott a szexuális életünk.
Amúgy: nekem is spirált javasolt a doki, jövő héten megyek felrakatni. 8 hónapos a lányom.
ha valaki megváltozik szülés után, annak oka van.
lehet, hogy nem csak a szexről kéne igyekezni beszélgetni, hanem az okról is, ami kedvetlenné tette őket.
lehet, hogy nincs is szexuális életük és a téma erre mindig emlékezteti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!