Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti hogy álltok a...

Anyukák, ti hogy álltok a saját keresztnevetekkel? Adnátok a kislányotoknak? Mi a nevetek?

Figyelt kérdés
Felénk mostanában nagyon sok anyuka adja a saját nevét, ezért kérdezem.
2012. jún. 2. 11:42
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
68%

Anikó vagyok és szeretem a nevemet. Szívesen adtam volna a lányomnak is, mert nagyon tetszik, ahogy engem mindíg is becéztek, szólítottak (még most 31 évesen is a szűk család): Ancika. Bár azt belátom, hogy ha nem ez lett volna a nevem és nem szokom 30 éven keresztül, nincs kizárva, hogy indiferens név marad a számomra, ami mellett elnézek az utónévkönyvben. A saját nevemet nem adtam volna a lányomnak (nem szeretem az ugyanolyan nevű családtagokat), de abba simán belenyugodtam volna, hogy pl. Anna (vagy az Anikóhoz hasonlóan az Anna bármely becézője lett volna: Panni, Panka, Anett stb), mert azt simán becéztem volna én is Ancikának.

A kislányom Eszter, imádom a nevét.

2012. jún. 7. 11:54
 42/52 anonim ***** válasza:
51%

Az elsőnél eszembe sem jutott,de a másodiknál már az én nevemet kapta,és mellé kapott egy második kereszt nevet. :-)

Üdv: 3 lányos

2012. jún. 7. 14:08
 43/52 anonim ***** válasza:
68%
Engem Beátának hívnak,szeretem-mindig is szerettem-a nevemet.Ősszel születik a kislányunk,2. keresztnévnek megkapja a nevemet(az Apukája is ezt szeretné).
2012. jún. 7. 15:25
 44/52 anonim ***** válasza:
68%
Andrea vagyok, gyerekkoromban nem szerettem a nevem, mert mindenki Bandinak hívott. VISZONT mikor megtudtam, hogy lányom fog születni nem tudtam dönteni a nevek közül és párom felvetette az ötletet, hogy mi lenne ha a lányunk az én nevemet kapná. Kimondtam a vezetéknevével és ez tökéletesen hangzott. Imádom és nagyon büszke vagyok rá, hogy az én nevemet kapta. Nem beszélve arról, hogy rengeteg gyerekkel találkozok, és ismerek, de egy Andrea sincs köztük. Ma már nem túl gyakori ez a név szerintem.
2012. jún. 7. 20:19
 45/52 anonim ***** válasza:
100%
Emese vagyok, szeretem a nevem. Ha nem így hívnának, akkor adnám neki, de annyi szép név van még, valami mást fogunk választani. 35 hétben vagyok, és még nincs nevünk:-S
2012. jún. 8. 16:46
 46/52 anonim ***** válasza:

Anna vagyok, sokáig nem szerettem a nevem, sokféle becenevet használtam helyette. Mostanra megszerettem, de a gyakorisága mindig zavart. Mindig úgy terveztem, hogy nem adom majd a nevem a lányomnak.

Viszont a párom ragaszkodik hozzá, hogy a fia az ő nevét kapja, már 4. generációs Gábor lesz. Így viszont én is szeretném ha majd a lányom az én nevem kapná másodiknak. Mivel ritka magyar eredetű nevet fog kapni, azt gondolom az Anna elég nemzetközi név mellé.

2012. jún. 14. 23:42
 47/52 anonim ***** válasza:

Semmiféle képen nem adnám a saját nevem a lányomnak, és a fiam se fogja az apja nevét kapni. Nálunk is családokon belül nagyon sokszor előfordul hogy a gyerekek a szülők neveit kapják de én is ugy vagyok vele hogy sokszor nem tudom kiről is van szó:S Szerintem a név azért van hogy megkülönböztessük vele egymást, ezért mindenkinek más név kell, legalábbis családon belül:)

A nevemet utáltam gyerek koromban, de mostmár szeretem, nem találkoztam eddig még ilyen nevű lánnyal. A páromnak is nagyon tetszik, ő már felvetette hogy legyen majd a lányunknak is ez a neve, de ebbe nem egyezem bele.

2012. aug. 17. 09:24
 48/52 anonim ***** válasza:
Én Lilla vagyok,szeretem a nevem,de nem adnám a lányomnak,nem szeretem ezt a hagyományt.Réka a lányom.
2012. aug. 17. 09:49
 49/52 anonim ***** válasza:
Én Rita vagyok és szeretem a nevem de nem adnám a lányomnak mert én sem vagyok híve annak hogy a baba a szülei nevét kapja. Mondjuk a fiamnál szerettem volna ha az apja nevét kapja de azért mert az volt a kedvenc fiúnevem(most a kisfiam neve a kedvencem:))Második nevet nem szerettünk volna adni. Most ikreink lesznek(lányok) és egyikük se az én nevemet fogja kapni.
2012. aug. 17. 10:51
 50/52 anonim ***** válasza:

Én Borbála vagyok. Annyira nem tetszik a nevem, de szépen együtt tudunk élni. :)

A kislányom nem ez a nevet kapta, bár anyukám nagyon szerette volna, ha második keresztnévnek adtuk volna.

De második keresztnevet sem kapott.

Védőszentnek választottuk neki Szent Borbálát.

2012. aug. 17. 14:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!