Anyukák, ti hogy álltok a saját keresztnevetekkel? Adnátok a kislányotoknak? Mi a nevetek?
Anikó vagyok és szeretem a nevemet. Szívesen adtam volna a lányomnak is, mert nagyon tetszik, ahogy engem mindíg is becéztek, szólítottak (még most 31 évesen is a szűk család): Ancika. Bár azt belátom, hogy ha nem ez lett volna a nevem és nem szokom 30 éven keresztül, nincs kizárva, hogy indiferens név marad a számomra, ami mellett elnézek az utónévkönyvben. A saját nevemet nem adtam volna a lányomnak (nem szeretem az ugyanolyan nevű családtagokat), de abba simán belenyugodtam volna, hogy pl. Anna (vagy az Anikóhoz hasonlóan az Anna bármely becézője lett volna: Panni, Panka, Anett stb), mert azt simán becéztem volna én is Ancikának.
A kislányom Eszter, imádom a nevét.
Az elsőnél eszembe sem jutott,de a másodiknál már az én nevemet kapta,és mellé kapott egy második kereszt nevet. :-)
Üdv: 3 lányos
Anna vagyok, sokáig nem szerettem a nevem, sokféle becenevet használtam helyette. Mostanra megszerettem, de a gyakorisága mindig zavart. Mindig úgy terveztem, hogy nem adom majd a nevem a lányomnak.
Viszont a párom ragaszkodik hozzá, hogy a fia az ő nevét kapja, már 4. generációs Gábor lesz. Így viszont én is szeretném ha majd a lányom az én nevem kapná másodiknak. Mivel ritka magyar eredetű nevet fog kapni, azt gondolom az Anna elég nemzetközi név mellé.
Semmiféle képen nem adnám a saját nevem a lányomnak, és a fiam se fogja az apja nevét kapni. Nálunk is családokon belül nagyon sokszor előfordul hogy a gyerekek a szülők neveit kapják de én is ugy vagyok vele hogy sokszor nem tudom kiről is van szó:S Szerintem a név azért van hogy megkülönböztessük vele egymást, ezért mindenkinek más név kell, legalábbis családon belül:)
A nevemet utáltam gyerek koromban, de mostmár szeretem, nem találkoztam eddig még ilyen nevű lánnyal. A páromnak is nagyon tetszik, ő már felvetette hogy legyen majd a lányunknak is ez a neve, de ebbe nem egyezem bele.
Én Borbála vagyok. Annyira nem tetszik a nevem, de szépen együtt tudunk élni. :)
A kislányom nem ez a nevet kapta, bár anyukám nagyon szerette volna, ha második keresztnévnek adtuk volna.
De második keresztnevet sem kapott.
Védőszentnek választottuk neki Szent Borbálát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!