Mit tennél, odaadnád a babázós kellékeket hiszen ez elvárás?
Tesómékról van szó. Nekem 2 kicsim van, egyik születése előtt után se kaptunk SEMMIT a testvéreinktől, pedig azért annyira nem állnak/álltak rosszul.Mindent nekünk kellett a férjemmel megvenni, pedig mi is akkor kezdtük a közös életünket stb. Most váratlanul(?) terhes lett a párja tesómnak és összeköltöztek, felújítanak stb.
Mondta hogy ez minden pénzüket elviszi de sose tudom mennyire kell ezt komolyan venni mert ezt már többször mondta, mégis utóbb kiderült hogy ők ide járnak, oda járnak, vettek egy két dolgot a babának már marha drágán besétálva a brendonba.
A lényeg hogy most "bejelentkeztek" a mi babás dolgainkra (kiságy, babakocsi (még használjuk) pihenőszék rezgős nem 2 ft volt, az összes babaruhát, fiúst lányost merthogy nem tudják még a nemét de nekik mindegy mert bármilyen ruhába öltöztetik majd).
Kicsit úgy jött le hogy ő ezt így elvárja hogy odaadjam, mert segítsek nekik.
Segítenék is, de hogy nem jut eszébe az hogy mindez nekünk is pénzbe került? Még akkor is ha nagy részét nem újan vettem hanem használtan börzéztem, vateráztam.
Nem lesz több babánk valószínű, és ha el akarnám adni ezeket a dolgokat, töredékét nem kapnám érte valószínű, így most nem az anyagi megterhelésről van szó végülis, hanem az elvekről. Más mit csinált ilyen helyzetben? Nincs valami frappáns mondat amiből vennék a lapot de nem is olyan nagyon sértő?
Hm nem egyszerű. Igaz, mi nem tudjuk megítélni ennyi alapján, hogy milyen amúgy a kapcsolatod tesódékkal, attól eltekintve hogy a gyerekeknek semmit nem vettek. Ez nekem is baromi rosszul esett volna. Igaz, a tesód a férfi a történetben, azért nekik ritkábban szokott eszükbe jutni, hogy babaszületéskor és ünnepekre vegyenek valami ajándékot, ez a sógornőd dolga lett volna. Úgy látszik bár az illemet nem tudja, elvárni van esze...Ha ettől függetlenül jó tesók vagytok és szoktak másban segíteni, nem mindig csak elvárnák, akkor szerintem add oda a cuccokat annyi megjegyzéssel, hogy neked mondjuk rosszul esett hogy ti anno semmit nem kaptatok tőlük. Én ezt tenném, hiszen mégiscsak a tesódról van szó, szerintem lehetsz vele őszinte. Ha amúgy is csak kihasználnának titeket és nem lehet rájuk számítani, nem vagytok túl jó kapcsolatban, akkor én 1-2 dolgot odaadnék, amiről tudom hogy nem fogom tudni eladni, meg persze ruhákat, játékokat - de mindent csak kölcsönbe.
Amúgy nálunk a húgomnak volt előbb gyereke és a nagyobb dolgokat nem kaptuk meg mert tervezték a 2.-at de nyilván ez fel se merült bennem. Viszont rengeteg ruhát kaptunk tőlük. De gondolom hogy nem olyan jó szívvel adta volna, ha én nem vittem volna minden alkalommal amikor meglátogattam őket, valami apróságot a babájának. Azóta is ha pl látok jó áron valami aranyos ruhát akkor tuti megveszem a gyerekeinek, és mi pedig folyamatosan kapjuk tőlük a nagylányról lemaradt holmikat. Szerintem ez így igazságos. Viszont van pl egy "barátnőm" aki a 13 hós lányomnak soha még egy pár zoknit se hozott, a megszületése alkalmából se, szülinapjára se, semmit! most meg terhes és célozgatott rá, hogy kellenének neki a terhesruháim. Hát arra várhat. Vegye meg magának. Aztán majd az következne, hogy a gyerekem cuccai is kellenének , holott jobban állnak mint mi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!