Mit tennél, odaadnád a babázós kellékeket hiszen ez elvárás?
Tesómékról van szó. Nekem 2 kicsim van, egyik születése előtt után se kaptunk SEMMIT a testvéreinktől, pedig azért annyira nem állnak/álltak rosszul.Mindent nekünk kellett a férjemmel megvenni, pedig mi is akkor kezdtük a közös életünket stb. Most váratlanul(?) terhes lett a párja tesómnak és összeköltöztek, felújítanak stb.
Mondta hogy ez minden pénzüket elviszi de sose tudom mennyire kell ezt komolyan venni mert ezt már többször mondta, mégis utóbb kiderült hogy ők ide járnak, oda járnak, vettek egy két dolgot a babának már marha drágán besétálva a brendonba.
A lényeg hogy most "bejelentkeztek" a mi babás dolgainkra (kiságy, babakocsi (még használjuk) pihenőszék rezgős nem 2 ft volt, az összes babaruhát, fiúst lányost merthogy nem tudják még a nemét de nekik mindegy mert bármilyen ruhába öltöztetik majd).
Kicsit úgy jött le hogy ő ezt így elvárja hogy odaadjam, mert segítsek nekik.
Segítenék is, de hogy nem jut eszébe az hogy mindez nekünk is pénzbe került? Még akkor is ha nagy részét nem újan vettem hanem használtan börzéztem, vateráztam.
Nem lesz több babánk valószínű, és ha el akarnám adni ezeket a dolgokat, töredékét nem kapnám érte valószínű, így most nem az anyagi megterhelésről van szó végülis, hanem az elvekről. Más mit csinált ilyen helyzetben? Nincs valami frappáns mondat amiből vennék a lapot de nem is olyan nagyon sértő?
Ez esetben és összeválogatnék pár babaruhát, és odaadnám nekik. A többi holmit viszont nem. Azt ti vettétek, had döntsd már el te, hogy milyen sorsot szánsz neki.
Én hasonlóképpen vagyok a bátyámmal és a sógornőmmel. Ők az egyetlen kislányunk keresztszülei. A lányom még kicsi, 2,5 éves, imádja a keresztszüleit, de sajnos nagyon kevés törődést kap tőlük. Ajándékot kap kb egy évben 1x. Nekik még nincs gyerekük, de majd ha lesz, én is olyan mértékben fogok nekik babacuccot, vagy akármit is adni, amennyit kb ők adtak. Anyagilag sem vagyunk elereszve sajnos, de ha lennénk se adnék többet, mint amennyit kaptam. És ha esetleg majd megsértődne a sógornőm, csak annyit mondok majd neki, hogy az én gyerekem sem kapott többet, mégsem sértődtem meg. Ez van. Ha felhúzza az orrát, hát tőlem aztán nyugodtan.
Elég nagy pofátlanság de én csak a kezdéshez szükséges dolgokat adnám oda . aztán ... és csak halkan reménykedve irom hogy aztán ahogy megszületik a babája tanul majd némi alázatot és meg tudja becsülni a kapott dolgokat szv. ha engem kérdezel én nem szórnék elé minden "kincset" mert ezek szerint még nem tudná megbecsülni csak a markát tartja mert az hiszi azért mert babát vár ez neki jár.
hagyd még hadd járjon a brendonba v. ahová akar hogy hadd jöjjön rá igenis marha drága minden és utánna kezdeném el csepegtetni leülve beszélgetve hogy ez és ez fog még kelleni hugi ez butaság vagy Te hogy gondolod . ott a hozzáállásából már látni fogod hogy változik -e megérti -e .
találkoztam már a helyzettel nálunk barátnő volt ilyen hogy ingyen kellett volna a jó ismertségből kifolyólag MINDENT kért. én nemet mondtam . nem bántam meg.
Hát már rájöttek szerintem milyen drága minden...épp ezért hívtak gondolom...
mondjuk fura mert a csajt alig érdekli ez az egész baba téma, csak szenved otthon egy vaterára nem képes felmenni körülnézni...
Nekem nem áll semmiből ez a része egyébként.
Nem akarunk már több gyereket, erre nem foghatom ezt ők is tudják hogy nem lesz nekünk több.
Egyrészről arra gondolok (meg a férjem is ezt mondja de mondjuk ő ilyen hiperlaza típus) hogy most mit csinálunk amúgy a pelenkázóval, káddal, kisággyal, itt kerülgetjük majd elcsomagolva évekig? Vagy elkótyavetyéljük pár ezerért? Vagy megtartjuk és majd a gyerekeink leszólják, mert addigra mire nekik lesz gyerekük ezek már rég kimennek a divatból?
És végülis igaza van, hogy most csak ezért hogy a fejükhöz vágjam hogy nekem nem lett volna pofám egy akármi nélkül ideállítani amikor megszülettek a gyerekeim-minek "üljek " rá a cuccokra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!