Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennél, odaadnád a babázós...

Mit tennél, odaadnád a babázós kellékeket hiszen ez elvárás?

Figyelt kérdés

Tesómékról van szó. Nekem 2 kicsim van, egyik születése előtt után se kaptunk SEMMIT a testvéreinktől, pedig azért annyira nem állnak/álltak rosszul.Mindent nekünk kellett a férjemmel megvenni, pedig mi is akkor kezdtük a közös életünket stb. Most váratlanul(?) terhes lett a párja tesómnak és összeköltöztek, felújítanak stb.

Mondta hogy ez minden pénzüket elviszi de sose tudom mennyire kell ezt komolyan venni mert ezt már többször mondta, mégis utóbb kiderült hogy ők ide járnak, oda járnak, vettek egy két dolgot a babának már marha drágán besétálva a brendonba.

A lényeg hogy most "bejelentkeztek" a mi babás dolgainkra (kiságy, babakocsi (még használjuk) pihenőszék rezgős nem 2 ft volt, az összes babaruhát, fiúst lányost merthogy nem tudják még a nemét de nekik mindegy mert bármilyen ruhába öltöztetik majd).

Kicsit úgy jött le hogy ő ezt így elvárja hogy odaadjam, mert segítsek nekik.

Segítenék is, de hogy nem jut eszébe az hogy mindez nekünk is pénzbe került? Még akkor is ha nagy részét nem újan vettem hanem használtan börzéztem, vateráztam.

Nem lesz több babánk valószínű, és ha el akarnám adni ezeket a dolgokat, töredékét nem kapnám érte valószínű, így most nem az anyagi megterhelésről van szó végülis, hanem az elvekről. Más mit csinált ilyen helyzetben? Nincs valami frappáns mondat amiből vennék a lapot de nem is olyan nagyon sértő?

2012. máj. 31. 07:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
29%

Én adnék nekik,ha nem is mindent,de odaadnám,legfeljebb szólnék,hogy majd adják vissza.Először is azért mert a testvéred,másrészt mert úgysem terveztek több gyereket.Megértem,hogy ők nem adtak semmit,és ez bánt,de ne légy kicsinyes még ennek ellenére sem.

Anno én sem kaptam semmit,és nagyon fájt,igaz én adtam nekik sokat,és ezért is esett annyira rosszul.

2012. máj. 31. 09:20
 22/31 anonim ***** válasza:
73%

Én nem adnám oda, mert ez pofátlanság.

Szépen eladogatnám a holmikat, még ha kis pénzért kelnek el, akkor is. Még ha ötezer forintod lesz egy-egy dologból, az már egy új cipő a gyerekednek.

Válogatnék össze egy kis szatyor ruhát, aztán kész.

Nagyon klassz a családi összetartás, jó, hogy vannak ilyen családok, ahol gond nélkül forognak a babaholmik, de azért nem úgy kell gyereket vállalni, hogy az xy majd úgyis odaad mindent.

Megmondhatod neki, hogy ha szeretné az ágyat stb., ennyi az ára. Tetszik, fizet, nem teszik, megy és vesz újat, abból, amiből akar. Ne legyél balek.

2012. máj. 31. 10:17
 23/31 anonim ***** válasza:
84%
Mondd és tedd ezt: Pont a múlt héten csomagoltunk be, és vittünk el mindent a védőnőnek, odaadni szegény családoknak. Ti szerencsés helyzetben vagytok, mert a Brendonban vásároltok, de tudod annak idején NEKÜNK nem segített senki...
2012. máj. 31. 10:22
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk az egyik rokon akart babaruhákat adni. Mondtuk, hogy nem kell, mert már megvan mindene a babának.

De csak erősködött, nem akartam, hogy megsértődjön így elfogadtam, de átnézés nélkül beraktam a szekrénybe, hogy majd visszaadjuk olyan 6 hónapos korában, mert mondta, hogy 5 hónaposig van benne ruha.

Így is tettünk, tényleg bele sem nézve visszaadtuk. Erre 2 nap múlva felhív, hogy legalább a foltokat kiszedhettem volna a ruhákból ha már nem a sajátom és INGYEN odaadta nekünk használni. Ja és egy pedig el volt szakadva és azt fizessem ki. Az eszem megállt komolyan.

Én nem adok senkinek, mert folyamatosan adom el őket, nem tervezek több gyereket. Bátyámnak odaadnám, de ő még 10 évig biztos nem akar gyereket azt mondta, így minek tartogassam?

Soha semmit nem fogadok el a rokonoktól.

2012. máj. 31. 11:19
 25/31 anonim ***** válasza:
Hű,utolsó azért ez nem semmit!És legalább megmondtad,hogy hozzá se szagoltatok a ruháikhoz???
2012. máj. 31. 12:32
 26/31 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, szerintem nem kell hazudozni, hogy már eladtad a holmikat meg ilyesmi. Az se jó, ha konkrét árat mondasz, viszont ha a tesód, meg lehet vele beszélni, hogy ti nem kaptatok semmit, elég sokba került nektek, de megérted, hogy most kell a pénz a házra stb. Talán meg tudtok egyezni, hogy most kiválogatja ami kell az ő babájának, elviszi, aztán mondjuk egy év múlva, mikor már helyrerázódnak anyagilag, ők vesznek meg néhány drágább dolgot a te gyerekednek. Amire akkor épp ti költenétek, pl bicikli, csizma, stb.

Mi se örököltünk semmit, 2 gyerek után nem is tervezünk többet, viszont mindent gyűjtögetek a húgomnak. Valahogy nekem evidens, hogy neki adok mindent. Csak már nem férek el tőlük :)

2012. máj. 31. 14:23
 27/31 anonim ***** válasza:

Nekünk sem segített senki, mert a családban (szűk családban) nálunk lett először baba, így mindent megvettünk. Tudtuk, hogy szeretnénk tesót, így mindent el is raktunk a fiamról. Most hugit várunk, kék babakocsija lesz, nem baj, fehér body-k megvannak, néhány fiús cucca is lesz, de azért veszem a rózsaszín ruhákat, hogy csajos legyen. A baráti társaságban szinte csak nekünk lett fiunk, mindenhol kislány, de eszembe sem jutott elvárni, hogy adjanak ruhát. Aki felajánlja, annak is azt mondom, hogy ő válasszon, amit odaad, szívesen fogadom, de olyat adjon, ami nem elnyűhető, hogy vissza tudjam adni.

A fiamnak anyósom munkatársától kaptunk egy csomó ruhát, vettünk is a kissrácnak érte játékot, és folyamatosan adogattuk vissza, holott ők sem terveznek már másikat. De sajnos van olyan felső, hogy foltos lett, van olyan fehér body, amit már nincs pofám visszaadni... Most ezért nem fogadok el ilyeneket olyantól, akiről tudom, hogy tesót tervez.

A mi babacuccainkat már eleve úgy vettük, hogy párom öccsének vagy az én öcsémnek továbbadjuk. A sógoroméknál már aktuális a babaprojekt, bár ők a sógornőm tesójáéktól is tudnak kapni egy csomó fiús és lányos dolgot, mert ott már van 3 uncsitesó. A tesómék most Angliában laknak, nem tudom náluk még pár év. De ha tovább adjuk a cuccokat, úgy adjuk, hogy adják vissza. (pl. kiságy, babakocsi, stb)

De az nekem is fura, hogy valaki elvárja, hogy igen, mert nektek már nem kell, akkor adjátok ide... eszembe nem jutna ilyesmi. Illetve ha anyagilag úgy állnánk, valószínűleg én is inkább eladnám, mert mi is pénzből élünk, mint mindenki....

2012. máj. 31. 14:24
 28/31 anonim ***** válasza:

Én sem adnám oda. Pofátlanság úgy vállalni, hogy majd ti úgyis odaadjátok.

Amikor az elsőt vártuk, mindent nekünk ígértek a férjem tesójáék. Egy kis szatyor szakadt ruhát kaptunk meg egy kiságyat. Pedig csak 2 éves volt a gyerek.

Ha másik családtag lenne, szó nélkül adnék.

31hkm

2012. máj. 31. 19:25
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

En vagyok az aki nem kerte a ruhakt megis kaptam es engem hibaztatott.Termeszetesen mondtam neki, hogy hozza sem nyultunk, de minket hibaztat.Nem targyal velunk, de annyi baj legyen.

Ja es azt nem is mondtam, hogy mikor ideadta oket azt mondta ne is adjuk vissza...szoval vicces a no.

2012. máj. 31. 21:18
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hozzátartozik a történethez egyébként hogy nem élnek a szüleink, nem nagyon van más rokonom rajtuk kívül tehát most ha összerúgom velük a port ilyen dolgon még ők se lesznek.
2012. máj. 31. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!