Mit tennél, odaadnád a babázós kellékeket hiszen ez elvárás?
Tesómékról van szó. Nekem 2 kicsim van, egyik születése előtt után se kaptunk SEMMIT a testvéreinktől, pedig azért annyira nem állnak/álltak rosszul.Mindent nekünk kellett a férjemmel megvenni, pedig mi is akkor kezdtük a közös életünket stb. Most váratlanul(?) terhes lett a párja tesómnak és összeköltöztek, felújítanak stb.
Mondta hogy ez minden pénzüket elviszi de sose tudom mennyire kell ezt komolyan venni mert ezt már többször mondta, mégis utóbb kiderült hogy ők ide járnak, oda járnak, vettek egy két dolgot a babának már marha drágán besétálva a brendonba.
A lényeg hogy most "bejelentkeztek" a mi babás dolgainkra (kiságy, babakocsi (még használjuk) pihenőszék rezgős nem 2 ft volt, az összes babaruhát, fiúst lányost merthogy nem tudják még a nemét de nekik mindegy mert bármilyen ruhába öltöztetik majd).
Kicsit úgy jött le hogy ő ezt így elvárja hogy odaadjam, mert segítsek nekik.
Segítenék is, de hogy nem jut eszébe az hogy mindez nekünk is pénzbe került? Még akkor is ha nagy részét nem újan vettem hanem használtan börzéztem, vateráztam.
Nem lesz több babánk valószínű, és ha el akarnám adni ezeket a dolgokat, töredékét nem kapnám érte valószínű, így most nem az anyagi megterhelésről van szó végülis, hanem az elvekről. Más mit csinált ilyen helyzetben? Nincs valami frappáns mondat amiből vennék a lapot de nem is olyan nagyon sértő?
Hát azért nekem is használta 2 gyerek, nincs agyonhasználva de nekem tuti nem jönne össze több tízezer a ruhák eladásából, főleg kis mérettel tele vannak a turik, a börzék, a vatera is, nekem a legszebb ruhácskák is csak pár száz forintért mentek el.
Volt feltéve a kád állvánnyal a pelenkázó is, pár ezresért nem ment el.
Az ágyat meg a pihenőszéket is tettem már fel, csak a durva alkudozás jött rá, más nem. FP a pihiszék is és 3-4 ezer ft-okért akarták elvinni az meg nagyon kevés szerintem.
Arra gondoltam, hogy odaadom aztán visszakérem miután kinőtték. A pihiszéket úgyse lehet sokáig használni.
A babahordozónk is olyan hogy nem egy nagy márka hogy maxi cosi vagy ilyesmi így 1-2 ezerért se menne el, több vele a macera hogy postáztani meg ilyenek.
Én jó szívű vagyok nagyon. Magamban ugyan megjegyzem, hogy persze Ők nem adtak semmi, de nem is nekik adod, hanem a kicsi babának. Amit még használtok Ti is, természetes, hogy nem adjátok oda, de ha már nem terveztek másik babát, akkor megtartani sem akarjátok gondolom.
Ha pl. a rezgőszéket nem akarod odaadni:
- ha nem látták, hogy megvan még, akkor azt mondod, hogy már eladtad
- ha pedig látták, akkor azt mondod, hogy valakinek odaígérted, MEGVESZI vagy EL SZERETNÉD ADNI, MERT KELL A PÉNZ - ezt meg azt kell venni a Te gyerekednek - ebből talán veszi a lapot
- (Vagy odaadod Karácsonyra a kicsinek)
Akinek tudok segítek,de én úgy vagyok vele,hogy nézem a szándékot.Ki mennyit segített, mert ha egyáltalán semennyit,akkor én is úgy állnék hozzá.Ahogy láttam náluk anyagi akadály nem volt.
Ha a Brendonba járnak vásárolni,annyira rosszul nem állnak, szerintem úgy vannak vele,minek vegyék meg,ha van egy balek aki ingyen odaadja.Bocsi, a balek-ért,de ez tényleg az,mert a gyermekeidtől veszed el.A 2ezer ft is pénz,sok kicsi sokra megy!!
Mi sem kaptunk senkitől semmit. Mindent magunknak kellett megvenni, ráadásul akkor voltunk kénytelenek lakást is cserélni (a kicsi 3 hetes! korában költözködtünk) ráfizetéssel.
Aztán szépen bejelentette az unokatesók, hogy márpedig kellenek nekik a gyerek cuccai, mert jó minőségűek, szépek, és milyen szuper játékai vannak és akkor nekik már nem kell semmit venni.
:) Erre szépen mindent eladtam amit már nem használunk. Babaruhát, mindent...ne rajtam akarjon olyan nyerészkedni, aki annak idején még egy rongyos body-t sem tudott küldeni a 3 év alatt.
S ahogy mondtad...elvekről van szó. Az én szememben ez egyértelműen a pofátlan kihasználás. Főleg, ahogy nálunk leadták a kedves unokahugicák, majd összevesztek, hogy melyik Fp játék melyiké legyen, pedig akkor még játszott vele az én gyerekem!
Hát úgy tűnik itt csak én szeretem a testvéreimet, pedig semmit nem kaptam tőlük, mivel még egyetemisták. Én örülök, hogy nekik legalább ennyivel könnyebb lesz és nem kell megvenni egy csomó cuccot. Igaz, én sok mindent úgy kaptam a családtól, mert a férjem pont akkor veszítette el az állását, de mi ilyen összetartó család vagyunk és segítünk egymásnak ahol tudunk. Már odaígértem a húgomnak a pihenőszéket, kiságyat, mellszívót. A kinőtt ruháink nagy részét már el is vitte, pedig még tervben sincs a baba. Majd kb. 5 év múlva.
A helyedben én odaadnám neki, főleg ha nem nagy értékű dolgokról van szó.
Nézd, szerintem a családban főleg a legfontosabb az őszinteség.:)
Mond el. hogy szívesen odaadod, de vegyen a gyerekeidnek amit kérsz cserébe. Mondjuk ruha, ez-az.
A családban én vagyok a kisebb, mi mindent megkapunk a Tesóméktól. De én anno vettem nekik babakocsit, etetőszéket, stb. Amit persze visszakaptam, olyan használtan, hogy vettem a gyerekeimnek újat.:)
De persze ez nem számít, mert helyette kaptam egy csomó minden mást.
Szerintem jól jártok, ha most végre beindulna a cserekereskedelem nálatok, iszonyú sokat lehet vele spórolni. Ehhez persze mindkét félnek úgy kell hozzáállni.
Nehéz a szitu nálatok, de nem lehetetlen.
De fontos, hogy elmond, mit vársz a sok cuccért cserébe.
Ha nem is most, majd akkor rájönnek, ha megszületik a pici, és minden drága cuccot két hét alatt kinő a baba.
Én odaadnám nekik,főleg ha nem akartok több gyereket,meg ahogy írtad eladni nem lenne érdemes,akkor mit csináltok a sok felesleges holmival?Elcsomagolod,berakod a szekrény mélyére és néhány év mólva mehet a kukába az egész,akkor már inkább add oda a rokonoknak,még ha nem is érdemlik meg.Én biztos ezt tenném!
Igaz nálunk mi vagyunk azok,akik szinte mindent kaptak,mert nekem van egy nővérem,akinek az én babám születésekor,már volt 3 gyerkőce és ő örült annak,hogy megszabadul a rengeteg feleslegessé vált holmitól,amit csak kerülgetek a lakásban.Annyi babaruhát kaptam tőle,hogy 3x fordultunk autóval,mire mindet elhoztuk+kiságy,babakocsi,pihenőszék,bébikomp stb.Szóval nekünk szinte semmit nem kellett vennünk.
Az persze más dolog,hogy én mindig is szerettem vásárolni az ő gyerekeinek,igaz nem nagy dolgokat,de ha megláttam valami aranyos rucit,ami nagyon megtetszett,biztos,hogy megvettem nekik.
Most mondok egy ellenpéldát(mindig van). A sógornőmnek 3 gyereke van, amikor állapotos lettem mondta, hogy majd Ő ad mindent...kaptunk is babakocsit, légzésfigyelőt, babaőrt, ruhákat és közölte, hogy csak nekünk 75000!Ft. Dobtam egy hátast mert ezek 3 gyereket kiszolgáltak és pl a légzésfigyelő kontakt hibás volt, a ruhák kopottak, így vehettünk másikat. Nagyon rosszul esett, hogy a saját testvérének is csak pénzért ad bármit. Ne értsd félre nem vártam, hogy adjon, de ha ad akkor adjon és ne rajtunk kereskedjen. Mi is elvagyunk könyvelve gazdagnak, mert én is a Brendonba szoktam vásárolni(ha jobb cuccot szeretnék akkor ott veszem meg) és figyelem az áruházi akciókat(Tesco kiárusítás), így a gyerekeim új ruhába járnak, nem kapnak gagyi cipőt(ortopédián mondták, hogy nem szabad rosszat venni).
A sógornőm pedig folyton sír, hogy milyen szegények, a gyerekeinek csak turiból, cipő csak kínaiból viszont évente 3-4X mennek wellnesszelni!
Ne értsd félre nem irigylem, nem vagyunk rosszba csak ez akkor rosszul esett. Mi is szoktunk venni az unokatesóknak mindenfélét, visszük őket minden felé, szeretném ha a gyerekek jó viszonyba lennének(eddig imádják egymást). Amiket a gyerek(gyerekek)kinőttek vissza adtam, adja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!