Tényleg akkora nagy bűn ha valaki "veréssel" is fegyelmezi a gyerekét?
A verés alatt nem a félholtra ütlegelést értem, hanem a fenékre paskolást, vagy neagyisten egy füles!
Talán ha mernének az anyukák, apukák szigorúbbak lenni, és élni ha kell ezekkel az eszközökkel, akkor nem lenne ilyen sok agresszív, tiszteletlen, megfoghatatlan gyerek.
Nem baj,ha okkal kap,és nem rendszeresen,és nem a szülő pillanatnyi hangulata miatt.Ezt még Makarenkó is elismerte.
Páromnak az volt a véleménye,hogy a szép szó is elég.A fiam meghallgatta az apját,és csinálta tovább a rosszaságot.Az apja meg türelmesen beszélt neki,egészen addig,míg a gyerek rá nem szólt:hogy fogd be a pofád!Ekkor elcsattant az apai pofon,és ezután elég lett a szép szó is.
Én igenis a kezére csapok, ha már 25.ször mondom hogy nem szabad, ne csináld és ettől függetlenül nyúlkál olyan helyeken, ahol nem kellene...
Pofon sosem tudnám ütni, merthát az arc megütése csúnya dolog. Vagy egyéb durva módon bántani.
Én nemsokszor kaptam annak idején, de amikor igen, akkor nagyon elagyabugyáltak. Volt, hogy a radiátor mellett görnyedtem, és belém rúgtak... Na, én ilyet sosem tennék!
Aki sorozatosan veri a gyerekét, azt leköpöm!
De én azt vallom, hogy A MEGFELELŐ POFONNAK, A MEGFELELŐ IDŐBEN EL KELL CSATTANNIA! Én életemben max. 5-ször kaptam pofont. És így utólag visszagondolva milyen jó, hogy megkaptam! Így lettem az az ember, aki vagyok. És emberileg meg vagyok magammal elégedve. :)
Nem bűn! Néha igenis jót tesz egy kis Makarenkói pofon! Ha olyanhoz nyúl, amire előtte szóltál, hogy nem szabad (éget a sütő, karmol a cica), akkor nyugodtan csapj a kezére. Persze csak finoman, jelzésszerűen! Vagy megfogod a kezét és a sajátodra csapsz, hogy csattanjon. Gyakran a csattanástól is veszi a lapot!
Ok nélkül nem szabad megütni! ŰNevelés szempontjából más a dolog!
Szerintem gyerek válogatja, akinek a gyereke hajlamos az elkanászosodásra és a szülő ezt tudja észreveszi, az úgyis megtalálja a modját, hogy mi a jó a gyerekének.
Szerintem első a szépszó, (a gyereke nem hülye, csak gyerek) ezalatt azt értem, hogy értelmesen ellehet mondani neki, hogy ez csunya dolog stb...
Amúgy lehet őket büntetni, sarokba állítással , persze el is kell mondani nekik, hogy most miért állnak a sarokban, nem feltétlenül ütni kell, csak ha már nagyon muszály, sajnos vannak nagyon eleven gyerekek akikre más nem hat, így a szülőnek nagyon nehéz dolga van, márcsak a lelkiismeretfurdalás miatt is, de ha ez szolgálja a gyerek érdekeit, akkor megéri megnevelni.
Nehéz dolog a gyerek nevelés, de minden szülöt az nyugtason, hogy ha jól csinálja még meg is köszöni a gyerek ha megnő, no meg inkább egy-két tasli és biztos nem kell szégyenkezni ha megnő a gyerek.
Minthogy drogos alkoholist6a legyen, mert nincs aki fegyelmezze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!