Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem szeretném egyáltalán...

Nem szeretném egyáltalán veréssel fenyíteni a kicsit. A férjem néha odacsap neki. Én ezt ellenzem. Menni fog ez így?

Figyelt kérdés

Nagyon jó kislányról van szó, persze néha vannak hisztijei, de melyik gyereknek nem. Egyébként szépen viselkedik, jó a természete, okos.... Tehát szuper iscsaj. Apával persze sokat ellenkezik, mert keveset van vele és semmi határozott dolgot nem mutat felé, nem veszi komolyan. Engem igen, nekem mindent megcsinál, azért próbálkozik néha ellenkezni, de tudja, hogy így is, úgy is az lesz. Egyszer odalegyintettem a kis combjára mikor még szopizott, másfél éves lehetett, és harapdálta a cicim, direkt, nem értette meg és hirtelen ez a reakcióm volt. De soha többet, még azóta is bánt és fáj belül, hogy mit tettem. Nem is érdemelte meg.

Szóval én ellene vagyok, még akkor is, ha nagyon nehezen nevelhető egy gyerek. A férjem pedig visszacsap neki, ha a kicsit pofoncsapja, ő ráver a fenekére. Eddig megengedte neki a férjem, vagyis nem foglalkozott vele, ha csapkodta, akkor megsértődött és ott hagyta. Így a gyerek nem tudta, hogy ez helytelen viselkedés, velem nem tesz ilyet, mert én szépen elmondom neki, nem szabad és miért.

Hiába mondom a férjemnek, hogy csapjon oda a gyereknek, azt mondja, mert ő engem üthet? Csak visszaadom neki. Mint egy óvodás!! Visszaadja neki. Nevetséges, hamarabb kellett volna erre gondolnia, nem mindent ráhagyni a gyerekre. Szerintetek jól teszi, hogy odacsap neki, mert nekem nagyon nem tetszik ez. MErt értelmes gyerek, csak ehhez szoktatta apa, hogy őt lehet ütni. Így már hogyan tudná róla leszoktatni? Mert verésre veréssel reagálni?! Borzasztó lesz így a vége!

2010. márc. 10. 07:47
 1/8 A kérdező kommentje:
Elírás: ne csapjon oda a gyereknek!
2010. márc. 10. 07:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is most van ez a csapkodós korszak, néha így vezeti le a feszültséget, vagy próbál ellenállni annak, amit kérek tőle, én ilyenkor megfogom a kezét, megsimogatom, és mondom neki, hogy nem szabad megütni, simogatást kérek. Erre ő megsimogat. Szerintem ezt kéne nálatok is, mert akkor az lesz, amit írtál, hogy ütni-verni fog mindenkit. Az oviban is, más gyerekeket is.
2010. márc. 10. 07:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Arról, hogy csapkod, ütöget mindenképpen le kell szoktatni. Nem feltétlenül veréssel, visszacsapással. Próbáljátok meg határozott NEMmel figyelmeztetni mind a ketten, akkor is ha csak apát bántja. Az én véleményem szerint meg kellene egyeznetek egy közös nevelési módszerben. Legyen egy rendszer, hogy esetleg, mi az amiért már tényleg "odacsaptok". Ha a két szülő nem egyformán nevel, egy idő után már nem érti meg, hogy mi a jó és a rossz. Apa nem engedi, de anya igen. Meg kell tanulnia a társas viselkedés szabályait, mert később nehezen fog boldogulni pl. az oviban.
2010. márc. 10. 09:17
 4/8 anonim ***** válasza:

egy fenékrecsapástól azért nem dől össze a világ :) én kislányom is kapott néha seggrepacsit, mikor elhagyta az agyát, mégse üt-ver az óvodában mindenkit, meg lelki sérült sem lett, nagyon jólnevelt kislány (óvónénik szerint is, nemcsak az elfogult rokonok szerint!).

ettől függetlenül én mindenképpen azt tartom helyesnek, ha a szülők legalább fő vonalakban egységes nevelési elveket képviselnek kezdetektől fogva, szóval ebben közös nevezőre kéne mihamarabb jutni.

2010. márc. 10. 09:19
 5/8 anonim ***** válasza:

A két és fél éves fiam kikarmolta a nagyanyja arcát, mikor a kicsit szültem és még a kórházban voltam. Utána meg mondogatta, hogy milyen rossz a fiam. Engem nem bántott soha, mert én mindig leszereltem, határozottan rászóltam, megfogtam a kezét stb., úgyhogy nem is próbálkozott egy idő után. A nagymama is mondta, hogy nem szabad, ne csináld, de ugyanakkor nagyokat vigyorgott hozzá. A gyerek úgy értelmezte, hogy "de jó játék". De magyarázd meg egy 60 éves asszonynak, hogy nem kell mindenben a gyereknek engedni, vannak szabályok, amit be kell tartani. (nem ütögetünk, csapkodunk). A gyerekeim azóta is bepróbálkoznak nála, én hiába szólok rájuk, hogy ne ütögesség a mamit, ha ő hagyja.

De te ne add fel, értesd meg apukával, hogy nem visszaütéssel, hanem határozottsággal, rászólva, kézlefogva szoktassa le a kislányt arról, hogy ne ütögesse.

2010. márc. 10. 12:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Elöljáróban annyit, hogy én nem vagyok ellenére a fenékre- illetve a kézrecsapásnak. De pofon az nem! Persze mindent csak jelzés értékkel. Ha alapvetően másképp lehet fegyelmezni, mert mint írod, jó kislány, akkor én sem helyeslem a fenékre csapást. De van, amikor más már nem használ, ez pedig igen, akkor én is odacsapok. 22 hós kislány anyukája.
2010. márc. 10. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Én életemben egyetlen egyszer ütöttem meg anyumat. De ő tudta hogy hogy kell megnevelni. Adott egy pofont és helyre jöttem.

Elgondolkoztam azon hogy mit csináltam és bocsánatot kértem anyumtól. És azóta sem emeltem még a hangomat sem fel, ha anyummal beszélek.

Apummal más a helyzet, vele már néha szoktam ordibálni (mert egy kicsit értetlen xD) de rá sem emeltem kezet sosem.

2010. márc. 12. 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha azt akarjátok, hogy szót fogadjon következetesnek kell lenni vele. Ha valamit nem szabad azt nem szabad sem ma, sem holnap, sem apával, sem anyával. A pároddal beszéljétek meg hogy mit lehet és mit nem a gyereknek, és ezt tartsátok is be. Nyilván vannak olyan helyzetek, amikor a szép szó nem használ egy kisgyereknél, ilyenkor a határozott NEM a megoldás mind a két szülőtől. Ha rácsaptok a kezére vagy a fenekére attól sem lesz semmi baja, csak arra figyeljetek, hogy na fájjon neki és ne alázzátok meg ezzel. A gyerekek okosak, érzékenyek és feltétel nélkül bíznak bennünk szülőkben.
2010. márc. 13. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!