Van itt olyan kismama akinek 32-33 hétre született a babája?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, h volt-e valami gond? mennyit kellett kórházban lennie? és esetleg maradt-e valami károsodása a picinek?
nagyon félek a koraszüléstől, sajnos esélyem is van rá!:(
köszönöm a válaszokat!
2012. máj. 24. 15:40
1/5 anonim válasza:
Szia! Én a 40 hétre szültem, de a kórházban a szobatársam a 34 hétre, nagyon pici súllyal született (1470g) és azonnal a koraszülütt részlegre vitték a babát, a mama maradt egy hétig bent,utána hazaengedték, de naponta fejte a tejet és vitték a babának, remélem jól vannak, mert ez most áprilisban történt és még ők sem tudták, hogy lesz e maradandó baja a babaának.
2/5 anonim válasza:
Nekem 35. hétre született 2230 grammal. A koraszülött osztályon voltunk négy hétig, nálunk ott is rooming-in rendszer van. A súlya miatt jöhettünk volna már egy hét múlva, de az egyik véreredménye nem volt jó, idő kellett mire kivizsgálták, de nincs semmi gond. Nálunk 2200 grammal hazaadják már a babákat. A nagyobbik fiam viszont a 37. héten született, 1760 grammal, vele szintén a koraszülöttön voltam három hétig. Neki sincs semmi baja, az idén már három éves lesz.
3/5 anonim válasza:
három anyukát is ismerek,akiknek 29 hétre született a gyereke.mindhárom egészséges.az egyik kicsit kancsalít,de semmi más baja nincs.egyik sem volt még egy kiló sem,így addig kellett bent lenni,míg elérték a két kilót
4/5 anonim válasza:
33. hétre születtek az ikreim. Mindketten majdnem elérték a 2 kilót. 1 hónapot voltunk kórházban, semmi nem maradt vissza. Még a szemük is jó, nem kellett fejlesztésre se járnunk. Rendszeresen ellenőrizték őket a fejlődésneurológián, de sosem volt semmi extra. Kúsztak, másztak időben, és 13 hónaposan indultak el egyedül. 2,5 évesen szobatiszták voltak. És a beszélőkéjük is jó.
Szóval nem törvényszerű, hogy problémák lesznek.
5/5 anonim válasza:
29. héten születtek az ikreim.1140,1120,és 950 grammal.Első agyvérzést kapott,és még most 2,5 évesen sem jár,egyébként egy huncut cserfes kiscsaj.A tesók mennek már jóideje,de náluk is van még lemaradás,pl. még egyik sem beszél.Ősszel kezdünk velük a Pető oviban,reméljük ott felgyorsul a fejlődésük! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!