Szerinted melyik a legszebb női név?
Illetve melyikek tetszenek? Lehet magyar, külföldi egyaránt :)
A válaszokat köszönöm :)
Annabella, Viola, Gyöngyi, Csilla
Izé, egy kérdés: az miért jó, ha olyan nevet adunk a gyereknek, amilyen senki másnak nincs?
Nekem nagyon régi nevem van, rajtam kívül talán senkinek, anyámék ámokfutása és GYŰLÖLÖM.
Nyeste vagyok. És mindezt azért, mert 76-ban vélhetően egyetlen lányt sem anyakönyveztek így. De lehet, hogy azóta sem...
Tudom, hogy megváltoztathatnám, de egyrészt mindenki így ismer, másrészt pénzbe és rengeteg utánajárásba kerülne.
Viszont rengeteget csúfoltak miatta. És gondom van azzal is, hogy sokan nem tudják, hogy ez egy női név.
Amikor megszülettek a gyermekeim, elhatároztam, hogy semmiképpen nem kaphatnak furcsa, a nemet egyértelműen nem jelölő, ritka nevet. Tehát az ősmagyar rettenetek, sorozat-rettenetek, csak-az-enyémnek-van-ilyen-rettenetek kapásból kiestek, és azok is, amiket külföldön nem tudnak kiejteni vagy leírni. Nem azzal van bajom, ami régi, hanem azzal, ami már nevetség tárgya, mert annyira nem illeszkedik a mai magyar nevek közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!