Neked volt olyan amit a gyereked születése előtt előre elterveztél aztán teljesen másképpen csináltál?
A nem alszik velünk egy ágyban egészen a második gyerek születéséig működött,aztán mikor hazajöttünk a kórházból,este állva el tudtam volna aludni. A baba az én helyemen elaludt a nagyágyban,a férjem megkérdezte: "ott hagyjuk, vagy átrakjuk az ágyába?" mire én: "hülye vagy, még a végén felébred..."
Így ő 6 hetes koráig mellettem aludt. Akkor már zavartuk egymást,meg már szopizni sem kelt éjjel, ment a kiságyba, ami valahogy még mindig a mi szobánkban van, holott a kis hölgy lassan fél éves.
És néha magam mellé veszem éjszakára, amikor a férjem meló miatt nem ér haza. Szeretem hallgatni, ahogy ott szuszog.
A nagyobbal sosem tudtunk együtt aludni, fogzási ámokfutásnál próbáltuk, de nem nyugtatta meg.
Minden másban maradtak a szülés előtti elképzelések. (pl egyik gyerek sem cumizik, a hozzátáplálásban a magunk tempója szerint haladunk, stb,)
Amiket elterveztem, és másképp csináltam:
-soha nem alszik köztünk a nagy ágyban
-nem nézhet tévét min 3 éves koráig
-soha nem adok neki nassolni valót (édesség)
-nem adok neki fehér pékárut, csak teljes kiőrlésűt
Ami bevált:
-nem adok neki semmilyen cukros löttyöt inni (ez annyira bejött, hogy vizen és üres hársfa teán kívül a mai napig nem hajlandó semmi mást meginni)
-megszerettetni vele a zöldségeket és gyümölcsöket
Jó a kérdés! :)))
Én is elterveztem egy csomó mindent: nem fog mellettünk aludni, hagyni fogom sírni, hogy ne legyen elkapatva (ezt így utólag leírni is rossz), nem lesz hisztis, mert majd jól megnevelem (ha-ha).
Ami bejött: 1 éves koráig szoptattam, és bármikor rá lehet bízni a nagyszülőkre, mert szívesen van velük, így van néha pár szabad óránk.
Én is hittem ebben a nem szabad fölkapkodni a gyereket maszlagban, aztán majdnem egy éves korig ölbebaba volt .)
És nem fárasztott a dolog, most majdnem 4 éves nagyfiú, okos, bátor, talpraesett kisfiú, idegenekkel rendkívül közvetlen, nem bújik belém.
Amit betartottam az a nassolás teljes hiánya, nem iszik szénsavasat, mondjuk Kubut és társait kapja.
Ágbya magunk közé nem vettük, nem is akartuk, de oda volt tolva a kiságy teljesen mellém.
Én majd olyan jól fogok szoptatni, sok tejem lesz és (bár nem tartom ördögtől valónak, de) nem lesz szükségünk tápszerre. Ahha...
Már a kórházban kapott tápszert, mert nem indult be a tejem, aztán beindult, de még egyszer annyit kért, ha nem volt, ordított, küzdöttem, szenvedtem a tejemért, mert belém diktálták, hogy ezt muszáj. Aztán feladtam, inkább lett jóllakott, tápszeres babám, mint éhes anyatejes.
Igazából most is van olyan, amit jól eltervezek vele, és sose úgy lesz, most pl. új helyre költöztünk, körülöttünk sok gyerek lakik, és majd milyen jó játszópajtásai lesznek. Naja, csak azzal nem számoltam, hogy ezt nem egészen én döntöm el. :)
Én elterveztem, hogy soha nem fogom magam mellé venni éjszakára, inkább átmegyek majd hozzá 10-szer egy éjjel, de nem jöhet. Ezt kb a 7. hónapig bírtam is, aztán már arra sem ébredtem fel, hogy üvölt, olyan fáradt voltam. Így most, fél éjszaka az ágyában, a másik felében mellettem alszik.
Aztán azt is, hogy szoptatom minimum 1,5 éves koráig. Hát 4 hónapig sikerült,az is őrült küzdelem volt, mindkettőnknek.
A nem kap édességet nekem is megvolt. :) 1 éves kora után kezdett kapni ilyeneket, hogy tejszelet, a legdurvább a kinder tojás volt eddig. :)
Elterveztem, hogy nekem egy nagyon vidám, barátságos, okos babám lesz. Nem tudom, hogy mennyire az én érdemem, de az lett. :)
Ami még bejött a tervekből: a babaúszás, és az, hogy soha nem fogom korlátozni semmiben, persze ésszerű határokon belül. Szeretném ha talpraesett, bugyuta gátlásoktól mentes ember válna belőle. :) Eddig jól megy, de hát még csak 18 hónapos. Még nem mondta, hogy a barátnőjénél szeretne aludni! :))
Jó kérdés! :-) Én is ki akartam írni!
Ami nem jött be:
Suttogó könyv. Sokat kardoskodtam mellette, amíg nem volt meg a bébim, pocakosan olvastam. Hát mit mondjak. Elrontotta az első pár hónapomat. Az én babám cicinelalvó volt, de ebből semmi bajunk nem származott. 9 hónapig cicizett, majd nem. Függő volt, de szépen elhagyta. Bár több mindenben egyetértek Tracy-vel azóta is, de nem ajánlgatom a könyvet.
3 óránkénti szopi. Emellett is kardoskodtam, érveltem, amíg nem lett meg a babám (hülye voltam). Nekünk az igény szerinti szopi jött be. Nagyon.
Komp! Nem vettem végül, de nagyon akartam. Már bánom azt is, hogy gondoltam rá. A mászás nagyon jó az agynak, nem kell 2 lábra állítani idő előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!