Akadt már meg a babád torkán étel? Mit csináltál?
Igaz,már nem baba.2,5 éves kislányom végre evett pár falatot(tüdőgyulladása van),pont rá jött a köhögés és félrement a falat.Előre döntöttem kicsit,és a lapockájánál ütöttem,de azt a pármásodpercet nem kivánom senkinek.
Kiskorában is volt ilyen,vállamra szoktam venni és a hátát ütni.Mint büfiztetésnél,vagy ültetni,előre dönteni és a hátára ütni. Vágső esetben szoktam lefele lógatni(ezt nem szabad).
Ha köhög az már jó jel ilyenkor
Fiam kb. 1éves korában macit evett,neki sikerült lenyulnom a torkához és kikapni.De utána is fuldoklott még.Utána kórházba mentünk,mert a maci több darabja nem volt meg.
Nos, nem a legjobb amit csináltam, de úgy megijedtem, hogy kiáltottam egyet, hogy jajj!!!! , ő megijedt és felköhögte, de amúgy a hátát kéne ütögetni...
Rettegek a helyzettől, mert egyedül vagyok vele itthon, de remélem nem fordul elő többet.
A nagynéném fia, (nem emlékszem hány hónapos volt)félre nyelt egy lereszelt almadarabot. Teljesen elkékült az arca annyira nem kapott levegőt. Először ütögette a lapockáját, de nem segített. Kicsit fejjel lefelé tartotta, az sem ment. Majd lenyúlt a torkára és úgy már kijött plusz hányt is szegény. De inkább hányja ki amit akkor megevett minthogy megfulladjon.
Na ezt nem szeretném átélni. :S
Igen előfordult. Ő öklendezett én meg a hátát ütögettem. Szerencsére megúsztuk.
Két súlyosabb is volt. Egyszer annyira megakadt a torkán, hogy hiába ütögettem, akkor gyorsan elkaptam a lábát és fejjel lefelé lógatni kezdtem, szerencsére ekkor is kijött a félrenyelt darabka.
Másodszor pedig már két évesen történt, épp mogyorót evett, mikor behisztizett és a nagy sírás közepette letüdőzött egy darab mogyorót, ami még a szájában volt. Kiköpettem vele, aztán szaladgált jó kedvű volt, még a hátát sem kellett ütögetni, viszont sípolt, ahogy vette a levegőt. Felhívtam a kórházat, hogy bemenjünk-e vagy inkább reggel a háziorvoshoz, azt mondta menjünk, az a biztos. Szerencse, hogy beértünk, mert azonnal műtőbe kellett tolni. Olyan helyen akadt meg a mogyoró (a hörgői között), hogy ha az bedagad, vagy elcsúszik onnan, akkor meg is fulladhat a fiam.
Na azóta sem kapott mogyorót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!