Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akadt már meg a babád torkán...

Akadt már meg a babád torkán étel? Mit csináltál?

Figyelt kérdés
9 hónaposomnak tegnap megakadt egy krumpli a torkán, ami véletlenül nagyobb maradt, és nem vettem észre. Sikerült kiköhögnie, de nagyon megijedtem. Azt se tudom, folytassam e a darabos étel adását, (kb 1 hete kezdtük el bevezetni) vagy most mi legyen? Persze ezek után 2* is megnézem, hogy mit rakok a szájába.
2012. márc. 19. 09:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Igaz,már nem baba.2,5 éves kislányom végre evett pár falatot(tüdőgyulladása van),pont rá jött a köhögés és félrement a falat.Előre döntöttem kicsit,és a lapockájánál ütöttem,de azt a pármásodpercet nem kivánom senkinek.

Kiskorában is volt ilyen,vállamra szoktam venni és a hátát ütni.Mint büfiztetésnél,vagy ültetni,előre dönteni és a hátára ütni. Vágső esetben szoktam lefele lógatni(ezt nem szabad).

Ha köhög az már jó jel ilyenkor

Fiam kb. 1éves korában macit evett,neki sikerült lenyulnom a torkához és kikapni.De utána is fuldoklott még.Utána kórházba mentünk,mert a maci több darabja nem volt meg.

2012. márc. 19. 09:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, mint az elsőnek, előre döntöttem és a lapockája között ütögettem. 1 éves, mikor kezdtük a darabost, akkor volt. Én is nagyon megijedtem, de folytattam a darabosat, csak nagyon odafigyeltem, hogy kisebbre törjem.
2012. márc. 19. 09:55
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Nos, nem a legjobb amit csináltam, de úgy megijedtem, hogy kiáltottam egyet, hogy jajj!!!! , ő megijedt és felköhögte, de amúgy a hátát kéne ütögetni...

Rettegek a helyzettől, mert egyedül vagyok vele itthon, de remélem nem fordul elő többet.

2012. márc. 19. 09:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is nagyon megijedtem, előredöntöttem, és kiabáltam a férjemnek, hogy jöjjön már... Szörnyű volt. Azóta is sírni tudnék, ha rá gondolok. :(
2012. márc. 19. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én kisebbik fiam iszonyú mohó és kis éhenkórász, ezért gyakran megesik vele, hogy meg se rágja az ételt csak nyeli mint kacsa a nokedlit, így félrecsúszik egy-egy falat.Nekem az orvosnő tanácsolta, hogy soha ne ütögessem ilyenkor a hátát, mert azzal csak lefelé megy az elakadt falat, hanem a térdemen kell áthajoljon, a felsőteste lefelé legyen, ha nem tudja kiköhögni, akkor átkarolom és a kezemmel erősen rászorítok a hasánál, de csak rövid ideig, ha így sem, akkor lógatni kell, így a gravitáció is segíti, egyetlen eset kivételével ez mindig meghozta az eredményt, de volt, amikor csak az segített, hogy belenyúltam a torkába két ujjal és kikapartam az elakadt falatot.Hát az elég rémisztő volt, utána még én is reszkettem órákig, alig tudtam megnyugodni:((
2012. márc. 19. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:

A nagynéném fia, (nem emlékszem hány hónapos volt)félre nyelt egy lereszelt almadarabot. Teljesen elkékült az arca annyira nem kapott levegőt. Először ütögette a lapockáját, de nem segített. Kicsit fejjel lefelé tartotta, az sem ment. Majd lenyúlt a torkára és úgy már kijött plusz hányt is szegény. De inkább hányja ki amit akkor megevett minthogy megfulladjon.

Na ezt nem szeretném átélni. :S

2012. márc. 19. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy cipőben járunk kedves kérdező, szintén 9 hónapos a kislányom, most kezdjük a darabosabb ételeket, de ő már korábban is tudott fuldokolni a babapiskótától pl., mikor rájött, hogy a kis ínyével le tud nagyobb darabot szakítani, ami aztán a garatjában megtapadt... nagyon ijesztő , miután többször megismételte egy darabig nem is adtam neki. Én is gyorsan előre döntöttem,a kis hátát ütögettem, volt, hogy ez elég volt, de nem egyszer be kellett nyúlnom a szájába. Én egyenlőre keverem a pépesített ételt kevés darabossal, mivel még fogunk sincs.
2012. márc. 19. 11:24
 8/9 A kérdező kommentje:
Nekünk sincs még fogunk, de olyan ügyesen eszi a kekszet, főtt répát, bulátát, kenyeret, még soha nem nyelt le egyszerre akkora darabot, hogy ne menjen le. Nagyon ügyesen leharap belőle egy picit, megrágja, lenyeli. Ha egy kicsit nagyobbat nyel le, akkor öklendezik, de eddig mindig visszajött, megrágta, lenyelte, nem volt gond.
2012. márc. 19. 12:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen előfordult. Ő öklendezett én meg a hátát ütögettem. Szerencsére megúsztuk.

Két súlyosabb is volt. Egyszer annyira megakadt a torkán, hogy hiába ütögettem, akkor gyorsan elkaptam a lábát és fejjel lefelé lógatni kezdtem, szerencsére ekkor is kijött a félrenyelt darabka.

Másodszor pedig már két évesen történt, épp mogyorót evett, mikor behisztizett és a nagy sírás közepette letüdőzött egy darab mogyorót, ami még a szájában volt. Kiköpettem vele, aztán szaladgált jó kedvű volt, még a hátát sem kellett ütögetni, viszont sípolt, ahogy vette a levegőt. Felhívtam a kórházat, hogy bemenjünk-e vagy inkább reggel a háziorvoshoz, azt mondta menjünk, az a biztos. Szerencse, hogy beértünk, mert azonnal műtőbe kellett tolni. Olyan helyen akadt meg a mogyoró (a hörgői között), hogy ha az bedagad, vagy elcsúszik onnan, akkor meg is fulladhat a fiam.

Na azóta sem kapott mogyorót.

2012. márc. 19. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!