Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltál, ha jártál már...

Mit csináltál, ha jártál már így? Szeretnék már babát, de tudom még nem lehet.

Figyelt kérdés

A szívem azt mondja, hogy jó volna már ha lenne babánk, de az eszem tudja, hogy még nem lehet (anyagi okok, saját lakás hiánya). Az ismerőseim közül rengetegen most tartanak ott, hogy már vagy kis, gyönyörű csöpségüket ölelhetik magukhoz, vagy nagy pocakkal várják gyermekük világrajöttét...nekünk meg még nem lehet, olyan nehéz, rossz.

Ráadásul pl. azok az ismerősök, akik még nem itt tartanak mindig azt kérdezgetik, hogy "Van már, mikor lesz már?".

2010. máj. 21. 07:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Mit csináltam? Vártam. :) Ehhez viszont ész kell, a szív nem elég, és közben jönnek szívfájdalmak is, amik hol erősebbek, hol gyengébbek. Az én környezetemben is sok baba született, akkor nehéz volt, de menni kell tovább, kitűzni célokat, és eljön a ti időtök is. Ez tuti. :)

Egyébként rengetegen vagyunk, voltunk ebben a helyzetben, és leküzdöttük. Eljön az idő, amikor ez már csak "rossz" emlék lesz.

Én olyankor mindig arra gondoltam, hogy szegényt hova raknánk, hol aludna, miből tartanánk el az egyetem kellős közepén, stb, és próbáltam a dolog másik oldalát nézni, - hármasban már nem olyan egy színház, egy mozi, egy séta a parkban, egy fagyi, mint kettesben. Erre is idő kell, ez az idő is a jövendő baba boldogságát segíti elő.

Használjátok ki a kettesben töltött éveket, mert az évek rohannak. Nekünk is sikerült olyan programokat, kirándulásokat, dvd-zéseket, stb kitalálnunk, amikhez nem kellett nagy pénz, elég volt egy 100 ft-os mikrózhatós pattogatott kukorica.... :)

Sok sikert, és kitartást! Hidd el, megéri!

38 hetes kismama

2010. máj. 21. 08:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezen én is átmentem. Főleg akkor zavart nagyon, amikor a baráti, ismeretségi körben megszülettek az első babák. (Előtte kb. hasonló volt az első esküvőkkel is).

Hidd el, most épp rossz érzéseket kelt benned, mert körülötted többen is épp most élik meg a változást. Ez az újdonság ereje. Ez majd enyhülni fog!!!

Koncentrálj a saját életetekre, tervezgessetek, pl. hogyan, mikor vágtok bele saját lakásba, stb. Most ez a cél lebegjen előtted.

Egyébként hidd el, akár egyik pillanatról a másikra is felpöröghetnek az események. Én egyik tavasszal még azon szomorkodtam, hogy a párom sosem kéri meg a kezem, de még azév nyarán összeházasodtunk, fantasztikus lagzink volt,a fantasztikus nászutunk után 2 héttel, már lakásokat nézegettünk, 1 hónappal később meg is találtuk a kis fészkünket. Az ősz és a tél banki és egyéb ügyintézéssel telt, januárban eldöntöttük, hogy jöhet a baba, és jött is egyből! Tehát kb. háromnegyed év alatt teljesült be minden álmom. (És hozzáteszem, nem vagyunk milliomosok, sőt. Közalkalmazottak, szégyellnivaló fizetéssel)

Kívánom, hogy nektek is így legyen!!!

2010. máj. 21. 10:24
 3/4 anonim ***** válasza:
én is vártam, ráadásul elég sokat! Idén leszünk 7 éves házasok, és a babánk csak 4 hónapos. Se lakásunk, se kocsink nem volt... A párom mindíg lelombozta a lelkesedésemet, ha szóba került a téma, mindíg kedvesen arra kért, várjunk még egy picit. Aztán lett saját lakás, saját autó, a férjem beindította a vállalkozását is, szóval elérkezett az idő a picihez. Nehéz várni, de hidd el, megéri. Saját magadat nyugtatod meg lelkileg, ha a kisbabáddal a karodban nem azon gondolkozol, mi lesz, ha kitesznek titeket az albérletből.
2010. máj. 21. 11:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Főleg a mai nap után, mikor egyik kollégám elkezdte mondani az épp pár percere bohozott kis csöpségnek, hogy kérdezze meg tőlem nekem mikor lesz már végre kisbabám? Na neki sem kellett több, kérdezte is rögtön, én meg nyeltem egy nagyon és mondtam neki, hogy majd az ő ideje is eljön. A kismamának pedig gratulálok, légy nagyon boldog!

Amúgy a tulajék nagyon rendesek, nem fenyeget a veszély, hogy kiraknának minket. Az meg nem semmi amit írtál kedves utolsó válaszolóm...7 év, hát remélem nekünk nem kell annyit várni. Hamarosan 2 évesek leszünk :)

2010. máj. 21. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!