Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Pocaklakó, pocakcsajszi,...

"Pocaklakó, pocakcsajszi, kispasi, szopi" Van még, aki utálja ezeket a kifejezéseket?

Figyelt kérdés
Nekem is van 2 gyerek, 1 kislány és 1 kisfiú, és mégis irtózom az efféle cukiságoktól. Nem akarok provokálni senkit, csak arra vagyok kíváncsi, én vagyok-e különc ?
2012. máj. 15. 14:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Az ilyen "cuki" kifejezéseket én sem szeretem, de most már igazából nem is izgat. Épp így már azok az emberek sem zavarnak, akik tényleg MINDENT becéznek, maximum nem veszem őket túl komolyan. Úgy értem, van egy ismerősöm, akinek a tévé az tévcsi, a kenyér az kenyenye, az asztal az aszti, meg hasonlók. Eleinte idegesített, de megszoktam.

Na, a becézgetős kismamákkal és anyukákkal is pont így vagyok, amikor először hallottam ezeket a kifejezéseket (még amikor én voltam terhes), akkor tényleg nagyon zavartak, úgy éreztem, tőlem is elvárják, hogy így beszéljek, de rájöttem, hogy azért a legtöbben ezt nem várják el, és különben is, ha nekik ez jól esik, hát hadd mondják így.

Én a fiamra szoktam mindenféle megnevezéseket használni, ha idegeneknek beszélek róla, de nem "cukiskodásból", hanem mert egyhangú lenne mindig azt mondani, hogy "a gyerek". Pontosabban ezt inkább az itteni kérdésekben és válaszokban szoktam így használni, néha beszúrom azt, hogy csemete, fiúcska, stb.

2012. máj. 15. 14:45
 12/32 A kérdező kommentje:

14:32 - az eltérő vélemény egy dolog...

de az első válaszod, már ne is haragudj, pont olyan, mint amit következőben te magad is kifogásolsz. Ha pedig figyelmesen olvastál volna, épp ezt akartam elkerülni, és a saját igazam kérdőjeleztem meg. Na tessék...

13/32 anonim ***** válasza:
77%
Te jó ég, "rosszindulatúan ítélkeznek, mások életén csámcsognak". Azért ne kapjál már infarktust mert valaki megkérdezte, hogy másokat is irritálnak-e ezek a kifacsart becézések. Ha szerinted ez már a "rosszindulatú ítélkezés" kategória akkor boldog lehetsz, mert nem ismered az igazi rosszindulatot meg szívtelenséget. :)
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem akartam rosszindulatú lenni, sajnálom ha megsértettelek, nem állt szándékomban. Mindössze a fórumot olvasgatva feltűnt, hogy gyakran van kiírva ehhez nagyon hasonló kérdés. Nem kéne mindig mindenkiben csak a rosszat látni, és ok nélkül megsértődni. :)
2012. máj. 15. 14:47
 15/32 A kérdező kommentje:
11. igazából hasonlóan érzek én is, ahogy leírtad. Hogy nekem nem jönnek a számra az ilyen kifejezések, de mégis, mint ha vmi "szakzsargon" lenne. Persze ettől nem lesz senki se jobb se rosszabb a szememben, legfeljebb érdekes a beszélgetésünk :)))
2012. máj. 15. 14:48
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ezekkel nincs gondom,inkább a "tejci"-t érzem gáznak.A szopi meg kifejezetten jó,jobb mint amikor valaki ordítva megkérdezi: hogy szopik????
2012. máj. 15. 15:00
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

A pocaklakó aranyos szerintem, használtam is néha, a többit én sem bírom. Általában a "ci" és "csi" végű szavaktól ráz ki a hideg.

De nem csak a kismamákra, anyukákra jellemző ez a stílus, néha beleolvasgatok olyan témákba ahol tinik írogatnak, hát van ott is bőven ilyen! Pl. talcsizunk, telcsizünk, a talizunk még elmegy, de a talcsizunk már bántja a szemem, fülem.

2012. máj. 15. 15:10
 18/32 Sókristály ***** válasza:
68%

A kispasi szót kifejezetten kedvelem, annyira illik a fiamra :-) A szopi szót úgy használom, hogy szopizik. Amúgy nem jellemzőek rám az ilyen "édes" szavak, viszont egyáltalán nem zavarnak sem szóban, sem írásban. Jobban zavar az, ha a zöldségesnél ezeket látom kiírva: pari, burgi, sali.

Azt már csak mellékesen írom, hogy lehet, hogy a mostani kérdezőben nem volt rosszindulat, de ugyanebben a témában volt már olyan kérdés is, ami annyira eldurvult, hogy végül törölte a moderátor. Az akkori kérdező szerint ugyanis, aki többes számot, édeske kifejezéseket használ, és beceszókkal illeti a gyerekét, az csökött agyú egyén, akinek az anyaság a maradék eszét is elvette. Mindezt írta 20 évesen 0 gyerekkel a háta mögött. Gondolom az ilyen kérdezők miatt fakadt ki most az egyik válaszadó.

2012. máj. 15. 15:19
 19/32 anonim ***** válasza:
Én is rosszul vagyok tőle, de már kezdek hozzászokni a "pocaklakó, szopi, babóca stb" szavakhoz, annyiszor hallottam már amióta teherbe estem, egyszerűen elengedem a fülem mellett. De a "csajszim", "csajosom", "kispasim" kiveri a biztosítékot mindig. Hogy lehet egy kisbaba "pasi"? Az a halálom, amikor újszülött babát beöltöztetnek farmerbe, meg kockás ingbe, sportcipőbe és nyávogva mondják, hogy milyen kis pasis... Szerintem egy baba legyen babás, ráér pasisnak meg csajszisnak lenni tizenéves korától.
2012. máj. 15. 21:44
 20/32 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Van egypár amit én magam is használtam/használok de természetesen nem egy felnöttekkel való beszélgetés közben.Vannak olyan röviditések"cukiságok"amik már nálam is kiverik a biztositékot.A kedvencem:PIPI CICI!!!!!!!

Ezt itt az oldalon olvastam nálam ez viszi a pálmát!:)

És a kérdésre válaszolva nem gondolom,hogy azért mert te nem használsz ilyen szavakat ezért különc lennél!!!!

2012. máj. 15. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!