Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kórházban veled volt a...

A kórházban veled volt a babád éjszakára vagy bevitted a csecsemősöknek?

Figyelt kérdés
Miért döntöttél úgy ahogy döntöttél?
2012. máj. 12. 10:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
75%

Az első babámnál is velem volt. Viszont 4 ágyas szobában voltam, a többi 3 ágy anyukája egy nappal utánam szült, és éjszaka egyiknél sem volt baba. Az enyém meg egész éjjel üvöltött. Hajnali fél 5-kor bevittem a csecsemősökhöz, mert kimerültem, és cikinek éreztem. Kértem őket, hogy max. vizet adjanak neki, reggel hétkor elhoztam a kicsimet (addig aludtam és zuhanyoztam), gyanúsan aludt. Fél 11 felé óriási adag tápszert hányt ki. Akkor marhára bepippantam, mert kizárólagosan szoptatni akartam, és úgy döntöttem, hogy soha többet!

Második babám már éjjel-nappal velem volt és a harmadikkal is így lesz.

Azért jó, mert az első nyikkanásra mellre lehet tenni, és így hamar beindul a tejtermelés és mehet az igény szerinti szoptatás.

Most már az sem érdekel, ha sírni fog a babám, és másokat talán "zavar".

Persze kivétel lehet, ha valami komplikáció lesz velem, ami miatt nem tudom egyedül ellátni, de remélem, erre nem kerül sor!

A napokban szülök...

2012. máj. 12. 10:23
 2/22 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Nekem szülés után gyönyörűen aludt a lánykám mellettem, kiskocsiban, na mondom, viszik este fürdetni, és leszek olyan bátor, hogy elaltatom, és magam mellett tartom. (Egyébként olyan kórházban szültem, ahol első éjszakára engedik, után is, csak jobban szeretik, ha 24ben anyunál van a baba)

Na, fürdetés, minden, etetem, altatom....azaz altatnám, ....de a csöppem elkezdett keservesen sírni....Én mondom, kitartok, hát csak elalszik vmikor. 7körül volt a fürdetés, hát este még 11kor is bömbölt, már úgy jött a csecsemősnővér, hogy adjam be nyugodtan, próbáljak pihenni :S

Úgyhogy , tapasztalat , ha engedik beadni, ne habozzatok! A babák "kiszámíthatatlanok" főleg az első hetekben alvási szempontból. Egy szülés után meg kell a pihenés!! (Császáros után méginkább)

2012. máj. 12. 10:31
 3/22 anonim ***** válasza:
66%
ja, és hozzáteszem NEM adtak neki tápszert, csak egy nagyon helyes csecsemős (van még ilyen...) fel-le járkált vele és ringatgatta, meg a sötét szobában hagyta-úgy elaludt.
2012. máj. 12. 10:33
 4/22 anonim ***** válasza:

Gondolom ez helyzetfüggő.

Ahol én szültem/szülök, ott is kedvesek, de amikor 20 csecsemő ordít nekik egyszerre, akkor most melyikkel sétálgasson az a két nővér?

2012. máj. 12. 10:34
 5/22 anonim ***** válasza:
72%

Ez a nővérke komoly, "sorbament", mert a mellettem lévő anyukának is bömbölt, és miután az enyémet elaltatta, ment az övéhez:) Meg akik már több napja voltak ott "önkéntesen" tologatták a kiskocsiban a babát a folyóson.

Én is, más is pihenni akart, sajnos nem mindenkinek "gyors" a szülése, pl. nekem az első 16 órás volt, utána teljesen kipurcantam, csak aludni volt kedvem. (Ez a 2. szülésem volt, amiről írtam.)

2012. máj. 12. 10:38
 6/22 anonim ***** válasza:
66%

Nekem is 26 órás volt az első, tudom miről beszélsz. Ráadásul első babával azért mindig más, nulla tapasztalat.

Viszont én úgy gondolom, hogy a babának meg fontos, hogy épp szülés után mama-közelben legyen.

Másik, hogy szerintem a kórházban képtelenség pihenni, akkor is, ha a baba nincs mellettem, szóval én mindig lelécelek, amint lehet. (Ahogy levették a baba PKU-ját.)

És az is lehet, hogy van akit megnyugtat a tudat, hogy "vigyáznak rá", engem a tápszeres eset óta inkább nyugtalanít, hogy "vajon mit csinálnak vele éppen", szóval én már csak ezért sem tudnék "felhőtlenül pihenni".

No meg ha cici miatt sír, akkor aztán ringathatják...

De megértek mindenkit, aki leadja, szó se róla, és azt gondolom, ezt az anyukának magának kell éreznie, hogy neki/nekik mi a jó...

2012. máj. 12. 10:43
 7/22 anonim ***** válasza:

Figyelj, ez most a kettőnk "vitájáról" ne szóljon. Nem is vita ez tudom, inkább értelmes eszmecsere.

Igazad van, van aki így dönt, van aki úgy. Legalább a kérdező mindkét oldalt "megismeri":)

2012. máj. 12. 10:48
 8/22 anonim ***** válasza:

Dél-pestiben csak a szobatársak beleegyezésévl lehetett.

Két szobásban voltunk, szobatársam nem akarta, ő aludni akart, így sajnos nem maradhatott az én babám sem éjszakára.

2012. máj. 12. 11:02
 9/22 anonim ***** válasza:

Első babámnál bevittem, mivel a szobatársak azt mondták hogy így szokás. De nem örültek neki a csecsemős nővérek, úgyhogy a többi nap már velem volt. Másodiknál meg sem próbáltam leadni, végig mellettem volt.

Bababarát kórházban szültem, szó sem volt róla hogy adnak neki tápszert, csak az kapott akinek az orvos előírta vészes súlyvesztés vagy egyéb miatt.

2012. máj. 12. 11:10
 10/22 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt választásom, nem lehetett velem éjszakára. Az első babánál talán jobb is volt így. Nagyon nehéz szülésem volt, nem lettem volna képes arra, hogy éjszaka is többször felkeljek hozzá, meg nem is igazán tudtam, mit kell egy ekkora gyerekkel csinálni. Elég hülyén hangzik, de akkor volt életemben először kisbaba a kezemben. Olyan volt mint egy rongybaba és nagyon picike volt. Mire kijöttünk a kórházból, azért már egész jól belejöttem a dologba, de első 2 nap meg se nagyon tudtam fogni féltem, hogy kárt teszek benne olyan kis védtelen volt. A második gyereknél már szerettem volna ha bent lehet velem, így direkt olyan kórházat kerestünk, ahol ez lehetséges. Nem is rázott meg annyira az éjszakánkénti többször kelés, valahogy mióta gyerekem van rájöttem, hogy lényegesen kevesebb alvás is elég az életben maradáshoz.
2012. máj. 12. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!