Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ikerlányaim lesznek! Segítség!?

Ikerlányaim lesznek! Segítség!?

Figyelt kérdés

Szóval várom a tapasztalatok!Milyen ikrekkel stb. Nagyobb tesó nincs.Hogy osszam be az időmet?Szerintetek mi szükséges?Külön szobába v. egybe tegyem őket?(családi ház,ketten lakunk)Aludhatnak majd a kertben?Meddig vezessek?

8 éve vezetek,az autóm 2 éves.A lányok nem fognak félni az autómban?Mennyi ruha kell?Bármi jöhet!

33 hetes vagyok,szerencsére a csajok egészségek,több genetikán is voltunk.Még a név kérdés:Az egyik lányom Petra lesz,a másik Léna Dorina!Nektek tetszik?

2012. máj. 10. 15:36
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia Eszter(ke)! (Nem tudom, szereted-e így a nevedet, de nekem olyan természetesen jött...)

Mosolyogva írom ezt most. Olyan aranyosan "kislányos" vagy, komoly, felnőtt kismama létedre, ezzel a kedves szorongással. Mindent tudni szeretnél, és mindennek az ellenkezőpét is..annyira érthető és emberi.

Ne félj, Eszter(ke)! Szülessenek meg rendben azok a kicsi lányok - és röpke hónap múlva mindent úgy fogsz tudni, mint egy professzor! Mosolyogni fogsz majd az izgulásodon, és mindig tudni fogod, hová és mikor tedd le őket aludni, később játszani..mikor, mennyi és milyen ruhát adhatsz rájuk..és ne félj! Imádni fognak autózni Veled.

Várd őket nyugalomban, egészségben - a többit megtanítják ők Neked. Mérhetetlen sok jót! (Egy nagymama).

2012. máj. 12. 13:01
 22/38 A kérdező kommentje:
Jaj, köszönöm a segítséget!Igen izgulok,milyen lesz,hogy lesz...De bízom magamban és nagyon várom a lánykáim érkezését!
2012. máj. 12. 13:06
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok! Nekem is ikreim vannak, igaz külön neműek. Most 2 évesek és 4 hónaposak, 36.héten születtek. Én a névválasztásnál a nevük jelentését is figyelembe vettem, mindkettő Isten ajándéka, mint nekünk ők! :)

Vezetés? Én 28 héttől nem vezettem már és az ülésemen öv elterelő volt rögíztve, így éreztem biztonságosnak. Szerintem is pihenj amenyit tudsz, bár ebben a korban már nem igazán lehet tudom, én kb. 5 kispárnával aludtam, hasam alatt, lábam között, mindenhol volt.:)

Kertben alvás? a legjobb, csak a nyári 35 fokban azért nem egészséges nagyon, nekem majdnem kétéves korukig kocsiban aludtak csak szinte nappal. Télire külön lábzsákot kellett beszereznem, mert a mínuszban is kikívánkoztak. fontos a jó babakocsi választás, mi 3-at vettünk, mire bevállt egy jó. az első iszonyat nagy volt, és sok helyet foglalt még összecsukva is, nem lehetet autóval vinni. a másodikat használtan vettem, és nálunk se bírta sokáig, eléggé le volt lakva. és végül a máig is imádott: Easy go duo komfort, könnyű esernyőre csukható, téielsíthető, stb. és imádjuk. Én eleve csak egymás mellettit akartam, így mindkettő egyformán szem előtt van.

alvás: A mieink velünk alszanak egy szobában még most is. sokáig szoptattam a lányom bukós volt, és így éreztem magam jól, ha hallottam szuszogásukat, ugye ikreknél a bébiőr nem jó, mert megzavarodna.:) az éjszakát kb másfél éves koruk óta alusszák át, de még most is néha kérnek inni.

Időbeosztás? az elején nem lesz gond, mert csak esznek alszanak, szokasd őket az egymás utáni evéshez. pl. nekem volt hogy az egyik még nyugodt volt, mégis megszoptattam,főleg hogy a tejem is megindult a másikból is mikor az első szopott. addig a másik kivár a bébihordozóban, a lábaddal tudod ringatni is, nekem az ülve fotelben szoptatás vált be. a kórházban próbáltak rábeszélni a tandem szoptatásra, de ezt elvből nem tettem, legalább az a kis idő csak az egyikőjüké meg az enyém lehetett. ( az más volt hogy majd másfél évesen nappal mindketten rám kérezkedtek, de az már csak hobbicicizés volt).

Ha szerencséd van apuka sokat tud segíteni és nem lesz gond. Én nappal elég jól elboldogulok velük, de a fürdést még nem tudom egyedül midnig, pedig már nagyok, de most meg épp azért, míg az egyiket törlöm, öltöztetem, a másik kimászna a kádból, vagy nyeli a vizet, vagy bohóckodik, megcsúszik, stb. nekünk ez vált be.

Szóval jó pihenést és nagyon boldog ikres babázást kívánok!!

2012. máj. 13. 22:38
 24/38 A kérdező kommentje:
Szia!Köszönöm sokat segítettél.Mi már vettünk babakocsit.Olyat amin egymás mellett van a két ülés.Igen segítségem lesz,férjem,nagyszülők és egyéb rokonok.Már nagyon izgulok és az elején biztos nehéz lesz,de én egy ilyen mindig pörgő típus vagyok,szóval az éjszakázástól nem félek.Megegyeztünk,hogy mindkét lányomnak csak egy neve lesz (Petra,Léna).A fürdetést és egyéb dolgokat még nem terveztem meg,de mondom nem félek csak olyan izgatott vagyok,már úgy várom a lányaim érkezését!Még tervezünk a csajoknak tesót is olyan 3 év korkülönbséggel belőve.Úgy lesz,hogy egy pont mellettünk lévő szobába lesznek,eddig egy gyerekszobát rendeztünk be,aztán majd meglátjuk,hogy alakulnak a dolgok,ha az egyik felébred és utána a másik átteszem őket külön szobába,hamar megcsináljuk azt is.Már lázasan vásárlok,a kórházi csomagot készítem.Tegnap voltam az orvosomnál,a lányaim mérete pont megfelelő,azt mondta a doki,ha így haladunk,olyan 3200-3300 grammal fognak születni.Esetleg te tudsz,olyat mondani ami nem kell feltétlen a csomagba,de te beletetted és jól jött?Hogy hívják a gyerekeid?
2012. máj. 14. 14:11
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Dóra és Máté. 2420 és 2410 grammal születtek és 45 cm-el. :)

kórházi csomagba? fúha! de rég volt már! :)telefon és töltő és memóriakártya, mert állandóan fotózod majd őket unalmadban. Én mindig telefonálgattam hoyg most ez kell, az kell. minden később derül ki, mire van szükség. egy ált. tisztasági csomag, törülköző és a kedvenc párnáid. a gyerekeknek én készítettem be pelenkát, 1-es méretűt mert ott 2-est adtak az még nagy volt nekik, de elspájzoltam és jó lett később. Liberot szerettem a legjobban. ( Mostanra lettek szobatiszták). törlőkendő textilpelenka, mellszívó, cumisüveg, (hátha kell) utóbbi kettőt el kellett dugni, mert nem voltak hívei, a nővérkék, és nekem nagy szolgálatot tett az otthonról bevitt vízforraló a sterilizáláshoz. időközben bimbóvédőre is szükségem lett, mert a kisfiam nem tudott egyből szopzini, ezért ki kellett fejnem és üvegből adtam neki, 3 hónapos lett mire megtanulta. nem adtuk fel! :) 17 hónapos korukig szopiztak! Imádtam! Pont ma egy éve hogy abbahagyták.

Én mindig litániát írok ide.:) ha gondolod priviben szívesen beszélgetek veled. ja és mi is akarunk még tesót, csak a csúnya visszereim miatt nem is tudom, előbb meg kell műtteteni. :(

2012. máj. 14. 22:07
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Mi ujság? Megvannak már a lányok? Ha igen, mekkorák, Hogy vagytok? Üdv. utolsó voltam (Dóra és Máté anyukája).
2012. jún. 2. 15:07
 27/38 anonim ***** válasza:

16-os voltam:

én is visszanéztem, nagyon kíváncsi vagyok, megszülettek már a kislányok?

Ha lesz egy kis időd, kérlek, írj majd pár szót!

2012. jún. 3. 12:07
 28/38 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Még nem születtek meg a lányok.Kb.,ha kiírás szerint jönnek még 4 hét.Ez a 36.hét.

Majd írok nektek,ha megszülettek.A nevek változtak:

Eliza és Petra lesz a lányok neve.Nagy babák,ahhoz képest,hogy ikrek.

2012. jún. 3. 19:41
 29/38 anonim ***** válasza:

De jó, hogy írtál, kedves vagy!

Nagyon ügyesek vagytok, hogy még "egyben" bírjátok, én a 36. héten szültem.

Az Eliza is nagyon szép név, és sokkal kevésbé gyakori, mint a Léna, szerintem ez is jó döntés :-)

2012. jún. 4. 08:48
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is a 36. hétben szültem, mint már írtam is! Kitartást! Majd írj hogy ment!
2012. jún. 5. 06:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!