Ikerlányaim lesznek! Segítség!?
Szóval várom a tapasztalatok!Milyen ikrekkel stb. Nagyobb tesó nincs.Hogy osszam be az időmet?Szerintetek mi szükséges?Külön szobába v. egybe tegyem őket?(családi ház,ketten lakunk)Aludhatnak majd a kertben?Meddig vezessek?
8 éve vezetek,az autóm 2 éves.A lányok nem fognak félni az autómban?Mennyi ruha kell?Bármi jöhet!
33 hetes vagyok,szerencsére a csajok egészségek,több genetikán is voltunk.Még a név kérdés:Az egyik lányom Petra lesz,a másik Léna Dorina!Nektek tetszik?
Legyen csak Léna, én azt mondom, emellett voksolok, hidd el ő is örülni fog, hogy nem kell 3 névvel "szenvednie" :-)
37 hkm
Szia! :)
Én is csak a névkérdéshez tudnék reagálni: vagy mindkettőnek kettő, vagy pedig mindkettőnek egy. :)
Petra Miléna, Petra Gréta (ez jól harmonizál a Lénával), stb.
A másik: szerintem egy szobában legyenek, könnyebb lesz neked is, nekik is - elvégre együtt növekszenek a pocakodban, az első években nagyin ragaszkodni fognask egymáshoz. :)
Szia!
Anyukám óvónő, és jár egy kislány a csoportjába, akit Lénának hívnak.
Sosem jutott még eszembe róla, hogy "béna". Sosem :) Nem is értettem először, hogy mire írod ezt, annyira nem gondolnék soha erre :)
Annyira édes kislány, és olyan jó ez a név!!!!!! Gondolkozom én is azon, ha lányom lesz, Lénának hívom :) nagyon szép név!!!
Aludj, aludj, aludj, amíg tudsz! :)
Nem lesz könnyű, de bele fogsz rázódni, mint ahogy minden ikres anyuka. Azért, ha felajánlanak segítséget, fogadd el!
Tedd őket egy szobába, neked lesz könnyebb, ha nem kell szobákról szobákra rohanni, ha épp pelusozod az egyiket, közben ha felsír a másik, látod is, miért (felébredt,cumi stb.) Ha már levegőztetted őket, akkor egyre hosszabb időt lehettek kinn, és ha jó az idő, nyugodtan aludhatnak majd kinn.
Az autódban nem fognak félni, max. jókat alszanak, mert elringatja őket.
Ruha dupla annyi kell, mint egynek. :D
Egy kedves ikres ismerősöm mindenre ráírta a nevüket, hogy ne legyenek keverve a cumisüvegeket, használati tárgyak.
Tankolj fel mosószerből, mert sokat fogsz mosni. :)
Nekem is ikreim vannak :-)
Név: vagy mindkettőnek 2 keresztnév, vagy mindkettőnek csak 1-1, mert ez később vitaforrás lehet. Léna egyre gyakoribb név mostanában, szerintem nem fogják csúfolni. Ennyi erővel a Petrát is csúfolhatják Petinek. Amúgy meg bármelyik nevet lehet csúfolni.
Szerintem szép neveket választottatok!
Időbeosztás: próbálj már előtte pihenni, mert az első időkben a szülés után nem nagyon lesz rá módod. Minden szabadidőt, akár fél órát is meg kell majd ragadni a pihenésre (akár takarítás, főzés, egyéb házimunkák helyett is). Nekem az éjszakák voltak főleg kemények, amíg át nem aludták, mert 3 óránként ettek, utána fejnem kellett, s mire végeztem mindennel, már szinte kezdhettem újra az egészet.
Minden segítséget fogadj el, nem szégyen az (pl. bevásárlás, bármilyen házimunka, főzés stb. vagy a gyerekek körüli segítséget is)
A külön szoba kérdést nem értem, a 2 kislányt akarod külön 2 szobába tenni, vagy külön gyerekszoba és felnőttszoba? Az első szerintem nem életszerű, ha egyszerre sírnak, hová futsz? Pelenkázó, egyebek melyik szobában lenne? Mindkettőben külön? Annak nincs értelme.
Viszont mi első naptól külön szobába tettük őket tőlünk, és ez teljesen jól bevált. Ha egyik baba felsír, a másik simán tud mellette aludni. (legalábbis nálunk így volt).
Kertben persze, hogy alhatnak, de pl. nagy szélben és erős napsütésben, vagy egyéb extrém időjárás esetén nyilván ne.
Pár dologból nem kell 2-t venni: pl. pelenkázó, babakád, lázmérő, orrszívó, sterilizáló, trumixgép... stb.
Felsőruházatból duplán kell venni (overál, ilyesmik), de pl. bodykból, rugikból szerintem nem kell 2x annyi, mint 1 gyereknek, elég olyan 1,5-1,7x-es szorzóval számolni. Persze feltéve, hogy egy méretet fognak hordani. Pelenkából készüljetek be, abból rengeteg fog kelleni.
Vezetés: egész nyugodtan lehet, amíg neked jól esik. Én a szülés előtt 2 nappal is vezettem még. Az én gyerekeim szeretik az autózást, ezzel sosem volt gond. Picinek aludtak, később érdeklődve nézelődtek.
Hú a Petra név nekem nagyon nem tetszik és nagyon gyakori is.
A legfontosabb az egészség meg ha megszületnek a segítség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!