4-5 vagy több gyerekes anyukák, rátok is így néznek?
Azt vett figyelembe, hogy az előítélet nem konkrétan rátok vonatkozik, hanem arra a tényre, hogy a mai világban bevállalni sok gyereket elég nehézkes, sokan ha szeretnék sem merik vagy tudják bevállalni. A mai világ már nem olyan - sem szokásaiban, sem hagyományaiban -, hogy támogassa és szeresse a nagycsaládokat.
De nincs olyan, akit ne érne előítélet. Gondolj csak bele:
Ha nem szülsz, azért néznek le.
Ha csak egy babát van, akkor önző vagy hogy nincs kistesója.
Ha két gyereked van, az még úgy ahogy elfogadható, bár ha kicsi a korkülönbség ostoba vagy, ha meg nagy, akkor a gyerekeknek lesz rossz.
Ha három vagy több gyereked van, akkor a segélyért szülted őket.
Munkahelyen meg már eleve szétgyilkolnak a szemükkel, ha gyerekes anyaként akarsz elhelyezkedni.
Összességében csak azzal kell foglalkoznod, amit te akarsz, amit te tudsz megadni a gyerekeknek, és a nagyvilágra tegyél, mert ő is tesz rád. Nem kell elismerő tekintet, ha a gyermekeid megadják neked, nem?
ez olyan rossz:((nem értem miért van, de ne vegye el a kedvedet!!!!mi 5en vagyunk tesók és a legjobb a nagycsalád:)
Nekem van egy 1,5 éves fiam, most 8 hetes terhes vagyok és mi sem 2 gyereket tervezünk.Pont ma nézett rám is egy anyuka furcsán, mikor mondtam neki, hogy 2nél többet szeretnénk.Azt mondta jó bátrak vagyunk...:/
Hát nem értem miért van ez így,viszont az biztos,hogy a család egy nagy kincs!!!
Azt megkérdezhetem mennyi idősek vagytok pároddal és a gyerekek mennyi idősek?
Szia! :)
Gratulálok a 4 csemetéhez!!!
Nekünk 3 gyerkőc van és hát sajnos mi is tapasztaltuk,hogy az emberek többsége úgy néz ránk sokszor,mint a gyújtogató a vizes szénára,főleg egy bevásárló központban.
A mai világban nagyon nehéz megélni és szerintem az emberek java-része azért is gondolkozik 1-2 gyermekben,hogy az a "normális",mert ugye a ruháztatás,gyógyszerek,tanulás stb... ez mind-mind sok pénz és 1-2 gyermeknek "több mindent" megtud adni az ember,több törődést,odafigyelést,mint 3-4 esetleg több gyermeknek.
Szóval,amiért ez a vélemény kialakult,így mi több gyermekesek néhány ember szemében önzőek vagyunk és a "gyerekeinkből" élünk.Mi már ilyent is hallottunk bizony,hogy azért van 3 gyerkőc,mert jól fizetnek rá :O
Mind 3 gyermekem osztályában több nagycsaládos társaik is vannak,de valahogy ez a vélemény akkor is kialakult,amiket az előbb írtam.
Mi úgy mond (te és a mi családunk) "nem vagyunk normálisak" :)és a mai világban önzés gyermeket szülni.
Te,én és még sokan ezt hála Istennek másképpen látjuk :)
Erőt és egészséget kívánok nektek!!!
Ha normalis korulmenyek kozt eltek,akkor nincs ezzel semmi baj :)
DE..nekem van ismerosom akinek 9 testvere van,de csak azert hogy az anyjanak ne kelljen dolgoznia (amugy is sz*r korulmenyek kozt elnek,de megint terhes..de amugy magyarok)
Amugy meg sz*rd le oket mit mondanak..ti tudjatok hogy mi az amit megengedhettek magatoknak :) es mielobbi babasodast! :)
Mi még csak a harmadikat várjuk kibukkanni a napokban, de már akkor is tapasztaltam ilyet, amikor őt terveztük, és mondtam másoknak, hogy szeretnénk. Pl. saját nagyanyám annyit mondott, amikor bejelentettük, hogy újra dédi lesz, hogy "minek neked még egy gyerek?"
Hát, ez a világ a felhalmozásról szól, és ahhoz "nem praktikus" túl sok gyerek.
Aki más értékek szerint él, az meg amúgy is az árral szemben úszik, így nem meglepő, hogy gyerekvállalás témában is "összeütközünk" másokkal.
Nekem lehet, hogy egészségi okokból nem lehet több (egyes orvosok szerint már a harmadik is rizikós volt), de majd meglátjuk néhány év múlva.
Ha az anyagiakat nézzük, akkor nulla gyereket kellett volna vállalnunk, de nem erre tekintettünk első sorban, amikor terveztünk. (na ez a másik, biztos "becsúsztak" a gyerekek, el sem tudják képzelni, hogy az ember egy negyediket vagy ötödiket is tervezhet).
Szerintem fontos, hogy az ember hasonló értékrendűekkel (is) körülvegye magát, mert az megtartó erő akkor, amikor épp kiközösítettnek érezzük magunkat.
Szép életet a gyerekekkel!
Nálunk is 4 gyerkőc van.
Tisztességesen neveljük őket, GYED-en vagyok, dolgoztam előttük, közöttük és hamarosan újra megyek vissza.
Én lesz@rom, már bocs, hisz nekem kell adni nekik enni.
Sokat hallom panaszkodni az 1-2 gyerekeseket, itt is, hogy hónap végén már nincs pénz, csak lesik a családit...
Nálunk ilyen még soha nem volt.
Mindegyik gyereknek van megtakaritása, a nagyoknak már elég szép summa, mi is szeretnénk ötödik gyereket
Hozzáteszem, hogy nálunk minden gyerek új holmit kapott születésekor(pusztán a nemek eltérése miatt) a két kisebb később érkezett és már más volt a módi, ők pedig ezért.
Tehát ha anyagilag megteheted és nem függsz a caláditól, gyestől, ami bármikor elvehet ez a szär ország,akkor vállaljátok be , és ne érdekeljen ki-mit mondd
Sajnos ezt én is szinte minden nap tapasztalom. Az ember próbál nem foglalkozni velük. Nekem abból van elegem, hogy a pénztárcánkban turkálnak. Azt sokan sajnos el sem tudják képzelni, hogy azért vállal valaki több gyereket, mert vágyik rá. És igen, tud velük boldogulni, és mind megkapja a szeretetet és odafigyelést. Sajnos ma itthon ez van. Amerikában pl teljesen normális, ha valakinek 4 gyereke van. Nem ütközik semmiféle akadályba. És nem okoz gondot, ha testvérkocsiba ülnek a kicsik, vagy be kell menni egy boltba... Sajnos M.o. nem támogatja a nagy családokat, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem család barát. És itt nem az anyagi dolgokra gondolok.
4 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!