Akinek lánya és fia is van, az milyen különbségeket tapasztalt a két terhesség során?
Lányommal semmi bajom nem volt.Most kisfiút várok 15. hétig hánytam,szédültem,ájulás kerülgetett.Mindkét babával az édességet kívántam,illetve a pocaklakómmal az elején rengeteg savanyúkáposztát ettem.Ami még most eszembe jutott a lányommal álomkóros voltam,most meg 4 óra alvás után is fitt vagyok.
35hkm
Első terhességemnél kislányt vártam, ( az is lett :-) ), nem volt semmi tünetem, néha kicsi, tényleg nagyon kicsi émelygés, de közel nem volt a hányáshoz, csak a melleim nőttek, és fáradékony voltam, elején és végén sokat jártam pisilni.
Második terhességemnél ikreket vártam,egypetéjű fiúkat. Elején nem sok különbség volt, nem hánytam, épphogy émelyegetem nagyon néha, viszont a fejem sokszor fájt és nagyonnagyon. És itt is nagyon fáradt voltam esére. Ezek a tünetek is elmúltak a 12-13 hét végére. Aztán 30 héttől nagyon más volt mint a lányomnál, de az ikrességnek tudható be inkább, mint hogy fiúk vagy lányok.
Összegezve nem nagy különség volt a két terhesség között ( a szülés is mindkettő sima volt), a végeredményeket leszámítva. :-)
3 fiú, és két lány után már le merem írni, hogy nálam mindegy volt a baba neme, egyformán zajlott minden terhességem.
Nem hánytam, nem émelyegtem, nem voltam kívánós, viszont iszonyú gyakran rohangáltam pisilni.
1 fiam és 1 lányom van.
Mindkét terhességem hasonló volt. Szintre az első pillanattól alacsony volt a vérnyomásom, szédelegtem össze-vissza, nem volt soha hányingerem, nem voltak rosszulléteim, félidőtől vizesedtem, kívánós voltam mind a kétszer, bármit bármilyen mennyiségben képes lettem volna elpusztítani.
1 fiú, 1 lány és szinte tök egyforma volt a két terhesség.
Asszem annyi különbség volt, hogy a fiúnál folyton sütiket kívántan, a lánynál inkább salátát (pedig a népi hiedelem inkább a lányra mondja az édeset és a fiúra a savanyút).
Szerintem levontad már a következtetést, hogy nem a baba nemétől függ, hogy hogy érzed magad.
Nkem első 2 lány. Az első lánynál alig voltam rosszul, kis gyomorégés a 12. hétig, meg gyengének éreztem magam. A 2. lánynál állandó rosszullét, hányás a 17. hétig.
Most fiút várunk 21 hetes vagyok. Ha nem nőne a hasam és nem érezném, hogy mocorog nem is venném észre hogy terhes vagyok. Nem vagyok kívánós, semmi... csak úgy mint voltam.
Kolléganőm első 2 fiú, állandó rosszullét, a 3. lány és ő is ugyan ezt mondta mint én most a fiamnál.
Talán a fiúkkal nehezebbem mozogtam,mintha idegbecsipődésem lett volna.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!